Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po kolika letech se očkovat proti tetanovce?

Od: jolik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

po kolika letech se musí dospělý člověk nechat očkovat proti tetanovce?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, dříve to bylo po deseti letech a dnes už stačí po patnácti letech. Zdravím!

doktpr365*
hodnocení

2x

Ben byl rychlejší ,je to po 15 letech.

hodnocení

2x

Dobrý večer, dnes už není potřeba očkování proti tetanu, už jsem bez přeočkování mnoho let...

Viz tento zajímavý článek vitalia.cz/...

doplněno 28.01.18 22:17:

Ovšem, ale to vše je v článku vysvětleno, takže očkovat by se možná mělo mizivé procento populace, které je v rizikovém prostředí... ostatní jen zbytečně zatěžují svou imunitu.

To nemůžete takhle obecně říct. Pokud žijete ve městě a nehrabete se v hlíně, tak přeočkování nepotřebujete. Pokud pracujete s hospodářskými zvířaty (především s koňmi) a hrabete se v hlíně (hlavně tam, kde v minulosti koně byli, spory vydrží i 100 let), tak rozhodně doporučuju.

id
hodnocení

2x

Letos mi končí 10ti letá lhůta po tetanovce a už mi sestra od obvodního lékaře volala, že bude jednorázové přeočkování u nás v květnu tohoto roku.

hodnocení

0x

Proti tetanu a dostanete tetanovku.;) rozpětí let už je výše.

jolik*
hodnocení

A není stará vakcína co se dávala před 10 lety, ještě jen na 10 let?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]