Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Stalo se mi právě, že mi dorazilo zboží po skoro třech měsících. Už jsem ale dostala peníze zpátky, protože jsem musela otevřít spor. Aliexpress mi peníze vrátil a po třech nedělích zboží došlo. Co teď? Už se to někomu z vás stalo? A co v tom případě děláte? Díky za odpovědi.
Suzy- mě se to stalo ,min.týden dorazilo zboží na které jsme čekali a o kterém "Alien"psal,že je zásilka nedohledatelná.Necháváme to tak,máme jejich odpověd,že neví kde je zásilka,tudíž tipuju,že jí hledat už nebudou.Vhodili balíček do schránky,takže jsme ani převzetí nepodepisovali.
Také nakupuji přes Wish. Ale daleko méně než přes AlieExpress. U Wish mi vadí, že nemůžeš kupovat víc věcí najednou. Teda můžete, ale pokaždé se přičte to poštovné. Já si vždycky otevřu oba obchody, dám je vedle sebe a porovnávám ceny. Většinou to vyjde na "alíku" levněji. Ale i tak tam nakupuji. Většinou takové srandičky do kuchyně, nebo na zahradu a tak. Je totiž fakt, že od nich mi to přijde vždycky dříve, než od "alíka". A u nich jsem zatím problém neměla. Ale jak říkám, u nich nakupuji daleko méně.
Já tu vidím dva typy prodejců.
Jeden - poslední objednávka mi měla přijít cca. 30.10.2017 - po tomto termínu jsem 15 dní komunikoval s prodejcem, který se omluvil a sdělil, že posílá nový kus, ať počkám. Vypršela lhůta pro podání sporu přes ALI- prodejce toto předstíral, aby neměl špatný komentář. Nakonec zboží dorazilo cca. 15.12.
Jsou tam i vyčůránci nebo podvodníci.
O to více bych podporoval ty slušné - takže 2) - objednal bych si úplně to samé a napsal prodejci, že to platím, ale ať nic neposílá, protože poslední zboží jím zaslané a reklamované u ALI bylo nakonec dodáno.
Pokud se chceš zachovat čestně a mít čisté svědomi tak bys mohla Aliexpress kontaktovat a napsat jim co se stalo s tím, že by jsi to ráda nějak řešila a aby ti navrhli nějaké řešení. Rozhodně bych ale nesouhlasil s řešením kde by jsi musela ještě něco doplácet ze svého na to zaslání jim peněz zpět. Možným řešením by mohlo být po dohodě s ními to co zde navrhuje jethro, ale u toho by se mohlo stát, že vlivem rozdílů v kurzech kterými se to přepočítává na CZK jim takto zaplatíš (vrátiš) o něco více nebo také i méně.
"Alík" tohle neřeší. To vím s naprostou jistotou. Už jsem to zkoušela, mají tam jenom nastavené "roboty", kteří řeší základní problémy. To znamená, že jsou určité zákony nakupování a tak to mají nastavené. Lidé od nich do toho nevstupují. Nezapomeňte, že jde o obchod celosvětový a nakupuje přes tento portál denně miliardy lidí. Kdyby se měli zabývat osobně takovouto prokotinou, tak by se to celé zhroutilo. Dalo by se to udělat tak jak píše "jethro" ale kurz není stejný. Když jsem byla nucena otevřít spor, a peníze mi byly vráceny, vždy jsem dostala méně, než jsem zaplatila. Ne o moc, ale přece. A co se této objednávky týče, tak se jednalo o zimní šály, které chtěla kamarádka do obchodu. Objednávala jsem pro ni začátkem listopadu, protože ona musí mít zboží s předstihem. Všechno co jsme objednaly, došlo v pohodě, až na tyto 3 šály. Teď je na dovolené v cizině a já ji uvidím až za měsíc. To už si může strčit šály za klobouk a čekat na příští sezonu. Takže i ona byla svým způsobem poškozená, protože ona zaplatila ihned a zboží nedošlo. Navíc nemohu rozhodovat za ni. Jsou to její peníze, já jsem jenom zprostředkovatelka. Ale počkám až se vrátí a navrhnu jí to. Když bude chtít, tak to udělám.
