Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám dotaz , můžu pít 3 dny octátou vodu z vodovodu? Jaký je váš názor?
Nebo je lepší si napustit ráno vodu a tu postupně pít?
díky
tři dny octátou vodu myslím pít můžete, protože ve všelijakých těch aparátech na pitnou vodu není nic jiného, než octátá voda z vodovodu. I když je na ní napsáno Jelení pramen.
Otázka ale je, proč pít octátou vodu, když čerstvá je lepší?
Absurdní tvrzení, naprostá hloupost. Kor u jeleního pramene.
Právě že je rozdíl mezi kohoutkovou a pramenitou. Kohoutková je skoro mrtvá voda ale i přesto se v ní tvoří bakteri, respektive množí. A ćím více bude odstávat, tím více jich bude. A to už se týká vod i pramenitých, nalitých ve sklenici.
Spousta lidí říká, že nechtějí pít před ulehnutím do postele, aby nemuseli vstávat v noci. Zeptal jsem se doktora, proč lidé potřebují močit v noci? Odpověď: Gravitace zadržuje vodu v dolní části těla, když jste ve vzpřímené poloze (nohy otékají). Když ulehnete a dolní části těla (nohy, atd.) se dostanou do stejné úrovně s ledvinami, potom ledviny odtud snadněji odstraní vodu. Věděl jsem, že je třeba pít vodu, abychom vypláchli toxiny z našeho těla, ale toto bylo pro mě novinka. Správný čas kdy pít vodu ... velmi důležité.Pitná voda v určitém čase maximalizuje svoji účinnost na organismus:2 sklenice vody po probuzení - pomáhá aktivovat vnitřní orgány1 sklenice vody 30 minut před jídlem - pomáhá trávení1 sklenice vody, před koupáním - pomáhá snižovat krevní tlak1 sklenice vody před spaním - pomáhá zabránit mrtvici nebo infarktu Můj lékař mi řekl, že voda před spaním také pomůže předcházet noční křeči nohou. Kardiolog uvedl, že kdyby každý člověk po obdržení tohoto e-mailu, jej odeslal 10 lidem, mohlo by to pravděpodobně zachránil jeden život!
Třeba já ji piji odstátou víc než jeden den. Teď, když si ji napustím, tak je vyloženě ledová...brrr Mám ji v lahvi z barevneho skla, na dně šungit. Ale starší jak dva dny ji nemám nikdy...
Dřív se doporučovalo vodu nechat odstát kvůli chlóru. M.
Jen pro zajímavost: před pár lety jsem byla na Křemešníku a stavovala jsem se u zdejší studánky. Měla by být léčivá, její voda by se neměla kazit...no a byl tam pán, který si ji plnil do kanystrů. Že si tam jednou za čas zajede a vodu pak skladuje ve sklepě. Nápad dobrý, ovšem než jsem koukla na ty kanystry. Zevnitř byly víc zelené než listí na okolních stromech. Mňam!
Na druhou stranu si říkám, že takový člověk lépe trénuje svou imunitu
72Mona3 - Když už jste nakousla téma pramenité vody v kanystrech - před pár lety v pražském "Krčském lese" vyvěral pramen údajně léčivé vody, lidi z okolí si tu vodu nemohli vynachválit. Chodili pro ní s kanystrama, kdosi dokonce upravil prameniště... Jednoho dne se pramen ztratil. Důvod byl prostý. Tehdejší "Pražské vodovody" opravily léta pškozený vodovodní řád nedaleko onoho "pramene" .
@magdon - možná víc táhla voda zdarma než její údajné účinky
A co se týká vody v kanystrech, tak to považuji za barbarství. Já z toho ten plast prostě cítím.
jestli chceš vodu nej, nej, nejzdravější, tak ji napusť do PETKY, dej zmznout a pak pij jen to romrzlé, zbytek ze dna pak vyhoď..
Tak o té zmrzlé vodě jsem také četla. Že prý je zdraví o hodně prospěšnější, než čerstvě natočená z kohoutku. A najdete toho víc.
Začínám se děsit rad, které se tváří jako odborná pojednání. Nikdo není pod nimi podepsaný. Takže to docela klidně mohl napsat někdo, kdo byl dříve úřednicí, která umí pracovat na internetu, kde má překladač. Koukne na nějaké články z ženských stránek z celého světa, nechá si je přeložit a pak to napíše jazykem, který je pro čtenáře srozumitelný a obsah logický. Pro důvěryhodnost a solidnost přidá pár slůvek-lékaři, vědci zjistili atd. A dostane pochvalu od šéfredaktora. Mám to tak od té doby, kdy jsem se v "odborném" článku dočetla, že nemám vyhazovat to, co vydloubám z nosu. Mám to sníst, protože je to zdroj probiotik a ještě několika věcí.
na rozmrzlé vodě není nic zdravějšího. Naopak pití studené vody se nedoporučuje.
