Nejste přihlášen/a.
Co byste poradili (jaký máte názor) v této situaci:
Slečna si vybírá mezi 2 chlapci. Každý má své + a - . Ani s jedním se zatím neviděla, normálně si píší (žádné prasárničky) ani žádný z nich neví o tom druhém.
ten první - je mladší, takže by slečně vyhovoval, je zkrátka takový slušný. Naopak se jí nelíbí, jak se chová - odejde pryč, nic neřekne (např. jdu na procházku, vrátím se za hodinu), to jí vadí, dále má práci, kde se fláká (sám to přiznal) a po práci se doma válí. Přijde ji nevyspělý, i přesto že mu je 27 (v některých situacích má prý názor malého dítěte). Bydlí od ní dost daleko.
ten druhý - na toho narazila náhodně nedavno. Občas jezdí z práce taxikem. Teď jela 2x a zrovna chytila toho samého řidiče, pana "vyvoleného č. 2". Je tedy starší asi o 10 let oproti ní. I přes to, že jezdí taxi, má VŠ a před taxi měl skvělé pracovní pozice. Oproti č. 1 prý vypadá slušněji v tom, že by se pořád nikde necoural (taky asi by neměl čas), vypadá už vyspělý, rodinný typ. Prý jí hodně zaujal tím, že se na ní pořád usmíval, byl milý, (znáte to, když se při náhodném potkání navzájem líbíte) ale takový trochu odtažitý, plachý. Zkusila mu napsat, chtěla zjistit více o něm. Chvilku se bavili, ale potom najednou přestal reagovat a už se neozval. Slečna neví, zdali to byl nezájem, nebo jen třeba musel někam jet. Dále neví ani to, jestli nemá přítelkyni/ženu. Bydlí od ní poměrně blízko.
Slečna pořád tápe, neví, jak si vybrat toho pravého. Zdali vůbec aspoň jeden z nich by byl ten pravý. Je pro č. 2, protože na ní působí rodinným typem (že nevyhledává přítomnost jiných žen, je rád, že je rád), že bydlí celkem blízko a hlavně proto, že se 2x aspoň chvilku viděli naživo. Ona dává přednost všem, se kterými se "seznámí" naživo než přes soc. sítě. Naopak ho vlastně "zná" asi 2 týdny, kdy s ním poprvé jela a jaká je pravděpodobnost, že ho ještě někdy uvidí? Neví, jak on je na tom se vztahem. Jestli má vůbec o slečnu zájem, jelikož ji už neodpověděl.
Ráda by mu znovu napsala, ale neví co, jak. Nechce šlápnout vedle a balit někoho, kdo je zadaný nebo nemá o ni vůbec zájem. Ani neví, kterému dát přednost, co má vzít jako to hlavní. Ráda bych ji pomohla, ale nevím, jaké východisko z toho určit.
Děkuji za názory
Slečna by si měla vybírat z partnerů kteří o ní stojí. Ne uvažovat o někom kdo o ni nejeví dostatečný zájem. Ať si vyhlédne někoho třetího. Třeba to bude ten pravý.
Kdyby o ni muž č.2 stál tak by s ní komunikoval nebo ji někam pozval on sám. Pokud nejeví zájem, ať ho neuhání. Mohlo by to na něho působit vlezle.
To je pravda.
Ovšem č. 1 má o ni zájem, u č. 2 si není jistá. Dlouhou dobu byla pro č. 1, kdy několikrát byly dohady kvůli tomu, že ten to vidí tak a druhý jinak.
Potom potkala č. 2 a začala uvažovat o tom, zdali by nebyl lepší, díky tomu, že je starší a připadá jí vychovanější když to tak řeknu a že se viděli. Psala jsem, že dává přednost chlapcům/mužům, se kterými se potkala/seznámila face to face, ne po soc. síti. Toto jsou jeho klady oproti č. 1. Na druhou stranu tím, že je starší a má takovou práci si není jistá, zdali by měl o ní zájem a v tomto věku pokud tedy nemá přítelkyni nebo už manželku. Já se slečně nedivím, když si moc nevěří a sama oslovila staršího chlapa, že se trochu bojí reakce mu jen tak napsat "ahoj, libíš se mi." Ráda bych jí pomohla, jak to tedy zkusit znovu ho kontaktovat, aby to zkusila znovu a podle toho se to dál rozvíjelo nebo naopak by zjistila z jeho strany nezájem či to, že je zadaný.
Ano, konečně někdo, kdo to vidí tak, jako já. V tom já vidím ten problém. Zřejmě nemá zájem, proto bych mu rozhodně nepsala pojď na kafe (ještě horší by bylo kdyby měl slečnu). Ovšem slečna přitahuje nebo se seznamuje s takovými typy, kteří mají třeba zájem ale bojí se. A ona musí udělat první krok. Ne že by je vyhledávala, ale poslední dobou to tak je. Možná opět musí udělat první krok, kdy než ho pozve musí zjistit zájem/nezájem, zadaný/nezadaný. Otázka je, zdali to zkusit znovu, ale co za to dá? Max. ji řekne, ať ho neotravuje.
Jaký mám názor? Že nexistuje ani jeden "vyvolený", že se někdo "pěkně baví".
Kdyby to náhodou byla pravda, pak si pamatujte, že nemáte právo zasahovat do ničího života ani do jeho vztahů. A už vůbec nemáte právo cizí vztahy-nevztahy zveřejňovat v internetu. (Víte doufám, že tu nejste anonymně.)
A ví vaše kamarádka, že na světě je mnohem více chlapů a že nemusí být za každou cenu s někým jen proto, aby s někým byla?
