Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiznání k dani z nemov.věcí - E-zast.plocha

Od: martin12* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, vyplňuji daňové přiznání z nemovitých věcí. Pokud si vyjedu LV, tak mám dům pod parcelním číslem st. xx; součástí /...

Pak se mi zobrazí Druh pozemku: zastavěná plocha a nádvoří - tudíž bych to v přiznání uvedl v kolonce 201 jako E.

Dále je tam napsáno: Součástí je stavba

- Budova s číslem popisným: xxxxxx

- Stavba stojí na pozemku: xxxxxx

- Stavební objekt: xxxxxx

- Adresní místa: xxxxxx

Stačí tedy uvést toto parcelní číslo jako E v kolonce 201 nebo se musí ještě zvlášť přiznávat dům?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dum*
hodnocení

0x

Přiznat zvlášť dům a od celkové výměry pozemku odečíst zastavěnou plochu Tedy přiznat zvlášť dům a zbytek parcely.

martin12*
hodnocení

Pro názornost jsme přiložil obrázek. Pod tímto parcelním číslem je dům se stodolou a garáží (fialově) i se dvorem (modře). Takhle komplet to má 467 m, ale nevím kolik má samotný dům a kolik dvůr. Pokud bych to celé uvedl do III. oddílu (stavby), tak budu platit i za dvůr jako stavbu a to je podle mě špatně.

Správně bych měl uvést dvůr do oddílu II (druh pozemku E) a dům do oddílu III (H)? Ale když nevím ty rozměry a na katastru je pouze tato informace...

Přiznání k dani z nemov.věcí - E-zast.plocha
dum*

Martine, tak si budete muset stavby poměřit, abyste neplatil vše jako obytnou plochu. Vezmete pásmo a změříte obvodní stěny domu, pak stodoly a nakonec garáže. Tyhle tři stavby se vykazují zvlášť a co vám zbude z celkové plochy parcely bude dvůr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]