Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snědl jsem kousek skořápky 3mm

Od: kab odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,
jsem dospělý muž co se mi stane, když jsem omylem spolkl cca 3mm skořápky?
Dík
doplněno 23.01.18 20:19: Stalo se Vám to taky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trevor*
hodnocení

8x

Dobrý večer, nic se Vám nestane. Spolknuté věci můžou být problém pokud jsou vyloženě ostré, velké a špičaté např. hřebík, střep atd.

hodnocení

4x

Vy jste ji před náhodným pozřením prohlédl a pohledem změřil? ;)

S největší pravděpodobností nic. Žaludeční šťávy ji buď rozpustí úplně nebo totálně změkne.

kepler*
hodnocení

2x

Pokud jde o vaječnou skořápku, tak ta je tvořena uhličitanem vápenatým. Pokud byste zchroustal té skořápky víc, tak by se stala strašná věc: po čase byste si krknul jako správný chlap, protože máte v žaludku kyselinu chlorovodíkovou.

CaCO3 +2HCl = CaCl2 + H2O + CO2

hodnocení

2x

Dříve se tradovalo, že skořápka od vajíčka může způsobit zánět slepého střeva. Ale to je dnes už vyvrácené. ;)

lucie*
hodnocení

1x

Vaječné skořápky?nebojte,nic se Vám nestane,jsou lidé co si je i drtí a jedí,takže nějaký větší kousek určitě už taky snědli.Zažívací systém si s tím rychle poradí,nebojte.

Pokud jde o střepy a jiné ostré části...taky jsem nedávno panikařila,nebyla jsem si jistá,zda děti nesnědly kousek skla a dočetla jsem se,že střevo umí ostrému předmětu uhnout.Chce to zapít mlíkem,jíst nějakou vlákninu,kysané zelí,at se to rychle dostane hladce ven,ale jak jde o malinké kousky,prý to není takový problém jak to vypadá.

doplněno 23.01.18 20:35:

...ještě doplním,že ostrý předmět může být problém ojediněle,panikaří se až při krvácení,či jiných obtížích.Většinou projde za 4-14dní,záleží o jaký předmět jde.Utíkat po doktorech nemá smyl,stejně nejde na rentgenu vidět,pokud nejde o kov.Takže se vždy čeká až projde a jestli nejsou komplikace.

Samozřejmě ta vaše skořápka ;)už je dávno rozpuštěná v trávícím traktu.

hodnocení

1x

Zachovejte paniku, opravdu vám nic nehrozí. Dyk je to jen kousek užitečného vápníku. ;)

hodnocení

1x
Slepicím se přidávají do krmiva také skořápky kvůli vápníku.
---
Tím pádem,ortel zní = více vápníku,lepší kosti *jasne*

hodnocení

1x

Zdravím,neboj nic se vám nestane.Já zas před vánocemi smědl kus skořápky z ořechů,protože jsem ochutnával testo.Taky jsem měl strach,ale vše dopadlo dobře.

72mona3*
hodnocení

0x

Otázka zodpovězena. Když to zlehčím: moje babička prakticky neviděla, ale to jí nijak nepřekáželo ve vytváření různých jídel, včetně buchet. Myslíte, že dokázala rozbít vejce bez toho, aby jí v těstě nezůstala nějaká skořápka? Ne. A všichni jsme přežili *tanec* M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]