Pokud to Aliexpress neřeší a kašlou na to tak je to jejích věc. Ty s tou tvoji kamarádkou můžete mít čisté svědomi, že jste to řešit chtěly, ale z jejích strany nebyl zájem.
Jak jsi dospěla k tomu, že přes Aliexpress denně nakupuje miliardy lidí? I když tam nakupuji lidí asi z celého světa tak ty miliardy mi připadají hodně přehnané. Já to sice nevím kolik jich tam denně něco nakoupi, ale odhadoval bych to tak možná na tisíce denně.
Jenom v Čechách je víc lidí za den, kteří u nich nakoupí. Nakupují tam lidé z Ruska a to je sakra velká země. A to nemluvím o zbytku světa. Ale to není podstatné. Kdybyste tam nakupoval, tak byste věděl o čem mluvím a jak to funguje. Takto to je těžké vysvětlovat. Už tam nakupuji víc jak dva roky a tohle se mi stalo poprvé. No uvidím, jak to nakonec vyřeším.
Stire, já jsem právě v listopadu opravdu objednávala hodně. Jednak pro sebe a pak pro tu kamarádku do obchodu a také pro jinou kamarádku nějaké drobné dárky k vánocům. A dva svetry, které byly ale dost "drahé", kolem pětatřiceti dolarů, se také zasekly, ale tam prodejce reagoval a prodloužil mi ochrannou lhůtu. Nakonec svetry došly, ale jeden teprve minulý pátek a to jsem viděla na vlastní oči, že byl od poloviny prosince v Praze. Jenomže sledovací číslo nefungovalo, pošta psala, že nic pod tím číslem není v evidenci. S prodejcem jsem byla dohodnutá, že peníze vrátí, pokud mi do začátku února balíček nepřijde. A ten druhý svetr bylo podobné, ale tam prodejce ani nereagoval. Až v momentě, kdy jsem otevřela spor. pak se ozval a chtěl, abych spor zrušila. Ale to jsem neudělala, protože podruhé bych už spor otevřít nemohla. Nakonec měl kliku, protože do druhého dne najednou svetr tady. Tak jsem spor přerušila. Ještě byl čas. Oni to posílají všelijak, a hledají zřejmě tu nejschůdnější a nejlevnější cestu, což chápu. Ale problém je, že i když dají sledovací číslo, není možné balíček sledovat doopravdy. A hlavně ne v případě, když se dostane k nám. Já vůbec nerozumím tomu, jak mohl být ten svetr víc jak měsíc někde v Praze a já jsem ho nemohla přes to číslo najít. A když jsem byla na poště, tak jen pokrčili rameny a písemně nešlo urgovat, nebylo co, když oni to číslo neměli v evidenci.
Dovedeš si představit kolik je to miliardy lidí? Snad si nemyslíš, že veškeré nákupy z Číny jsou provedené pouze z Aliexpressu. V Číně je více různých obchodů kde lidé ze zahraničí také asi docela dost nakupují. Píšeš, že tam nakupuješ už víc jak 2 roky a to tam nakupuješ pravidelně každý den něco? Nechci se s tebou hádat, protože to na rozdíl od tebe nevím kolik lidí tam určitě denně u nich běco nakupuje, ale ty miliardy lidí mi připadají být dost přehnané.
rk22, budeš se divit, ale skoro ano. Zrovna teď jsem objednávala 4 svetry. Věř, nebo nevěř, ale někdy objednávám každý den něco. Ono mne to nakupování u nich hrozně baví. Zkus to také a uvidíš. Včera mi přišlo od Wish takové vajíčko na vaření vajec. Je to moc šikovná vychytávka. Už mám vyzkoušeno a funguje to krásně. Hodí se tovody k vajíčkům a postupně se zobrazuje na tom vajíčku, jak se vytváří bílek kolem žloutku a vidíš přesně, jak jsou vejce uvařená. Posílám foto. A takových věciček do kuchyně a zahrady od nich mám spousty. Tam jsem za to vajíčko zaplatila asi 45 korun, ale kdybych ho chtěla koupit u nás, tak bude stát určitě víc jak stovku. A možná to tady ani nemají.
No a k tomu počtu lidí co tam nakupuje, to neber tak do slova a do písmene. bylo myšleno obrazně. Ale určitě jich je víc, než si myslíš třeba Ty.
