Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wobenzym - pravost

Od: ema odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, před několika málo dny jsem si byla koupit v lékárně WOBENZYM. Byl mi prodán v papírovém sáčku - 100 tablet za 325Kč - ručně popsaný černou fixou. Příbalovou informaci jsem dostala vytisklou a sepnutou kancelářskou sponou. Zdá se mi to minimálně podivuhodné, že 100 tablet jsem koupila za 325Kč, když 200 tablet " originálního " wobenzymu stojí přes 800Kč. Navíc má i naprosto odlišnou chuť. U " originálního " wobenzymu je povrchová vrstva sladká, u toho co jsem si nedávno koupila nikoliv. Myslíte si, že se jedná o podvrh? Máte s tím někdo zkušenost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle sdělení SÚKL sukl.cz/... se stahují některá balení, protože nejsou označena šarží a dobou použitelnosti. Je možné, že to, co chybí, nahrazují - ale pokud máte pochybnosti, obraťte se na výše zmíněný ústav olecich.cz/...

xy
hodnocení

1x

možná v lékárně rozdělují to největší balení do sáčků po 100 tbl. za cenu toho osmistovkového?

ema
Ano, ale proč má naprosto jinou chuť?

monika*
hodnocení

1x

Zdravím, tak to je minimálně opravdu hdoně zvláštní. Wobenzym kupuji již dlouho a nikdy se mi taková věc nestala. Je pravda, že výrobci změnili podobu balení, takže balení po 800 tbl. je menší než bývalo. Já bych si nic takového nekoupila a pochybuji, že mají na něco takového v lékárně právo. Lék musí být vždy oficiálně označen. Ibubrofen byste si taky v lékárně odnesla v sáčku? Vždyť by se klidně mohlo jednat o jed!

alenkavrisidivu
hodnocení

0x

Nevím, zda dobře chápu dotaz. Proč platíte za nějaký sáček s Wobenzymem? Nakupovala jste po internetové lékárně? Každý výrobek má své originální balení výrobcem. Jste svéprávná? Poznáváte viz níže Vaše balení Wobenzymu?

google.cz/...

hodnocení

0x

U " originálního " wobenzymu je povrchová vrstva sladká... Mohu Vás ubezpečit, že nikoliv. Právě zobu Wobenzym jak na běžícím páse a chuť to má "nijakou" schválně jsem počkal na další dávku a nechal si tabletu několik vteřin na jazyku. Sladké nebyly ani originál, ani přebalované (ty nám doma zbyly po loňské operaci manželky)

S tím přebalováním: Nevím o žádném předpisu, který by to zakazoval, koneckonců některá léčiva vyrábějí přímo v lékárně. A tam se nikdo nad ničím nepozastavuje, tady to (i ve mně) budí nedůvěru. Balení 100 ks tablet na trhu běžně není, prodává se tuším 40, 200 a 800 tablet v balení. Zrovna naše lékárna taky přebaluje - kupují balení po 800 kusech a prodávají po 100 kusech, za zhruba stejnou cenu za kus jako při originálním balení 200 ks. Tuším, že to vzniklo tak, že malá balení (200ks) nebyla po nějakou dobu na trhu dostupná - a teď je z toho už jen kšeft.

verinka*
hodnocení

0x

Wobenzym má sice nový obal a také tablety jsou trošku pozměněny, obsahově je však stále stejný. Neměnila bych!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]