Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím jak komunikovat s lidmi mého veku

Od: divka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den ahoj,Jsem 14 léta holka a neumím se bavit s mými vrstevníky - chci se zapojit ale o čem se mám bavit jak dobře odpovídat?
Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zřejmě to umíte jen v elektronické podobě (internet, mobil). Dělejte to stejně i při osobním setkání a je to i lepší. Zdravím!

iz*
hodnocení

1x

Neexistují univerzální rady ani témata. Má-li komunikace někam vést, je potřeba mluvit o věcech, o kterých zúčastnění něco vědí a které je zároveň zajímají.

S lidmi, které zajímá hudba, se bav o hudbě, s tím, koho baví filmy, o filmech, ...

hodnocení

1x

Já si také s některými nemám co říct a s jinými bych mohla mluvit hodiny.. Na tohle není žádný návod, hlavně přirozenost, na nic si nehrát, nic křečovitého a strojeného.

Já si taky na základce moc s holkama nerozuměla, spíš s klukama, netrapte se tím, ne každý si s každým sedne, tak to je..

hodnocení

1x

Já si myslím, že neumíš komunikovat proto, že tě nězajímají ani lidé, ani jejich témata hovoru. Až tě to zaujme, budeš umět přidat svou myšlenku k jejich hovoru. ;) A až tě bude zajímat kdokoliv z lidí, dáš to najevo. Naučíš se dávat otázky, které nebudou výslechem, ale zájmem. ;) Když se zeptáš, budeš vypadat jako blbec 5 minut. Když se nezeptáš, budeš blbec celý život.

liska*

Babkozov: To modré je dobré *klik*

hodnocení

0x

Někteří lidé bravurně hovoří o ničem, ale tohle asi není tvůj případ ;).

Člověk, aby se mohl s někým bavit, obvykle potřebuje "náplň" hovoru (neplatí pro čerstvě zamilované). Doporučuji kroužky, kurzy dle zájmu. Protože ve tvém případě si myslím, že tě to trápí hlavně ve škole, zkus nějakou kamarádku, jsetli by tě s sebou nevzala někam, kam už ona chodí, nebo začněte něco nového spolu. Já v tvém věku začala chodit s kamarádkou do kurzu šití, ale dneska je těch možností spousta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]