Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupili jste si něco na amazonu?

Od: paixan* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupili jste si něco na amazonu? Nevíte jestli je výhodnější kupovat na amazon.co.uk/... nebo na amazon.de?/... Všimla jsem si, že věci na amazon.de/... jsou mnohem dražší. Neplatí za nákupy v amazonu daň (jednou jsem si něco kupovala na jiném eshopu a musela jsem platit daň, stalo se to jednou ale nechci aby se to opakovalo)? Co byste mi poradili?

Koupili jste si něco na amazonu?
Koupili jste si něco na amazonu? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Pozor na uvedené ceny. Na amazon.co.uk jsou v librách, zatímco na amazon.de jsou v eurech. Zboží poslané ze zemí EU je bez cla, ale pokud tam koupíte zboží které bude odesláno třeba z USA platí se daň popř. i clo. Tam záleží na hodnotě a druhu zboží.

ben®

paixan - pokud myslíte tzv. Brexit (odchod VB z EU), tak se zatím nic nezměnilo a VB je stále v EU (jednání o odchodu probíhají, ale nejsou ukončené).

Zatím se nemusíte obávat. Británie zatím v EU je. Klidně objednávejte.

paixan*
hodnocení

ooo, tak jsem měla automaticky v hlavě dolary a nevšimla jsem si toho, děkuji za info. Vím, že by UK mělo být v EU ale byly nějaké zprávy, že to zruší, nevím čemu věřit... jak byste to sám posoudil?

Pokud se to rozhodnete koupit přes amazon.de. tak mi to ukázalo poštovné a balné € 2.49 a celkovou částku v korunách 364, 42.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]