Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po námaze velká bolest svalů

Od: svata odpovědí: 5 změna:

Před dvěma dny jsem dlouho nesl velice těžké bedny. Od té doby (a už je to pár dní) mě strašně bolí svaly na rukou i na zápěstí. Co myslíte, nemohl jsem si s nimi něco udělat? A bylo by dobré je teď procvičit nebo odpočívat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, po námaze je to normální - namožené svaly. Jak to přišlo, tak to odezní. Úraz byste cítil hned (při natržení svalu je bolest okamžitá a bednu položíte). Zdravím!

hodnocení

3x

Spíš odpočívejte. Namažte se Olfen gelem. Ten je na bolest. Pokud nemáte Olfen, tak Alpu gel.

doplněno 27.01.18 13:14:

Nedávno mě bolela ruka jen z braní krve a jak to bolelo.. Teď tam mám pěknou modřinu. Olfen gel jsem mazala a pomohlo to.

vcds
hodnocení

3x
To je normální, že to bolí, nenatahnete ruce apod. Za týden to bude lepší. Nenamahat, násilím nevynucovat polohy, které přes bolest nejdou (úplné natažení rukou apod.).

hodnocení

1x

Souhlasím s kolegy, bude to od nadměrné námahy, pár dní potrvá, než to přejde. Osobně bych namazala Ibalginem, nebo Voltarenem, těch přípravků je více a odpočívala a nepřetěžovala to.

lucie*
hodnocení

0x

Moje osobní zkušenost je taková,že i po letech cvičení stejně trpím svalovými bolestmi.Rady jsem dostávala různé-více strečinlu před cvičením,více prottahování po cvičení,jíst doplňky,mazat se gely od bolesti...nic nepomáhá.

U vás jde o vyímečnou činnost,takže tělo zareagovalo ještě intenzivněji.Tipuji to na 3-4 dny větší bolesti a potom zbytek týdne už jen taková ta "příjemná"bolest.Nebojte,stát se nemohlo nic,jen se tělo leklo,vše se namohlo a ted se to regeneruje.Naložte se třeba do horké vany,já chodila do horké páry nebo sauny,dejte si ibalgin nebo lokálně mažte.

Může to být ibalginová mast,já mám i ruskou mast s hadím jedem a nebo podle mě nejlepší a nejlevnější je čínská bylinná tygří mast (koupíte všude u vietnamců) ta příjemně chladí a svaly odpočívají.*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]