Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si našel práci v IT.
Vytvořil jsem si poměrně jednoduchý životopis, rád bych Vás poprosil, jestli byste mi jej nezkontrolovali a případně mi doporučili, jak ho zlepšit.
Moc by mi to pomohlo.
A ještě menší otázka: Životopis s fotkou nebo bez?
Děkuji !
Životopis je zde:
docdroid.net/...
(těch modrých obdélníčků si nevšímejte, to ta stránka jen zvýrazňuje odkazy)
Dobrý večer, k CV mám pár připomínek. Nemáte-li praxi, je dobré v životopisu profesní profil uvést.
»Momentálně rozvolňuji studium, protože bych se rád profiloval a současně získal praxi.« Znalosti > samostatný odstavec. A nepište "mám znalosti, pište "znám, umím" apod.
Pozor na uplatnění v budoucnu. To bych uvedla jenom v případě, že bych se ucházela o místo v uvedeném oboru. Jinak tím dáváte zaměstnavateli najevo, že u něj dlouho nezůstanete.
Jestli pro OSSZ stále pracujete, je v pořádku je i pořadí zaměstnání (spolu s posledním trvá do současnosti). Jenom bych pod profesní profil zařadila pracovní zkušenosti, pod ně vzdělání a za ně dovednosti.
Zájmy a koníčky: Asi nic nezkazíte uvedením sportovních zájmů, ale z ostatních uvádějte jenm to, co se nějak vztahuje k zaměstnání nebo pozici, o které/kterou se ucházíte.
V CV ani motivačním dopisu nepoužívejte zápor a dejte si pozor va "oblíbené" fráze typu I have not problems, mám znalosti, nevyhýbám se apod.
Pište, co umíte, znáte, ... Znám, umím, programuji, implementuji || naprogramoval jsem, implementoval jsem, ... Místo "V Linuxu jsem začátečník" (dáváte důraz na začátečníka) pište V Linuxu začínám s ... (zdůrazněte to, s čím začínáte).
Pozor na přivlastňování podmětu. Svou práci jsem zveřejnil... Ukázky mé práce najdete (a vložit aktivní odkaz na nejlepší, nejrozsáhlejší nebo aktuální práci). Na HitHub dejte jen ty ukázky, které Vám povolil zveřejnit ten, pro koho byly práce určeny (škola, zaměstnavatel apod.)
Anglicky neumím natolik, abych Vám ji opravila, ale i zde upozorním na pořadí. Napřed uveďte to, co se vztahuje k profesi, práci nebo studiu, potom to, co se vztahuje k běžným životním situacím a nakonec zájmy apod.
Mě se to zdá ok, jen bych tam nepsala jaký známky jste měl na maturitním vysvědčení, ale že jste prospěl s vyznamenáním a o tom, že hrajete poker bych se taky nezmiňovala .
Odkaz na životopis nefunguje. To je škoda - chtěla jsem se na životopis podívat a poradit. Já sama jsem se snažila svůj životopis propracovat k naprosté dokonalosti, sbírala jsem názory lidí a dost jsem si o tom četla na internetu. Skoro všude, kam jsem životopis poslala, mě pak pozvali i na pohovor
To ale není životopis a někdo s takovým vzděláním by to měl vědět. Personalisté nemají čas číst věci, které je v tu chvíli nezajímají. CV musí být přehledné aby daný personalista měl daného člověka rychle kam zařadit. Zbytek se píše buď do motivačního dopisu, nebo se nechá na osobní pohovor.
tvé pokročilé znalosti v Javě i jiných jazycích se už řeší na právě zmiňovaném osobním pohovoru. Toť vše. Jen píši to, co chtějí personalisté číst. Je to takové nepsané pravidlo persanalistů, hlavně v případech, kde očekávají velké množsví životopisů. Pokud píšeš jen tak do firmy, klidně si to tam nechej.
Zdravím, děkuji za odpověď.
Doporučení uvádět profesní profil do úvodu životopisu jsem našel na spoustě stránek a prý je to v IT žádoucí zvlášť v případech, kdy kandidát nemá profesní minulost (např. absolventi), protože jinak se skill-set dá jen těžko vyčíst (co např. znamená pokročilý v jazyce Java?).
(a na spoustu pozic nelze motivační dopis vložit)
Ještě doplním předchozí pisatele:
1.) Máte přehozeny roky v pracovních zkušenostech: začal jste 2016, pokračujete 2014 a následuje 2015
2.) Do dovedností bych určitě také napsala anglický jazyk + stupeň pokročilosti (+ případné složené zkoušky:
First Certificate a pod.). Když překládáte, musíte umět anglicky dobře. Je škoda to neprodat.
3.) Do zájmů nepsat cykloběh (kolo ano, běh také, ale slovo cykloběh působí divně...)
4.) Lze sjednat telefonicky schůzku s paní na ÚP (cca týden - 14 dní předem), která má toto na starosti. Bude se Vám věnovat a dá Vám přesné instrukce a rady, jak napsat životopis správně a co nejlépe.
Omlouvám se za č.2. - špatně jsem pochopila.
za č.1. se omlouvám, č.2. je správně.
Pokud uvádíte, že nelze vložit životopis strukturovaný a k němu onen motivační dopis, proč to nemáte v jednom? Na první stránce strukturovaný, další strany motivační dopis - 2v1 PDF - kde je problém?
Já bych měl jen jednu připomínku... Životopis je jedna věc a druhá je třeba ta, že to čte mnohdy nějaká móňala co ničemu nerozumí, maximálně ovládá trochu anglicky... Životní zkušenost... Ale třeba budete mít štěstí, že ho bude číst odborník, který si udělá pohovor jak já říkám odborný, aby zjistil co ve Vás je... Pokud nemáte v těchto věcech zkušenosti , tak Vás připravím na to, že z mnoha míst ani nikdo neodpoví, což i v negativním zájmu beru jako slušnost... Výhodou je, že v současné době je asi i hlad po pracovnících...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.