Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostal jsem fakturu, kde je špatná moje fakturační adresa. Je to problém z hlediska finančního úřadu? IČ a DIČ je samozřejmě v pořádku a podle mě jde o to především. Nebo se pletu?
Je nutné trvat na opravě fakturační adresy na faktuře?
Děkuji
Otázka zní, co je fakturační adresa. Pokud jde pouze o to, kam má být faktura zaslána a faktura dorazila, je to jedno.
Pokud jde o to, že je špatně adresa sídla firmy, pak jde o chybně uvedený povinný údaj z hlediska zákona o DPH a údaj by měl být opraven. podnikatel.cz/... , odkaz na příslušný paragraf v článku.
no já si taky jednu dobu myslel, že to problém není, ale podle účetního z mého prvního zaměstnání to byl problém jak hovado ...jediný problém byl v tom, že adresa firmy byla "Nám.T.G.Masaryka", ale každej vždycky všude psal (i na dopisy) Nám.T.G.M...jooo finančáci jsou idioti...ti do dneška nechápou rozdíl mezi oprava a rekonstrukce..a další věci...jsou to jen tabulkový blázni..takže závěr je takový...že tam musí být to, co je napsané v živnosťáku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.