Tak ho tady prodávají, stojí 89 korun a k tomu stovka poštovné. Já mám poštovné z Číny zadarmo. A o tom to je. Také jsem kupovala silikonové a polykarbonátové formičky na čokoládu. Tady ty polykarbonátové prodávají ve specializovaných obchodech za 500 až 800 Kč. a plus poštovné. Od nich to mám od 180 do 250 korun a poštovné zdarma. Jediný "problém" je, že se musí poměrně dlouho čekat. není to tady za 3 dny. Ale s tím se musí počítat. A za ten cenový rozdíl to ta chvíle čekání stojí. Nebo si myslíš, že ne?
A poštovné k tomu. Já také našla. A někde jsou za víc, nebo za méně peněz. Ale pořád to vyjde dráž, než přímo u nich a ti prodejci co to prodávají zde, to nakupují u nich. Já už jsem obal vyhodila, ale byl to ten samý, který je v nabídce i u nás. A jestli Vás zajímají ceny těch polykarbonátových formiček, tak to lehce najdete a já pak klidně zašlu odkaz, za jakou cenu se dají pořídit přímo u nich. Ale myslím si, že tohle všichni ti, kteří tam nakupují, vědí a proto to dělají. Samozřejmě, že se také může stát, že zboží nedorazí, ale v tom případě Vám vrátí peníze, pokud si to ohlídáte a včas zareagujete. Ale také se stane to co mně. Peníze se mi vrátily, a pak teprve zboží došlo. A právě před chvílí mi pošťačka doručila legíny, na které jsem už dávno zapomněla. Peníze se mi dávno vrátily na účet a dneska přišly. Tohle je ale opravdu v poslední době, dříve se to nestávalo tak často a hlavně, když mi byly peníze vráceny, zboží pak opravdu nedošlo. Ale může to být tím, že tam asi objednávám čím dál tím víc věcí. Nebo se to toulá u nás. Z nálepky na balíčku nelze vyčíst, kudy všudy to chodilo
Ohledně těch miliardů lidi nakupujících denně přes Aliexpress se asi neshodneme, ale to snad nevadí. Myslím si že asi ne každý je až takový závislák na nakupování jako ty aby jen tak pro radost a zábavu něco denně nakupoval a to zrovna pouze přes Aliexpress a utrácel za to peníze.
Když jsi už tu trochu více rozvinula diskuzi o tom nakupování na Aliexpressu tak snad nebude vadit když se do toho přidám. Já nejsem až takový závislák na nakupování kdejakých "blbosti" jen tak pro radost a zábavu. Jednak moje příjmy nejsou až tak velké jako možná ty tvoje abych si je mohl dovolit utrácet za kde co co mne někde nějak zaujme a také proto, že nerad kupují něco jen proto, že je to levné a co by mi pak ale možná leželo někde doma nevyužité a zabíralo místo. Tím samozřejmě jednoznačně nezavrhují nakupování levných věci na Aliexpressu a v jiných čínských obchodech. Vím, že v čínských obchodech se dá nakoupít docela levně a v minulosti jsem se už tím i docela dost zajímal a dokonce i jednu maličkost z dx.com za pár Kč koupil. Není to proto pro mne žádná zázračná novinka. Nejsem ale v této oblasti žádným zkušeným odborníkem tak jako asi ty a proto pokud to nebude vadit dovolím se tě na některé záležitosti ohledně toho zeptat.
Jak je to ze clem a DPH? Vím, že jsou stanovené nějaké hranice do kterých se clo a DPH neplatí. Co ale v případě, že v zásilce se hrabou celníci aby zjistili nebo nějak určili její skutečnou hodnotu? To se pak už za to asi něco platí celníkům za celní odbavení a poště za zastupování při celním řízení a tím se ten levný nákup může i něco prodražít. Jaké máš zkušenosti s něčím takovým? Bude to možná záležet na štěstí a také tom v jaké náladě je celník přes kterého zásilka prochází.
Píšeš, že ti už i vraceli nějaké peníze a tak by mne zajímalo jakým způsobem ti je vraceli. Pokud převodem na účet v bance tak ti za připsání těchto peněz ze zahraniči banka vzala asi nějaký nemalý poplatek.
Jak s těmi Číňany v případě potřeby komunikuješ? Předpokládám, že asi anglicky což u mne jako neznalce angličtiny by to byl docela velký problém. Jsem ještě z doby kdy do mne ve škole tlačili nyní už příliš nevyužitelnou ruštinu.