JInak v chladné vodě až zamrzlé se zastavuje tvorba bakterií, ovšem po rozmrznutí tam jsou stále.
Ale ona se nemá ta voda pít studená. Tam je důležitý ten proces zmrznutí té vody. Pak se má lahev vytáhnout, nechat rozmrznout při pokojové teplotě a pak pít během dne. Rozhodně ne ledovou. Co je na tom pravdy, to ovšem nevím. Celkem bych se klonila k názoru babky, on si totiž na ten internet může napsat kdokoliv cokoliv. Nic není ověřené a stokrát opakovaná blbost se nakonec stane pravdou, protože někdo něco sesmolí, někdo jiný se toho chytne, něco k tomu přidá a už to jede.
Majsteroje, to máš na jednu stranu pravdu. Ale ani já nejsem vševědoucí a nemám žádný důkaz o tom, jestli to s tou zmrzlou vodou je pravda, nebo není. Takže možná, že to význam má. Chtělo by to asi hledat. Ale zase až tak moc mne to nezajímá. Ale možná, že tazatel bude víc zvědavý a pohledá. Když ho zajímá jestli může pít odstátou vodu 3 dny, možná, že by ho zajímalo i tohle.
Čím déle bude voda jen tak volně někde stát, tím víc se v ní namnoží kdejaké bakterie (v horším případě i řasy). Takže vodu odstátou 3 dny bych pil jen v případě, že bych jinou možnost neměl a to jen v nezbytně nutném množství. A napustit si vodu ráno a postupně jí do večera pít? Proboha proč ? Když už by mě teda něco donutilo pít vodu (
), tak si jí napustím a vypiju hned, než zbytečně zteplá.
... chlor rozpuštěný ve vodě vyprchá relativně rychle (pro velmi citlivé organismy/akvarijní ryby, stačí 24 h při pokojové teplotě, při dezinfekci pitné vody SAVEM např. ve studni se uvádí doba v řádu hodin - 6 - 8 hodin). Pochopitelně, voda takto ošetřená, je "mrtvá" voda a nikdy nebude chutnat tak dobře, jako čistá voda z přírodního zdroje/ pramene.
Vodu odstátou déle než půl dne bych nepila.
Ale mimo dotaz a pro zajímavost. Můj pejsek byl pro nepéči a nejspíš i chutě na psí pečínku odebrán v cikánské osadě. Asi se první rok života musel umět o sebe postarat a naučil se pít z louží. I u mě doma míjí misky s čerstvu vodou a hledá vodu v loužích, v miskách pod květinami, teď v zimě v nádobě s odstátou vodou určenou k zalévání. Je zdravý...
bimbam - "pejsek je zdravý..."
Nelze srovnávat odolnost zvířat s odolností člověka. Viděla jste někdy co pijou například hroši v období sucha? "Vodu" z bahnitých jezírek, do kterých celá hroší smečka několik týdnů vykonává i veškerou potřebu. A taky jsou zdraví. Člověk by nepřežil ani opláchnutí ruky v takové vodě.
...souhlas s majsterjoe. Pokud můj pes pije vodu z misky, kde stojí např. 24 hodin, vypije malou část.Okamžitě po natočení čerstvé vody pokračuje v pití a vypije ji plnou misku. Mnohokrát ověřeno v praxi.
psovi je jedno co a odkud pije, hlavně že má nějakou tekutinu. trávící ústrojí psů si poradí s kdesčím a moc bych to neporovnával s člověkem. pochopitelně čerstvá voda je vhodná i pro toho psa.
Vodu z vodovodu natočím do skleněného džbánu, nechám odstát jen několik hodin, pak po celý den popíjím.
Nevím, jak uvás, ale v Brně ji hodně chlorují a vzhledem k velkému otvoru džbánu chlor rychle vyprchá.
Nějak mi nejde do hlavy to odstátí jen několik hodin a pak to popíjet celý den, to ten zbytek dne už neodstává nebo jak?
Natočte jí do petky, zavřete a dejte na Slunce. Soudruzi ze Švýcarska objevili, jak takto zajistit dezinfekci vody bushcraft.cz/.... Ale lepší než teplá voda je studené pivo.
Večer si napusťte plnou konvici vody a nechte si ji převařit. Ráno ji máte převařenou a má zcela jinou chuť. Já ji ráno na chvilku zapnu, aby se ohřála na teplou k pití. Když se vaří čaj, tak ten někdy nestihnu ani vypít. V zimě je potřeba organismus zahřívat zevnitř, takže určitě nepít ledovou. Můžete nakapat trošku citrónu, nebo do ní rozemnout lístek rýmovníku. V létě jakoukoliv bylinku.
Tři dny stará voda Vám nic neudělá, pokud ji máte vždy v čisté skleničce a nenabíráte ji šufánkem, ze kterého si také srknete. Ty bakterie ze slin se opravdu mohou pomnožit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.