Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narozeniny vnučky

Od: podvedeny* odpovědí: 21 změna:

Dobré ráno. Jsme s manželkou pozváni na oslavu osmnáctých narozenin naší vnučky. Potřebuji poradit,co vnučce koupit. Pro dokreslení situace uvádím, že syn se se snachou rozvedl již velmi dávno a o dceru a ani o nás nejeví zájem.My suplujeme tátu jak je to jen možné.Se snachou (ta má dnes již novou rodinu) i její rodinou vycházíme velice dobře,takže za pozvání jsme rádi.Na ceně daru až tak moc nezáleží,ale rád bych, aby to bylo něco hodně památečního ale též i užitečného.Děkuji za radu všem.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

7x

Souhlasila bych,že by se mělo jednat o nějakou památeční věc,já jsem klasik,takže třeba šperk-náramek,prstýnek,přívěsek.Dneska je obrovský výběr,záleží co se vnučce líbí.

Moje kamarádka dostala z Librexu hodně drahou,ale nádhernou dějepisnou knihu.Nedávno jí vytopili byt a kniha dostala za své,obrečela to,protože jí dostala právě od děděčka(co jí byl víc jak rodiče).Taky záleží co jí baví,co se jí líbí.Pokud studuje"úředničinu"třeba ocení drahé pero(takovou tu sadu),jestli třeba ráda vaří,třeba ocení něco drahého do kuchyně,co jí vydrží celý život...

doplněno 21.01.18 13:22:

Pokud je vnučka:

-"haštěřivá"moderní,ráda nakupuje-šperk od Guess,Pandora apod.nebo kabelku(s možností výměny)od Guess,Desigual...

-sečtělá,ráda čte-nějakou drahou knihu co by si sama nikdy nekoupila

-sportovní- třeba kvalitní sporttester v dívčím provedení,popřípadě nějaký adrenalín zážitek

-má kila navíc- vstup do dospělého života bude lepší,když dostane poukaz k nutričnímu poradci(taková shozená kila jsou k nezaplacení)

-zvídavá,zajíma se o něco- třeba kurz vaření,kresby,kreativity...

-domácí typ- kvalitní hrnce,pánev,příbory,kvalitní drahé povlečení

Určitě bych nedávala nic co se sní nebo jinak spotřebuje.

lee*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, což zakoupit něco zlatého - náramek, řetízek, náušnice nebo prstýnek? Možná to nebude nosit každý den, ale hodnota zůstane. Zdravím!

doplněno 21.01.18 06:53:

Možná i parádní jídelní servis či pěkná váza z broušeného skla.

ben®

mot - jistě a proč ne? Kdybych byl vnučka, která uvažuje do budoucna, bude mít rodinu a bude se to dědit. Možná to neocení hned, ale jestli není hloupá, tak si toho bude později považovat (i jako vzpomínky na prarodiče).

mot
vy byste chtel v 18 k narozeninan dostat jidelni sadu nebo brousenou vazu?

hodnocení

5x

Přidávám se k dosavadním radám a navrhuji šperk.

Památeční a zároveň užitečný dárek by byl třeba už zmiňovaný jídelní servis, ale z vlastní zkušenosti vím, že v 18 letech se takový dárek neocení. Dostala jsem k 18. narozeninám výbavu po neprovdané tetě. Ještě dnes se do mimořádně kvalitních ručníků utírám a dnes dovedu dárek ocenit. Ale tehdy? Ne.

lee*
hodnocení

4x

Nechci se nikoho dotknout, ale podle mě je doba, kdy se dávaly zlaté šperky, dávno pryč. Dřív dostala zlato každá slečna v 15ti nebo 18ti, pak nějaký prstýnek k promoci či maturitě... A náležitě hrdě šperk nosila. Ale ukažte mi dnes někoho mladého, kdo nosí zlaté šperky To je tak výsada dam 45+ Dnes se nosí šperky jako doplnění stylu, vyjádření něčeho a rozhodně to nemusí být zlato nebo jiné drahé kovy.