Ráda Ti odpovím. Komunikuji v angličtině, nebo francouzštině. Angličtinu ovládám normálně, otec mého syna byl Švéd a mluvil anglicky a francouzsky mluvím jako česky, protože jsem žila 25 let ve Francii. Když mi vrací peníze, jde to tím samým způsobem, jako když já platím. Převodem. mám u "AlieExpress" účet, platím kartou. Žádné poplatky za převod neplatím. Jen je někdy rozdíl v kurzu. Ale to mám zmáknuté a znám ho. Ale většinou jde o korunové záležitosti. Co se cla týče, tak vím, že nemohu překročit určitou částku, jinak to prochází celním úřadem, který si clo započítá. Ale jelikož se umím domluvit s prodejcem, tak mu jednoduše napíši, aby napsal na balíček nižší cenu. Prostě do dvaceti dolarů. Každý vyhoví úplně v klidu. Samozřejmě, že to pokaždé projít nemusí a celníci se podívají. V tom případě odhadnou cenu oni a pošlou vyzvání, abych clo zaplatila. To se mi stalo za ty dva roky jenom jednou a nebylo to nijak přemrštěné, jednalo se tenkrát asi o 250 korun. Jak jsem pochopila z tvých příspěvků, tak jsi chlap, a já ženská a v tom je rozdíl. Chlapi se nezajímají o takové blbůstky, které se třeba líbí mně. Elektroniku tam zásadně nekupuji, ale kupovala jsem třeba baterie do telefonu, nebo ty samonabíjecí a solární. Vždy naprostá spokojenost. Tak snad jsem odpověděla na všechny otázky. A pozor, já nekupuji šunty, na to mám "nos" a zkušenost, proto také moje kamarádka na mne spoléhá při výběru zboží, do jejího obchodu. Ale nepřeháníme to, nekupuji po 60 kusech.
Spíše vybírám takové hezké přilepšení do jejího sortimentu. Zatím všechno vždy prodala a proto v tom pokračujeme a máme z toho radost.
Děkuji moc za ochotu odpovědět. Ano pochopila jsi dobře, že jsem chlap. To máš moc dobré, že umíš doře cizí jazyky, hlavně tu angličtinu a proto při nakupování a výběru zboží ti to asi nebude dělat žádné problémy. To já neznalec angličtiny se v těch čínských obchodech těžko orientují když si tam nic nemohu přečíst a překlad překladačem od Google je často docela dost kostrbatý. Z toho co jsem pochopil tak s tou tvojí kamarádkou provozujete asi takové překupníctvi. Ty pro ni nakupuješ levné věci v Číně a ona to pak zde v Česku prodává dál za větší cenu.
Tou nižší cenou napsanou na balíku se už ale tak dobře nedá přechytračit celníky. Oni nejsou až tak hloupí aby o tom nevěděli a údajně i zásilky s menší udanou cenou kontrolují. Přečetl jsem už dost diskuzí v rúzných fórech na toto téma s příběhy naštvaných lidí kterým to u celníků neprošlo a nákup z Číny se jim tak prodražil. Údajně i když celníci clo ani DPH nestanoví, ale hrabou se v zásilce tak je třeba zaplatit poště nějakých +/- 200 Kč za zastupování při celním řízení a to se pak nákup za např. 50 Kč může takto docela prodražít. Také jsem někde slyšel (asi v televizi), že celníci zabavuji bez jakékoliv náhrady věcí u kterých zjistí, že se jedná o padělanou značku což u zboží z Číny asi nemusí být nic neobvyklého.
Jinak když už jsi tak zběhlá a znalá v tom nakupování z Číny bych se tě chtěl zeptat jestli nemáš nějaký dobrý tip na nějaký větší silikonový val na válení těsta. Rád bych si něco takového koupil ale nemohu nic takového nikde najít. Všude v Česku, ale i Číně mi to co nabízejí obchody připadá docela dost malé na to aby se na tom dalo dobře rozválet těsto třeba na celý plech na pečeni.
