Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci koupit zboží z jiných států jako je China, Velká Británie apod, prosím platí se nějaké clo?
Pokud ano od jaké částky? Z jakých zemí? Poradí mi někdo na co se připravit?
Děkuji
i v případě Číny to platí (nakupuju v Hong Kongu), poštovné se také započítává. Cenu jsem jednou mírně přešvihnul, ale prošlo to.
Poštovné se do celní hodnoty započítá pouze tehdy, když použijete jiného doručovatele než Českou poštu. Do základu pro výpočet doplatku DPH se ale počítá poštovné vždy.
Dobrý den,
také chci začít obchodovat s Hong Kongem, ale nevím potřebné informace ohledně cel. Mohl byste mi prosím poradit?
Můj e-mail: sabina.krejcova@centrum.cz
Děkuji
Jestli se clo bude platit nebo ne by měla určovat celková hodnota balíku, clo by se pak mělo vyměřit jen z hodnoty zboží bez poštovného.
Při objednání zboží z Velké Británie nejde o žádný dovoz, je to pohyb zboží v rámci EU, .takže tady není žádné clo. A protože by se v EU nemělo zdaňovat dvakrát tak tím že zaplatíš Britské DPH ("VAT") tak tady už nic neplatíš. Trošku jiná situace by byla když by se to kupovalo "na firmu", pokud jsi plátce DPH tak ti to v Británii můžou prodat zcela bez daně a ty ji doplatíš tady. Stejná situace platí kdekoliv po unii, teda i třeba včetně objednání ze Slovenska nebo Polska.
Děkuji za Vaše odpovědi, prosím zajímalo by mě jestli se každý balík ať už je zakoupen v rámci EU nebo ne,
zda každý otevírají?
Eviduje se někde kolik jsem si nechal poslat za měsíc,rok celkem balíků?
Děkuji
V 90.letech jsem proclíval dost tak jsem aspoň koukl na současný stav. Předpisy jsou o asi dost složitější, hlavním dokumentem je asi celní zákoník EU.
Většina názorů tady jsou jedno- nebo vícerázové zkušenosti neopírající se zřejmě o znalost předpisů. Pokud chcete dovážet často a obchodně doporučuji buď nějakou firmu, která celní řízení za nevelký obolus i zařídí (třeba na celní poště v Praze skvěle fungovala fa Kama). Nebo si předpisy nastudovat dělat si to sám.
Chyby v předchozích příspěvcích:
- dopravné na místo vstupu (právní, nikoli fyzické) se do celní hodnoty započítává vždy pokud není součástí ceny zboží (dodací podmínky na faktuře), totéž pojistné, balné apod.
- v rámci EU žádné clo neexistuje - volný pohyb zboží, s DPH se to liší podle toho zda prodávající a kupující jsou osobou povinnou k dani, celkovou hodnotou zboží za rok (při hodnotách pod daný limit lze za určitých podmínek osvobodit) apod.
- kurzy měn pro přepočet se denně mění, jde o kurz devizového trhu ČNB
Vycházím mj. z prezentace na stránkách Celní správy
Zřejmě jste proclíval v rámci firmy. Měl jsem ale dojem, že tazatel figuruje jako fyzická osoba. Doporučím následující stránku na webu Celní správy: www.celnisprava.c/..., kde se mimo jiné dočtete, jak je to ve skutečnosti s dopravou.
Je to jednoduché zavolala bych na místní celní úřad, kde bych měla provádět nahlášení zboží
( vstup do ČR a zeptala se konkrétně: mám to a to zboží - typ ( auto, ...)
dovezené z Číny a kolik budu platit procent ,když celková pořizovací částka
na faktuře je : ...,- USD
Věřte poradí dobře a rychle .
Od toho máme přece celní úřady. Ahoj. Vi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.