Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolujízda do zahraničí

Od: kepler* odpovědí: 7 změna:

Chci v létě do Německa a napadla mě tato možnost cestování: blablacar. Nezjistil jsem jak zadat start a cíl cesty. Ani když zadám velmi obecně "česko - německo" a nic jiného, nic se mi nezobrazí. Na termínu ani na místě odjezdu mi nezáleží. Díky za rady a návody.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

3x

Na hlavní stránce zadám odkud, kam a případně kdy (není povinné), Najít jízdu. Je nutné zadat minimálně město, stát nestačí. blablacar.cz/...

doplněno 20.01.18 10:56:

Odkaz asi měl nějaký časový limit, ale prostě jsem tam zadal "Odjezd z: Cheb, Česko"a "Příjezd do: Mnichov, Německo".

iz*
hodnocení

2x

Neodpovídám přesně na web Blablacar (ten neznám), ale snad se Vám mohou hodit weby krajanů v Německu (oba v češtině), občas se tam spolujízda nabízí.

Nebo se tam můžete zdarma zaregistrovat a zadat poptávku.

germany.cz/... (česká a slovenská komunita v Německu)

nebo mnichov.de/... (česká a slovenská komunita v Mnichově)

hodnocení

2x
Existuje i www.spolujizda.eu ale nabidka jízd není tak široká.
Nerozumím tomu,že nedokážete zadat start a cíl cesty.Já už používám jen aplikaci pro Android,tak nevím,jak teď vypadá stránka v počítači ale myslím že je třeba nejdříve zadat stát,kam máte namířeno a pak už se musí objevit kolonka odkud-kam a datum.
Zkuste se nejdříve registrovat a pak stáhnout mobilní aplikaci a tuto použít,je jednoduchá.

Kepler, pro hodnocení klikneš u odpovědi kterou chceš ohodnotit, vlevo, na tu zelenou fajfku.

kepler*
hodnocení

Díky všem za odpovědi, rád bych je označil body jako dobré, ale nikde nevidím příslušnou nabídku, jenom "doplnit odpověď". U příspěvku od praivo se mi odkaz bohužel nezobrazil (chyba - stránka nenalezena). Jinak tedy ještě zkusím tu registraci a zadávat konkrétní město. Je ale docela možné, že se tam ani žádná spolujízda nenabízí. Zkusím více měst, stejně to cestování budu muset kombinovat s vlakem.

kepler*
hodnocení

Díky za radu, ale směrem do Německa bych spíše uvítal start od nás a český kontakt. Mám dojem, že kromě blablacaru ještě existuje web "spolujízda" nebo tak něco.

iz*

Jde o weby Čechů a Slováků v Německu, podle mne je lze kontaktovat česky. Asi před rokem jsem tam viděla, že někdo odděleně poptával cestu z ČR do Německa a asi po 14 dnech další z Německa do Čech. Každou cestu lze absolvovat s jiným řidičem.

Ale nemíním Vám nic vnucovat, jen mne napadlo, že by to mohla být další možnost. (Takové možnosti se nabízejí i do Belgie, Rakouska, Lucemburska, ...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]