Tak ony ty informace z netu, nejsou vždy směrodatné. Lidé tomu většinou nerozumí a také hodně zkreslují a pak to nejsou informace, ale dezinformace. Jako třeba to, že zboží, která má hodnotu 5o korun, může být zpoplatněno poštou kvůli tomu, že se v tom celníci hrabali. To se stane v případě, pokud je zboží prokazatelně dražší, než 20 euro a na balíčku je třeba cena deset euro. Ale tak malými částkami se oni nezaobírají, to by pak nestíhali vůbec nic. Myslím celníci. Nám se to jednou stalo tak, že jsme objednaly svetr, který stál 28 dolarů a prodejce tuto cenu napsal na balíček, To evidentně podléhalo clu. Přišlo mi vyrozumění z celnice, že se mohu obrátit na Českou poštu, která mne zastoupí to oni balíček od nich převezmou a clo pak zaplatím jim. Ale musíš na celnici poslat kopii objednávky z tvého monitoru. A tato služba je zpoplatněna asi těmi dvěma stovkami, plus clo. Už si to přesně nepamatuji, ale bylo to tenkrát opravdu něco přes 3 stovky. Maximálně čtyři sta. To se už samozřejmě svetr prodražil, ale to je riziko podnikání a s tím se počítá. Ale od té doby si to pořádně hlídám a předem se s prodejcem domluvím. celníky ale ani nezajímají nějaké svetry, čepice, nebo šály a už vůbec ne takové maličkosti do dvaceti dolarů. Oni jdou po elektronice. A moje kamarádka má obchod s oděvy a tohle je jen takové přilepšení, jak už jsem psala. Na tom její byznys teda nestojí, to by to mohla "zabalit". Ale je fakt, že objednávám skoro každý den, protože když chce třeba 6 stejných svetrů, tak musím objednávat po jednom, aby právě nezabalili všechno do jednoho balíku a při ceně 15 dolarů, by to bylo opravdu proclené. Ale za tu dobu v tom už mám osvědčený systém . A máš pravdu, že nějaký jazyk člověk při tomto "obchodování" znát musí, protože musíš také číst i to, co oni k tomu produktu napíší a kontrolovat všechny parametry, musí si přečístaby pak člověk nekoukal jako sůva z nudlí. Musíš si přečíst i hodnocení toho kterého prodejce, jestli je osvědčený a jaké je opravdu jeho zboží. Oni nejsou všichni stejní, ale většina z nich je korektních. Na ten silikonový vál se ti kouknu a přepošlu ti sem odkaz.
Tak jsem našla pouze tyto rozměry. 60 x 40 cm. Materiál se mi ale moc nezdá. Není to ten typický silný silikon. Já jsem si ho kdysi koupila v Penny, asi za 400 Kč. Ale je takový silný a má 60 x 50 cm. a jsem s ním moc spokojená. Občas ho tam mívají, loni jsem ho tam kupovala i pro tu mou kamarádku. Také jsem pro ni hledala na "Ali", ale už tenkrát měli jenom tyhle typy, co posílám odkaz.
wish.com/... Tohle jsem ti našla i u Wish, je to tam pro tebe srozumitelnější, ale vyjde to o pár korun dráž. Teda i s poštovným na 128 Kč.
Já počítám 1 dolar raději 22.20 Kč. Je to tak lepší, nebudeš nemile překvapený. Ale stejně by šlo o pár haléřů-korun. takže od "Aliho"vyjde úplně ten samý na 91 korun.
U toho odkazu na Wish, si vlevo rozklikni "přehled" a vyskočí ti cena za odeslání. Je tam 39 korun. Můžeš také kliknout na související produkty a rozbalí se ti další zboží v tomto typu a tak můžeš pokračovat dál a dál. Vždycky kliknout na související produkty, v kterém zboží hledáš a nemusíš se pracně prokousávat vším zbožím. Snad se vyjadřuji srozumitelně, s tím mívám někdy problém. Také si můžeš kliknout na "hodnocení" a vyskočí ti jak jsou jiní co to samé zboží koupili, spokojení. Já to teda dělám. A u Wish tam někteří píší i česky. U Alika teda je to velmi vzácné.
