Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přinání, zrušení registrace k dani

Od: trubka odpovědí: 3 změna:

Ahoj, mám dotaz

po ukončení živnosti musím dát do 15dnů vědět finančnímu úřadu a zrušit registraci k dani z příjmu. Jak je to když živnost běžěla od května minulého roku do ledna letošního (nulové příjmy- podnikání nezačalo, jen běžěla živnost, ale to není důležité) a v lednu byla živnost zrušena. Daňové přiznání přece budu muset podat jak letos za rok minulý tak i příští rok za leden, ne? A jak tedy zaplatím daň (nulovou) když nebudu registrován?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicky
hodnocení

1x

Kdy jste se k této dani registroval?

Vy již žádný jiný příjem nemáte?

trubka

registroval jsem se v květnu 2017. mám ještě příjem ze zaměstnání kde pracuji, takže to byla vedlejší živnost, či jak se to nazývá. Děkuji

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste zrušil živnost, tak by tuto informaci měl dostat i F.Ú. - buď přímo od "živnosťáku" nebo od Vás. Pokud jste vůbec nepodnikal a nebyl ani příjem, tak nemáte věcnou náplň pro přílohu č. 1 daňového přiznání pro příjem FO - v tom případě se taková prázdná příloha nemusí do formuláře vkládat a odevzdávat prázdnou "košilku" je asi hloupost. Takže, daň. přiznání (dle mého názoru) odevzdávat nebudete a až půjdete na F.Ú. rušit registraci, tak se zeptáte, jestli nebudou chtít čestné prohlášení, že nebyl žádný příjem (stejně po zrušení registrace budete v systému F.Ú. ještě nějakou dobu veden). Zdravím!

doplněno 23.01.18 11:00:

trubka - až budete mít chvilku času, tak si přečtěte i ten můj příspěvek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]