Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozejít se?

Od: nice odpovědí: 15 změna:
Zdravím, obracím se na vás, protože už nevím, co dělat. Jsem už zoufalá. Mám přítele od svých 15ti let. Jsme spolu už 4 roky. Za tu dobu jsme toho prožili spoustu krásného i špatného. Jenže poslední rok už je to hodně těžké. Od té doby, co je v nové práci je úplně jiný. Přestal skoro komunikovat, je pořád protivný, stěžuje si na mě všude jaká jsem (i mé mámě), pořád na mě nemá čas, buď někde líce, nebo je na počítači, mobilu a nebo si čte. Už semnou nechodí ani ke známým, nebo k rodině. Pořád se jen hádáme. Vidím, že mě už bere jen jako samozřejmost a to i při sexu. Po sexu jde samozřejmě na počítač. Už ani nemám na sex chuť, kvůli tomu chování a on mě díky tomu obviňuje z nevěry. Nechci se s ním rozejít, pořád ho ho miluji. Ale když už je to takové po 4 letech, jaké to bude třeba po 10? Jinak, bydlíme spolu už něco přes rok. Předem vám strašně moc děkuji za názory a rady. :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

2x

Milá nice@, jak říkáte (hlava ví, že je čas se rozejít, ale srdce se vzpírá), bude lepší se rozejít. Po 4 letech je to již nejspíš trochu vyšumělé, ale takto by to být nemělo. Zkuste si představit, že s tímto člověkem budete mít časem děti. Bude pchoten zanechat PC a nebo mobil, aby Vám pomohl? To, že je nervózní z práce, to se občas stane a je třeba o tom mluvit, ale to ostatní bude čím dál horší. Ještě bych si s ním sedla někde na neutrální půdě a zeptala bych se ho, co mu vadí na vás a byla bych ochotná mu říci na oplátku, co se nelíbí Vám na něm. To je základ vztahu, že si dovedete promluvit bez emocí. (ale je to dost těžké, věřte). Ale určitě mu nezapoměňte vysvětlit, že takovéto jeho chování není dobré pro Vás a že uvažujet o rozchodu. Třeba se to srovná. Ale...

nice
hodnocení

Asi ano, bude to tak lepší. Teď se na nějakou dobu odstěhuju. Jestli se sám ozve tak se s ním sejdu a domluvíme se. Je smutné, že mu to vlastně bude úplně jedno a ozve se až tak za 3, 4 dny. Nebudu mu ani říkat, kam jdu. Ať se nad sebou zamyslí
athenaise*

Tak potom dejte vědět. Ju? A.

culdabulda1*
hodnocení

2x

jste moc mladí - v těchto letech má člověk poznávat svět a ne zakládat rodinu.

hodnocení

2x

já to vidim jako finále vašeho vztahu ted pude jen o to jak se v klidu dohodnout podělit o majetek a rozejít

hlavně se nesnažte to zachranovat způsobem uděláme si díte ono se to srovná je to blbost a ve finále z tebe bude svobodná matka která bude dolovat z bejvalýho soudně alimenty

zkuste si sednout a promluvit si aby ste věděla na čem ste pokud je ale už ted po 4 letech s vámi na vás protivnej tak si naděje na zlepšení moc nedělejte

je také možné že si našel jinou a vám neví jak to říct

hodnocení

2x

Přečetl jsem si jen vaši otázku, reakce rádců jsem vynechal.

Takže si s ním zkuste velice vážně promluvit a když to nepomůže, pryč od něj. Na světě je spousta jiných mužů, kteří vás budou mít rádi a budou vás nosit na rukou. Setrvávání v současném vztahu je jen setrvačnost a může se stát, že si tím zkazíte určitou etapu života.

jenda2*
hodnocení

1x

Vypadá to, že v novém zaměstnání dostává do těla a asi už na nějaké návštěvy vůbec nemá chuť. Což mu asi dáváte patřite sežrat. Pokud ho máte za baviče, tak to asi fungovat nebude. Všeho dočasu. Vždy je problém na obou stranách. Třeba to chce sám ukončit a neví jak.

hodnocení

1x

(Pravděpodobně) jste nepoznala jiného partnera - tak si myslíte, že to tak časem musí být. Nemusí.

Zeptejte se sama sebe, jestli máte zapotřebí být s "přítelem", který o vás viditelně nestojí, krom toho, že jste občas použita na sex - a soudím, že i na domácí práce budete užitečná.

hodnocení

1x

Já jsem starší kus a na váš dotaz koukám jak blázen. S takovým vztahem, jaký máte, si nejste jistá do budoucnosti? To je snad vtip. Pro vás je to ztráta času, rozejděte se co nejdřív. Nebo s ním ještě chcete strávit dalších deset let, než vám dojde, že to nemá cenu? Navíc tyto přechozené vztahy z mládí jsou nanic.

hodnocení

0x
Předně to proberte s ním, řekněte mu, že v takovém "vztahu" dál žít nechcete, a buď se sebou něco udělá, nebo ne.
Když ne, rozejděte se, do budoucna by se to samo zázračně nezlepšilo.

hodnocení

0x

Pokud vám vztah neklape po 4 letech, netrapte se v něm. Rozejděte se a užívejte si života. Jste mladá, potkáte ještě spoustu mužů a vhodnějších pro partnerský život. Stala jste se pro partnera už jen samozřejmostí a zvykem. Hádky nikam nevedou, v klidu si s ním promluvte o své nespokojenosti i případném rozchodu. Uvidíte jak se k tomu postaví. Pokud mu to bude jedno, neprodlužujte rozchod!

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já bych řekla, že u vás dvou nastal stav jako po letitém manželství. Láska vyšumí, a buď zůstane přátelství, nebo nic. U vás nezůstalo nic, kromě toho se váš vztah nikam dále neposouvá. V manželství přicházejí děti, ty rostou - život se pak odvíjí podle toho. Ale co u vás? Jen spolu bydlíte. Podle mého jste to moc uspěchali, možná - kdybyste spolu nebydleli - byli byste si stále vzácní i po 4 letech chození. Takže moje rada bude - se rozejít. Nakonec vás to samotnou napadlo, tudíž tuto eventualitu berete jako jednu z možností. Další věc je ta jiná práce, která možná způsobila, proč se přítel chová jinak. Je ve stresu? Práce ho zatěžuje a má starosti? Nebo se tam objevila nějaká jiná slečna, která by vás mohla nahradit a vy jste už v jeho životě nějak navíc? Nevím, jen spekuluji.

doplněno 20.01.18 14:07:

Pokud má váš přítel nos nahoru v nové práci, pak překonáváte nastálou krizi, která odhaluje, jaký váš přítel doopravdy je. Stouplo mu sebevědomí, tak to vypadá, že jste mu už málo a on by chtěl vedle sebe reprezentativnější model. Pokud je tomu tak, buďte ráda, že se jeho chování provalilo tak záhy. Přestavte si, že byste měli spolu děti a hypotéku. Takto se jen odstěhujete a je vše vyřešeno.

nice
hodnocení

Spíš si myslím, že má nos nahoru. Do té práce bylo hodně těžké se dostat, pomáhala jsem mu se vším. V práci je až příliš spokojený.
nice
hodnocení

To se lehko řekne. Přece jenom, 4 roky jsou 4 roky. Musím to nějak překonat

radim43
hodnocení

0x

a proc by jste v takovem vztahu mela zustavat? proto aby jste pozdeji zustala svobodna matka a on platil alimenty? jaky to ma smysl? zacnete premyslet hlavou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]