Děkuji za ochotu se mnou ohledně toho diskutovat. Zajímá mne to a tak jsem se pustil zde do diskuze na toto téma. Já nejsem v tomto oboru až tolik znalý jako ty a nemám s tím téměř žádné zkušenosti. Ne všechny informace z různých diskuzí budou asi zcelá správné, ale i přes to si myslím, že na mnohých (nejen pouze těch tvých) bude kus pravdy. Ono často lidí popisují svoje vlastní zkušenosti které s tím mají a asi ne každý ma takové štěstí jako ty, že mu to téměř všechno prochází přes celnici bez jakýchkoliv problémů a poplatků. Jak to ve skutečnosti přesně probíhá u celníků a podle čeho nebo jak ty zásilky ze zemí mimo EU posuzují to asi nikdo z nás přesně nevíme a můžeme se pouze ohledně toho dohadovat. Doporučil bych ohledně toho prostudovat informace např. ze stránek ČP na ceskaposta.cz/..., ceskaposta.cz/... a jiné podobné.
Děkuji ti také za ochotu se zabývat tím silikonovým valem, ale nevím jestli toho po tebe nechci příliš mnoho a tak na tom netrvám.
rk22, já už jsem ti odkazy na ty vály poslala ráno, rozbal si zde všechny odpovědi, máš je tam i s vysvětlením. A díky za tvé odkazy, ale už jsem si je částečně četla a seznámila se s tím, co mne zajímalo. Všechno samozřejmě nečtu, jen když potřebuji něco zjistit. A to jsem musela tenkrát, když jsem musela platit to clo. Tak jsem se samozřejmě obrátila na tyto stránky také. A je zde i jiná poradna, kam jsem chodila na výzvědy, ale teď si nevzpomenu jak se jmenuje, už jsem u nich dlouho nebyla, protože už v tom umím trochu "chodit". Ale také jsem se do toho nehrnula plnou parou. Trvalo mi to skoro rok, než jsem se rozhoupala. Tenkrát se mi líbila taková domácí vakuovačka potravin, stála kolem 27 $, a u nás neměli tu co jsem chtěla. Dokonce jsem si jednu koupila tady, ale vůbec to nefungovalo. A nepatřila k těm nejlevnějším a nakonec jsem ji vyhodila, protože vůbec nevysála vzduch. Tak mne lákala pořád ta z toho AliExpressu, jenomže jsem také nevěděla jak na to. Ale tu vakuovačku jsem chtěla tak hodně. No a vidíš, pořád ji používám a ta z Číny, narozdíl od té, co jsem koupila u nás, funguje perfektně. A tenkrát jsem právě někde vyčetla, že se má napsat tomu prodejci a domluvit s ním nižší cenu na balíčku. Tak jsem to riskla a opravdu mi to přišlo bez toho cla. Ale také vím, že to nevyjde vždycky.
Děkují za ty odkazy. Ten odkaz na wish.com ale odkazuje na nějakou divnou stránku kde se mi to zobrazuje nějak divně a píše mi tam, že "K prohlížení produktů se musíš zaregistrovat!" . Až tolik mi na tom nezáleží abych se tam registroval a provozovatelům těchto stránek také asi nezáleří aby si je lidí prohlíželi. Pokud jde o odkaz na Aliexpress tak tam ten val 40 x 60 cm by snad mohl být dostačující i když o něco větší by na škodu nebyl, ale větší se už asi nevyrábí. Není tam ale uvedená tloušťka toho silikonu a podle obrázků mi to připadá být příliš hodně tenké, možná ani 1 mm. To by možná příliš dlouho nevydrželo a po několika málo použitích by se to možná začalo trhát a děravět. Nejsem ale žáden odborník a znalec na tyto věci. Není to nic důležitého a pro mne zásadního, ale podle mého vkusu by se mi ten val líbil spiše v nějaké jiné barvě např. oranžové, modré, zelené ale to už je jen takový nedůležitý detail. Na tu stránku z Aliexpressu jsem si našel i způsob jak si ji zobrazit v Polštině kterou znám docela dobře, takže je to pro mne o trochu lepší než angličtina. Jinak dx.com mi připadá být o trochu více přehlednější a lépe se tam orientují než na tom Aliexpressu.