Ať je raději sama a do vztahu ať se hrne, až se opravdu zamiluje.
S prvním se ani neviděla, tak co si od toho slibuje? A hlavně sama píše, že je nevyspělý, tak proč o něm vůbec přemýšlet? A druhý asi zájem ani nemá...
Nevím, kolik je vaší kamarádce, ale chová se tak, jak kdyby jí bylo 14. Pokud je starší, tak by se měla nad sebou zamislet a přestat řešit hovadiny...
Dobrý den, kdyby byla ta slečna skutečně zamilovaná, tak to neřeší takto technicky - řekněte jí (sobě) ať se nejdříve zamiluje a bude uvažovat jinak. A bude to i férovější vůči těm pánům. Zdravím!
verka - a do kterého pána je ta slečna zamilovaná? Je to pro ní nějak důležité nebo chce mít jenom nějakého mužského? Jiný výběr už není? Když slečně poradíte špatně, tak se nebude zlobit? A není to celé jenom její věc?
verka - Vy nemáte žádnou povinnost té slečně radit, tak ji řekněte, že se na radu necítíte a ať se rozhodne sama. Bude to její rozhodnutí a Vám nemůže potom nic vyčítat. Hlavně se tím už netrapte a nechte tomu volný průběh. Ještě štěstí, že to není Váš případ a jde o někoho jiného .
U prvního tam to cítila určitou dobu. Potom ale začaly neshody a to je jeho rozlítané chování. Chtěla se vidět, ale on, že nemá čas a že nechce na ni tlačit. Trochu si protiřečí, že? Potom potkala druhého, kdy po tom, co s ním 2x jela a cítila z jeho strany trochu náklonnost. Tak to zkusila a napsala, jenže její představa byla, že konverzace bude trvat nějakou dobu a ne hodinu. Teď je skoro týden ticho. Co dál? Ozvat se znovu? Ano, říkám ano! Ale nemůže mu napsat "líbíš se mi, pojďme na kafe", když neví, jestli není zadaný. Říkám napsat a zjistit. Ovšem podle mě né natvrdo napsat "líbíš se mi" ale něco ještě zjistit. Jestli opravdu by tam ten zájem byl, potom kafe.
Ale slečna neví. Chce vědět na čem je, ale neví jak začít. Neví, jak si vyložit poslední jeho "zobrazeno" bez odpovědi. Říkám např. napiš mu, že jsi ho dneska zase potkala, že to je náhoda,... Ale ona se bojí. Říkám čeho? Max. řekne NEOTRAVUJ.
Já teda vidím rozpor v zadání. Jsou dva vyvolení ani s jedním se zatím neviděla...pouze si píší...
a kousek dál, 2. pán vyvolený je taxikář a na slečnu se mile usmívá...jela s ním dvakrát taxíkem...
Nebo to nějak nechápu.
Vždy záleží na kontaktu. Můžete si psát dva roky, na papíře souhlasit se vším, mít stejné názory, ale až se člověk uvidí s tím druhým in natura, teprve potom zjistí, jestli se nějak, něčím oba přitahují.
Nestavět si vzdušné zámky, ale sjednat schůzky. V čajovně, klubu apod.. Prožít spolu něco, projít se, pořádně si popovídat, jestli tam je nějaká nitka zájmu, která bude přitahovat, imponovat.
Vybírejte děvčata ještě dál, ten první se mi teda nezdá ani náhodou. Kluk musí být trošku akční.
není akční - napsala jsem, co jsem měla za informace, tedy co bylo v zadání --- a po práci se doma válí -----
Vaše - ráda bych jí pomohla --- to není Vaše starost, ona si musí sama vybrat, ale zatím to vypadá, že si teprve kluky testujete a bavíte se, hledejte dál, ještě máte třeba čas na vážnou známost.
To zase nemůžu říct, že č. 1 není akční. Je to spíše kluk rozlítaný. Práce flákačka, doma flákačka. Tak jde ven a dělá si co chce. Má rád holky kolem sebe, když to tak řeknu. Upozornila jsem ji, že to nemusí být dobrý partner z toho důvodu, že jeho "procházky" mohou časem být návštěvy jiné slečny. Dále mě zaráží, když o něm mluví, že ve 27 má kolikrát názory 15 letého kluka. Přijde mi trochu nevyspělý, nezkoušený v životě. (Protože nic nezažil. Naopak č. 2 je oproti němu o 2-3 roky starší, ale rozhodně ví, co to je život.)
V pořádku Podle mě to ale není akční. Když se jen tak sebere a courá se venku a nedokáže ji to říct nebo konkrétně kde byl. To není akční, to bych nazvala potom při společném soužití jako nespokojený či že zkrátka nechce být doma, ale každý má na to svůj názor
Půdovně jsem chtěla jen to, jak se nebát oslovit staršího, když už jednou možná byl nezájem.
Opravdu vám do vztahů jiných lidí nic není. Kdybyste aspoň mluvila o sobě, to bych pochopila.
Pro mě verka anonymní je. Nevidím ji a nevím, jestli to není třeba chlap. Její pravé jméno taky neznám. .
Verko, ani jeden z nich není ten pravý. Píšete, že ten druhý se usmíval, byl milý, ale odtažitý. Usmívat se a být milý k zákazníkovi patří k práci taxikáře. Se zamračeným mrzoutem by nejspíš nikdo jezdit nechtěl. Působil na ni jako rodinný typ a je tedy velmi pravděpodobné, že je ženatý.
Chvíli si psali a pak se celý týden neozval. (nejspíš pochopil, že to slečna myslí vážně a on zájem neměl)
Ať si slečna najde někoho jiného, na světě přece nejsou jen dva muži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.