Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jsem na pracovní neschopnosti se zánětem v rameni. Docházím k ortopedovi, který mi vypsal rehabilitace a aplikoval injekce. Nemocenskou mi vystavila obvodní lákařka na základě jeho doporučení. Pobírám částečný invalidní důchod prvního stupně, který mi byl přiznán v srpnu 2017. Léčín se na revmatoidní artritidu u revmatologa. Postoupila jsem i biologickou léčbu. Mám problém se svou obvodní lékařkou. Nechce mne nechat na PN s tím, že mám invalidní důchod a tudíš ona musí důvody mé PN vysvětlovat reviznímu lékaři. Nechtěla mi vypsat ani vycházky s tím, že jsem na PN s klouby. Bydlím sama a nemá mi ani kdo nakoupit. Po delším dohadování mi vypsala vycházky od 10 do 12 hodin. Marodín od 23 listopadu. K ortopedovi jdu na kontrolu po skončení rehabilitace 28.února. Lékařka mi chce ukončit PN přesto, že mám bolesti a pracuji na poště kde pravou ruku potřebuju. Ortoped mne chce dále léčit, vzhledem k mému zdravotnímu stavu.Jak mám postupovat pokud mi lékařka nechce prodlpižit PN i na základě doporučení ortopeda. Je možné v průběhu PN změnit obvodního lékaře. Celou dobu jsem téměř nemarodila nebo si nebrala PN. První otázka lékařky při žádosti o vystavení PN bylo jestli chci nemocenskou že ji nikdy nechci. Můžu přejít k jinému obvodnímu lékaři i když mám vystavenou PN a nebo může mi PN vystavit ortoped. Děkuji za odpověď.
Já bych na vašem místě, šla k revmatologovi a řešila všechno s nim, Ortoped je fajn, ale zánět ho příliš nezajímá. Jeho zajímají až revmatem poznamenané klouby. Léčí revmatolog. Obvoďák, se vší úctou, o RA příliš neví, neví co to je za mrchu zákeřnou. Zajděte za revmatologem a zjistěte, co pro vás může udělat. Vlastní, dlouholetá zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.