Také vím, že je ten "vál" jiný, než mám třeba já. Však jsem to také napsala, ale prostě nikde jiný nemají. Nehrozí, že by se s ním něco stalo, že by děravěl a tak, protože z toho samého materiálu mám takové podložky, které dávám místo pečícího papíru na plechy a už je mám dlouho a jsou pořád stejné. Samozřejmě, že neslouží k řezání ostrým nožem, ale to i ta moje silná by ostrý nůž nevydržela. je opravdu jen k válení těsta a vykrajování třeba formičkama, nebo řezání příborovým nožem, rádýlkem a tak podobně. Tam není problém. Na Wish se opravdu musíš k prohlížení přihlásit, ale chtějí pouze email, pokud si pamatuji a nikdo tě nenutí nakupovat. Stane se jen to, že ti pak budou do emilu chodit upozornění na nějaký zlevněný produkt a tak. Mně to neotravuje. Ale jinak ti vůbec nic od nich nehrozí. Když se ti lépe líbí ten polský portál, tak je to v pohodě. Je to podle mne jedno. Ale já ho nepoužívám.
Jaký je ten val ve skutečnosti to se pozná asi až ve chvíli když si ho někdo koupí a začne používat. JInak mne na tom valu až tolik nezáleží a nutně ho nepotřebují. Předpokládám, že by to možná mohla být dobrá věc a tak jsem se kdysi tím trochu zabýval ale nenašel jsem nikde nic co by mne zaujalo. Nyní v souvislosti s nakupováním z Číny jsem si na to vzpomněl a tak jsem se tě s tím dovolil trochu obtěžovat za což se ti omlouvám. Až budu mít někdy čas tak zkusim ještě někde hledat a pokud nenajdu nic co by mne zaujalo tak se z toho určitě nezblázním.
Pokud jde o tu stránku Wish tak rozhodně jim tam nebudu jen tak dobrovolně dávat můj e-mail za účelem zasílání a obtěžování hnusným spamem. Takové stránky které se zaměžují na rozesílání spamu a za tímto účelem lákají od lidi e-mailové adresy by se mělo i s doménou rušit a jejích provozovatele pokutovat.
Tak Vám všem moc a moc děkuji. Jedná se o 12 $. Já se na to teda vykašlu. Díky. Oni také nejsou všichni fér. Jednou jsem se dlouhodobě dohadovala s jedním, co mi do balíčku nedal všechno zboží, které jsem zaplatila a pořád chtěl abych to fotila a vážila a odmítal mi peníze vrátit. Nakonec jsem to pustila k vodě, protože to byla blbost. Na co fotky, když jsem s tím doma a klidně jsem mohla fotit jen to, co bych chtěla. Odkazovala jsem ho ná váhu, která byla na balíčku napsaná, protože jenom podle toho se dalo zjistit, jestli jsem tam měla všechno, protože jen on ví, kolik které zboží váží. A stejně se pořád cukal. Nakonec jsem to pustila k vodě. Jednalo se o tři dolary, ale naštval mně.
Ale ne vždy nepodepisuji. Někdy ano, protože je to doporučené. Ale tentokrát jsem nic nepodepisovala.
Pro rk22. Musíš si rozbalit celou diskuzi trochu výš. Už jsem ti odepisovala ráno a také jsem ti poslala ty odkazy ohledně těch silikonových válů. A máš to tam i s vysvětlením. Nejsi zde přihlášený, tak ti nemůžu napsat do vnitřní pošty. Podle tvé poslední reakce mám pocit, že jsi mou odpověď z dnešního rána nečetl. Tak se tam koukni. Rozklikni to "rozbalit dalších 17 komentářů" je to tam.
To, že je to třeba rozbalit ty komentáře vím a dělám to. Bohužel nejsem až tak hodně rychlý v reakcích a odepisování na komentáře a také ne vždy mám dost času sedět u počítače pouze kvůli diskutování v diskuzích. Stává se mi často, že než pomalu dopišu nějaký komentář tak už je tam předtím několik dalších a já pak nezvládám a nestíhám na všechno dobře a včas reagovat. Bohužel nejsem v tom až tak šikovný a rychlý jak mnozi jiní diskutující.
To nevadí. Já jen že jsi napsal, že mi děkuješ za to, že se tím chci zabývat, ale kdyby se mi nechtělo, tak že na tom netrváš. Ale když už jsem ti dávno odpověděla, tak jsem logicky myslela, že jsi to nečetl. A nemělo smysl to posílat dvakrát. Tak to bylo nedorozumění. Tak se měj hezky a snad si něco i vybereš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.