Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám trošičku malý problém. Jsem hubené postavy a nemám skoro vůbec žádnou svalovou hmotu. Lze ji nabrat i jinak, než chozením do posilovny a sportováním (fotbal apod.)?
Svalovou hmotu lze nabrat pouze fyzickou aktivitou. Lhostejno zda budete chodit do posilovny či štípat dříví, nebo cvičit doma s činkami, ale bez pohybu to nepůjde. K tomu dostatek bílkovin, ti co chodí pravidelně do posilovny nedají dopustit na různé doplňky, prý se po nich přibírají svaly rychleji.
Vločky a tvaroh se doporučovaly před 40 lety. Dnes se ví, že to je pitomost. Tvaroh zatěžuje žaludek a výtěžnost bílkovin je malá. V posilovnách se prodávají již max. účinné vyživovací doplňky, které umožňují tělu dodat potřebný stavební materiál. Ovšem přibrat svalovinu podle vašich představ je pohádka na dobrou noc.
Špatně položená otázka - všechno jde, když se chce. Spíš by tě zajímalo jak.
Popíšu ti stručně můj příběh, když jsem jako hubený chtěl svaly. Začínal jsem v 18 ( 4 roky zpátky) v posilovně, s přesně postaveným jídelníčekem, suplementama a plánem - cvičil jsem cca 2 roky a bylo to opravdu znát - jako ektomorf ze mě nebyla korba, ale bylo to hodně poznat, třeba na širokých ramenech, nohách, ale třeba na rukách takový normál.
A po 2 letech přišly gastroenterologické problémy - cca půl roku jsem chodil po vyšetřeních, pravidelné odebírání krve, střev apod - a vyšlo z toho poměrně seznam problémů včetně náběhu na rakovinu - a to prosím jenom čistě z vyššího příjmu bílkovin ( 2,5g-3g) - takže opravdu není všeobecný vzorec, podle kterého by se mělo postupova.
Z různých diet apdob. během roku šly svaly zase do pryč a dodnes jedu pouze jediné - vlasní váhu. Je to zdarma, není to časově náročné. Kulturista z toho člověk nebude, ale určitě lepší, než sedět doma u telky :D
Pokud necheceš chodit do posilky, tak ti doporučím základ - kliky - udělej denně každou hodinu (do začátku asi větší rozestup) maximální počet kolik zvládneš a uvidíš tu změnu na hrudníku za měsíc, shyby - hrazdu do dveří koupíš za pár korun, vrtačku doma určitě máte a na začátky židli jako podporu taky máš. Jen, než se opravdu do nějakého cvičení pustíš, prvně začni správnou technikou - až si budeš myslet, že ji ovládaš, začni znovu od začátku - třeba jednoduše vypadající kliky jsou technicky poměrně náročné - špatně prováděné ti odrovnají nevratně ramena.
A základem samozřejmě jídlo. Pokud hraješ fotbal, tak to tě doma asi nebudou mít rádi, za to, kolik toho sníš.
Tip: na uživatele se můžete odkázat: @uzivatel, na vyhledávání na poradně: #hledaný+výraz.
Kolik dřepů dělá Jágr? Denně 1.000? Pamatuji si to dobře? Využívá jen váhu vlastního těla. Do posilovny nechodil nikdy.
chlape vsechno je o strave,tak jako doplnky s kloubni vyzivou,a ruzne pripravky telu nepomuzou,ver tomu,vyhozene prachy,zamer se na stravu,vlocky,tarohy tucne,spagety,vajicka,maso,syry,ryzi,brambory a nejaky sport a uvidis tu zmenu po pul roce,mam zname co sypou v posilovnach,vypadaji dobre,ale je to jen na nejaky cas,pokud budou brat a tvrde makat,chce to aby jsi nejak fyzicky zatezoval telo aby se stalo pevne a ziskal jsi fyzicku a dal mu ziviny co potrebuje na silu a pribrani,doplnky jsou strasne predrazene a nepomuzou ti,prachy radeji dej do kvalitni stravy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.