Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Egypt v únoru?

Od: romus® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jak je to to s bezpečností v Egyptě? Chtěla bych tam vyrazit sama se 14letou dcerou. A co počasí teď v únoru...nesnáším vedra,tak si myslím, že ted by mohlo být počasí tak akorát. Díky R.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Nechcete ješte počkat, měsíc, dva? Bezpečnost je stejná po celý rok, ale teplota vody je teď kolem 22°C a večer docela chladno. Sezóna tak od března.

hodnocení

1x
Výhoda počasí v únoru je, že se můžete vydat na výlet někde na pyramidy nebo do Luxoru, v létě je to docela náročné. Pokud máte radši zimu než teplo, tak je to na vás a na výlet za pamatkama určitě ideální. Počasí se dá najít na netu. Je ale fakt, že na koupání to nebude, odpoledne brzo tma, takže člověk si moc neuzije.

hodnocení

1x

Počkejte tak do března -dubna ted je tam zima jako spíše voda tak kolem 20-22 c teplota taky tak okolo24-26 byl jsem v listopadu teplo bylo pěkné ale koupat se dalo ale spíše bych počkal na co bych si dal pozor jsou krádeže,nikomu neřikejte kdy jedete domů ani tomu kdo vám uklízí pokoj, peníze,foťáky si uschovejte a cenné věci sebou do letadla jinak se vám může stat že vám vykradou zavazadlo -stalo se to i mě pojišťovna nehradí nic co nemáte u sebe na palubě cena pojištění 1000kč a nedostal jsem nic jinak prodejsi jsou docela dotěrní dobře se smlouvá v egyptě se dá dobře nakoupit dolar nebo euro tam berou někteří 1:1 určitě bych si davál pozor na kratké šaty procházky večer mimo resort je lepší jít jako skupinka

hodnocení

1x

Já, teď už bývalá, milovnice Egypta vám to nedoporučuji. Ani v březnu to tam není žádná sláva, protože je většinou v zimním a jarním období strašný vítr. Ten je většinou hlavním důvodem, proč se v tomto období do moře, které není nikterak teplé, nechce. Ani z hlediska bezpečnosti bych tam už dneska neletěla. A to jsem tam byla 8x.

Tady se toho moc nedozvíte, ale mrkněte na Orbion, kde si vyměňují zkušenosti cestovatelé:

egypt.orbion.cz/...

alecram*
hodnocení

1x

Podívejte se na počasí "www.foreca.com " zadejte stát a město,

nikdo*

Taky jeden odkaz na stránku s počasím.

ventusky.com/...

len*
hodnocení

0x

Stoprocentní bezpečnost nelze zaručit ani u nás natož v Egyptě. Určitě bych doporučil se obléknout velmi skromně, nenápadně, spíš obnošené věci, takové ve kterých by jste šla doma pro brambory do sklepa. Totéž dcera. Žádné šminky ani šperky a místo čepky by byl rozumný šátek, uvázaný uzlem dozadu, jako ženské ze statku. Vnitřně z toho můžete mít srandu, ale důležitý je první dojem, aby jste nebily do očí, že jste cizinky, pokud by jste se chtěly samy podívat někam do města nebo do obchodu, apod. Taky by nebylo od věci jít den před odjezdem na solárko ať nejste jak tvaroh.

Spíš se kochat krajinou, pobřežím, povykládat s dcerou, odpočinout, atd. Moc se netlačit do míst, kde je hodně lidí.

Počasí je to poslední čeho bych se obával. 22 stupňů moře jsem zažil i v červnu v Chorvatsku a tím, že v tom Egyptě bude vzduch kolem 19, tak ta voda bude pocitově působit jako teplá. (Horší je třeba koupání v Baltiku, kde je někdy vzduch i kolem 28, ale voda má max. 19. Taky se to dá, ale... určitá otužilost je nutná.)

danys*

Obléknou se jak vesnický Anduly, nahodí šátek uzlem dozadu a v Egyptě nebudou bít do očí, že jsou cizinky! Díky, s vámi bych se nebál ani do Pákistánu s taškou plnou dárků *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co sebou do egypta

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]