Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení TV vysílače

Od: marinkamarie® odpovědí: 10 změna:

Dokáže mi někdo odpovědět na otázku,jestli musí být TV vysílač osvětlený ze všech směrů?

Náš TV vysílač Svatobor totiž z nějakého důvodu od léta z jedné strany přestal svítit.*nevi*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud byl vysílač zkolaudován s osvětlením, tak musí být osvětlení funkční až do případného zbourání stavby

lis.rlp.cz/...
L14 / Hlava 6 / str. 6-2 az 6-4 / kapitola 6.2

hodnocení

2x

Když se podíváte na detailní foto vysílače, najdete nahoře na špici všesměrové signální červené světlo. Jakékoli jiné osvětlení podle mého názoru není předepsané, tudíž je jedno, kolik toho svítí a jak.

Jinak na konci léta 2017 se na TV vysílači Svatobor dělaly změny technologie v souvislosti s přechodem na DVB-T2. Možná, že změna osvětlení s tím nějak také souvisí.

V příloze je detailní foto špice vysílače Svatobor.

Osvětlení TV vysílače

To světlo by mělo být tady a vyzařovat i směrem nahoru. Prosím, berte trochu s rezervou to, co píši, nejsem odborník, jsou to mé názory podložené nějakými podklady a zdroji.

Osvětlení TV vysílače #2
hodnocení

Děkuji za to foto a zajímalo by mne,která ta část má vlastně svítit,jestliže je všesměrové,ale v našem směru je ve tmě.

mot
hodnocení

0x
a nahlasil jste to provozovateli?
hodnocení

Ano,oznámila emailem a bylo mi sděleno,že je vše funkční a v pořádku.Ale já z okna vidím,že není.

Často k nám létají záchranné vrtulníky a proto mne to zaujalo.

Tak to jště zkuste nahlásit na krajskou záchrannou službu.

Nahlásil jste to Českým radiokomunikacím?

jedubabica-
a co s tím udělá záchranka? Záchranka bude mít na Svatoboru možná anténu, ale nic víc s tím neudělá. A LZS tam budou létat hlavně vojáci.
Ohlásit sem: cra.cz/...
Ideálně třeba s fotkou, nebo trochu lépe infem odkud není osvětlení vidět.

@maverick - Je jedno, kdo tam létá, pokud je to pro RZS - dala bych jim vědět, že nesvítí tak, jako dřív, tak aby o tom věděli. Buď jim to nevadí, pak OK, nebo ano, tak si potřebnou případnou nápravu zajistí asi snáz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]