Daleko více byste asi uspěli třeba s Pandorou, mně to přijde jako trochu předražené nic, ale pro mladou holku asi ok. Nebo hodinky, ale moderní, ne žádné Casio budíky, ale Michael Kors, Guess, Fossil... Umím si představit zájezd a nebo peníze na řidičák, pokud se chystá... Na památku bych koupila knížku, kerou chci něco říct napsala do ní ručně věnování, nebo udělala nějaké přání z fotek od dětství po dnešek, nějaké malé album nebo deníček s nějakými příhodami... Ale dárkem jako takovým bych se snažila udělat radost. Pardon, ale dát broušenou vázu dnešní 18ti leté je prostě trochu mimo. Už není doba vystavených broušených věcí ve vitríně, deček na stole a zlata na sobě...

darek
hodnocení

2x

Určitě šperk, ale všiměte si, co vnučka nosí. Zda má třeba zlatý prstýnek nebo stříbrný. Pokud stříbrný, tak jí kupte řetízek se znamením v bílém zlatě. Žádnou výbavu, na takové dárky budete mít příležitost v budoucnu.

darek

A kdo psal o stříbře?

Stříbro rozhodně ne. Jestli dívka nosí bílé šperky, pak bílé zlato. ;)

alecram*
hodnocení

2x

Já koupila k 18.narozeninám vnukovi poznávací zájezd

Takže je to jeho splněné přání?

alecram*

ano,je to jeho splněné přání

ladinpraha*
hodnocení

2x

Když nezáleží na ceně, tak byt a auto. To ocení v osmnácti každý. *nevi*

hodnocení

2x
Každý ocení něco jinýho.
Kdysi jsem byl v Kolíně skočit si padákem. Se mnou byli v letadle dva kluci, dvojčata. Bylo jim taky 18 a rodiče jim koupili seskok padákem, ať si prý skočí do života. Jeden byl přímo nadšený a druhý ani trochu a smlouval, že by radši něco jinýho.
Takže za mě klidně seskok padákem, ale vůbec to nemusí být oceněný dárek.

athenaise*
hodnocení

1x

podvedený@ a co se domluvit se snachou, přeci jen ji zná nejlépe a píšete, že spolu dobře vycházíte, tak navrhněte snaše, za kolik by ten dárek asi mohl být a ona třeba poradí, ne?

liska*
hodnocení

1x

Kdybych dala takové vnučce zlatý přívěšek nebo vázu, tak ji akorát naštvu. To raději foťák,super župan, tenisovou raketu, pingpongovou lepší sadu, spacák nebo batoh - to třeba bodne mojí vnučce. Nebo jí přispějte na klávesy, či jiný hudeb. nástroj.Nebo podrobný anatomický atlas, jestli je takto zaměřená. Nebo jí dejte poukaz do nějakého obchodu s oděvy, sport.zbožími, obuví. Holky si rády vybírají samy..Já jsem dostala k poukazu do parfumerie ještě lístky do divadla.

doplněno 21.01.18 22:12:

Oprava: .. zbožím...

Jestli prsten, hodinky, bundu ap. tak jedině s ní, ať si sama vybere.

liska*
hodnocení

1x

Třeba přispět na autoškolu. To koupíte autíčko-hračku a do něj strčíte bankovku. Aby bylo veselo, tak přidáte třeba stírací los. Nebo přispět na snowboard. Dá se koupit maličkej - taky hračka do dlaně a pod něj připevnit příspěvek.

pajinakajina*
hodnocení

1x
Dobrý den,
dala bych buď kupón na nákup třeba nějakých těch šperků, jestli něco vůbec nosí. Nebo jak už bylo zmíněno, zeptat se přímo jí co by si přála a nebo podle jejích koníčků a nebo peníze, ať si něco koupí (sice to není nic památečního, ale bohužel si ti mladí dnes ničeho neváží - samozřejmě jsou i výjimky). Dnešní mládež by byla spokojená podle mého s mobilem, počítačem a tak. :)

hodnocení

0x

A co se jí takhle zeptat, co by si přála?

Já to tak dělám u každých narozenin a vždycky se nějak domluvíme. Nejhorší je, když dostane dárek, který se jí nelíbí. Vnučka v 18 o zlatu nechtěla ani slyšet.

hodnocení

0x

Nekopíruji kolegu Bena,mám stejný názor :)

Koupení bytu je velmi výhodná a skvělá investice do budoucna.

To je dárek nad dárky !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]