Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jsem vlastníkem pozemku (orná půda), na němž hospodaří zemědělské družstvo. Jelikož nejsem spokojen s neustálým smyvem ornice na moji níže položenou zahradu, začal jsem si hrát s myšlenkou změny druhu pozemku na trvalý travní porost.
Z dostupných informací na internetu jsme se dozvěděl, že pro tento druh změny (OP -> TTP) snad není potřeba územního souhlasu a to i v případě, že předmtný pozemek je o výměře téměř 2 ha (prosím opravte mě, mýlím-li se), nábrž stačí ohláška až po fyzickém provedení změny v terénu.
Moje smlouva s družstvem neříká nic o tom, zda družstvo je či není povinno mému přání vyhovět a příští rok zasít místo polních plodin travní směs. Vlastně tuto problematiku vůbec neřeší.
Jak tedy postupovat, když nedojde k dohodě s družstvem a přitom ho nic nebude nutit trávu zasít (když se změna druhu hlásí až ex post)?
A malá podotázka:
Jaké mám coby vlastník pozemku možnosti řešit smyv ornice úřední cestou, kterou instituci oslovit? Je to každoroční problém. Až mi bude pozemek navrácen, obávám se jeho degradovaného stavu.
Děkuji,
Pavelka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.