Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam v Praze na celý den

Od: mon* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, jsme dva studenti a chtěla bych se zeptat, co stojí za to v Praze navštívit? Máme v plánu tam být celý den. :) A aby to nevyšlo nějak moc draze..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

1x

Já v Praze nikdy nevynechám Vyšehrad.Na hlaváku nasednu na metro,vystoupím na Vyšehradě a supr procházkou to tam všechno projdu,nikdy nevynechám hřbitov"osobností",pokochám se výhledem a hlavně je tam klid.Potom přes nuselák pěšky,i když se bojím výšek,ale nevynechám to a u nuseláku je policejní muzeum,kam chodím ráda(když je škaredě).Z Vyšehradu se dá sejít dolů na nábřeží a dá se potkat i cenově solidní restaurace,ale mě třeba stačila čínská hned pod Vyšehradem.Potom po nábřeží kolem tančícího domu na Karlův most,na Kampu a na zeď Johna Lennona,to taky nikdy nevynechám.Má to svoje kouzlo.

Pro mě je to taková klidná trasa,nevyhledávám moc lidí ani dražší akce.

hoststary*
hodnocení

1x

Pokud jste technický typ, možná se zaujetím strávíte dvě, tři hodinky v Národním technick/... Jestliže vás zajímá umění, tak je pro vás Národní galerie, v některých dnech je prý vstup zdarma, ale i za peníze to stojí za to. Pokud se zajímáte o indiány a různé domorodé kmeny, tak je pro vás Náprstkovo muzeum, kousek od Betlémské kaple.

A pokud se rádi díváte z výšky a bude hezké počasí a rozhled, vyjeďte si lanovkou na Petřín, vylezte 299 schodů na rozhlednu a rozhlížejte se. Dole je pěkná kuriozita - Bludiště se zrcadly i křivými zrcadly, kde se lidé smíchy popadají za břicho.

Jestli vás zajímají hvězdičky, i ve dne je můžete vidět v Planetáriu na kraji Stromovky za parkem kultury a oddychu, nebo jak se to dnes jmenuje.

Nebo prostě vyjedte tramvají nahoru nad pražský Hrad do stanice Pohořelec, a pak jděte dolů směrem k Hradu. Kolem Černínského paláce (min. zahr. věcí) a Lorety, kolem vojenského historického muzea, Národní galerie, a pak buď vejděte do areálu Hradu, nebo můžete dolů na Malou stranu na Malostranské náměstí, přes Karlův most dolů do Prahy, nebo naopak od Prašné brány Celetnou ulicí na Staroměstská náměstí, kde se můžete podívat do Týnského chrámu na hrob Tycho de Brahe, a pak dál Královskou cestou ke Karlovu mostu a na Malou stranu, nebo ze Staroměstského náměstí Kaprovou ulicí až k Rudolfinu, tam si můžete vyfotografovat Hradčany zdola a přejít most na stanici Malostranská a uličkami nahoru k Hradu, nebo se svézt (ale to je drahé), tramvají pár stanic nahoru k Hradu.

Záleží na vás, co se vám líbí a co chcete vidět. Někomu stačí koupit lístek na metro a hodinu a půl jezdit městem, vždy vylézt nahoru na stanici, rozlédnout se pak zase dál. Lístek platí i při přestupech z metra na tramvaj, na autobus, atd.

liska*
hodnocení

1x

To jeden den je málo! Vyberte si, ať Vám to navazuje. Tohle jsou klasické cíle při prohlídce Prahy pěšky : Muzeum, Václavák, Betléms. kaple. Staromák s orlojem,Týnským chrámem, Náprstkovo muzeum, Nár.divadlo, Karlův most, Nerudovkou na Hrad, Chrám sv.Víta , Zlatá ulička a pak na Petřín. Nádherný pohled je z Žižkovské věže. Tam se ale platí stejně jako v muzeích či Betl.kapli. Pěkně je na Vyšehradě, když kvetou šeříky- výhled. Zajímavé je židovs město Josefov, Obecní dům, Prašná brána.

hodnocení

0x

Prahu nemám rád (respektive ty lidi), tedy pokud tam jedu, tak vyřídím to nejnutnější a hurá domů. V Sobotu jsem byl v Praze s manželkou, jelikož jsem měl od ségry poukázku do restaurace. Dělá tam její přítel. Je to steak house Jáma - Ostrovní 26
110 00 Praha 1 a můžu říct, že lepší burger jsem nikde jinde nejedl a hanger steak z telecího Anguse byl naprosto famózní, takže to stojí za návštěvu. Samozřejmě v Praze je toho hodně k vidění, památky apod. Např. ZOO je asi nejlepší v ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]