Nejste přihlášen/a.
vše tu bylo řečeno jenom upřesním odečet od roku 2017 / 3000 kč/ což je v čistým k zůčtování daně cca 15 % což je 450 kč za odběr + krásný bonus paragraf čili volno z práce, tak klidně ať dávaj soukromé společnosti třeba 1000 za odběr nepůjdu tam mám víc v nemocnici
Dobrý den, tak buď budete darovat ve státním zdravotnickém zařízení (tam získáte možnost zvýšení nezdanitelného základu - jeden odběr je dnes již ohodnocen jako dar v hodnotě 3000Kč, den volna, nějaké to občerstvení), nebo půjdete do nestátního (tam Vám v případě odběru navalí ty prachy, co píší, a to je vše). Spíš bych si to asi dobře rozmyslel, pokud třeba možná (a třeba ne ) si přilepšovat tímto. 15% ze 3000 je 450. To se tedy rozmyslete, zda to budete nějak přehánět nebo jak. V nemocnici např. na plasmu můžete jít čtyřikrát po sobě raz za dva týdny, pak dva měsíce ne, a pak zas... jistě radím darovat, co se dá, ale ne pro peníze, což z Vašeho dotazu, dá se říci, možná plyne, ale možná Vám křivdím. Jiná věc je zas to, že pokud to budete přehánět, necháte si tak rozpíchat žíly v loketní jamce...co kdybyste sám transfuzi potřeboval a doktoři už těžko hledali kam, když loketní jamky na obou rukou už máte tak dokur... nic si nevymýšlím, radím z vlastní zkušenosti, sám jsem dárcem krve, mám i zlatou Janského plaketu, daruji krev, plasmu, destičky, vždy v nemocnici ( do soukromého bych nešel, to je v podstatě nevýhodné, to je jen pro lidi, kteří chtějí okamžitě peníze a jdou tam kvůli nim - a potřebují je možná na "ledasco" třeba v sobotu odpoledne a kupříkladu v Ostravě blízko Stodolní).
V Třebíči dostaneš poukázku sodex na 50,-, oplatek, kafe a proplácí jízdné dle km. Ale kůli tomu to nedělám, ani volno si neberu, normálně jdu poté do práce.
Pokud jde o darovani krve, tak protoze je to darovani tak je zdarma.
Zeny mohou krev darovat kazde 4 mesice a muzi kazde 3 mesice. Kdyz jsem jel davat krev do HK tak po mne chteli listek na vlak kterej si chteli nechat (mel jsem zpatecni tak jsem jim ho nedal) - je to par let a treba se neco zmenilo. Dane si nesnizujes na konci roku, ale zacatkem dalsiho roku pri rocnim zuctovani dani (1 odber cca 2000 Kc). Dostanes snidani a u nas i poukazku do kramu (trafiky, hospody). Plasma se muze davat kazde 2 tydny.
Najdi si pro Tebe vhodnou transfuzni stanici a u nich si na webu najdes co potrebujes, nebo Ti to sdeli.
Pak je prodej krave za cca 500 Kc davka, ale to je jina kapitola..
Chodím pravidelně darovat krev i plazmu.Muži dle legislativy mohou krev darovat co 2,5 měsíce = 5x za rok.ženy 4 x za rok. plazma se může darovat co 14 dní, tělo si ji obnoví do 48 hodin. ne každý zaměstnavatel však umožní tolik volna...kdybys chodil co 14 dní celý rok, tak máš měsíc volna navíc.
Já chodím tyto cykly...1.měsíc krev, 2.měsíc plazma,3.měsíc plazma,4.měsíc krev,5m plazma,6m plazma, 7m krev...
atd takže za 12 měsíců x 2000 je odpočet na daních znát... počítá se s tím, že člověk musí být 100% zdráv, nebýt očkován, tetován, klíště nemít přisáté, vhodně si naplánovat ošetření zubů... atd.
@pepe97: jestli jste zdráv,tak si toho važte a darujte krev nebo plazmu zdarma a nechtějte na tom něco získat.Někomu nemocnýmu to pomůže a přežije nějakou operaci.taky jsem dával krev a mám bronzovou až zlatou plaketu,ale nikdy bych si nedovolil říct o peníze.bylo to moje rozhodnutí takto pomoct ostatním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.