Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávkování

Od: pavlis8888 odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

jaké dávkování značí 0-0-0-1? Má to býti jednou za 12 hodin? Nikdy jsem se s tímto značením nesetkal, vždy jen ve formátu např 1-0-1 ráno/večer..

Děkuji za odpověď!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicky
hodnocení

9x

Aplikuje se na noc, před spaním.

ladinpraha*
hodnocení

6x

1x za 24 hodin. O půlnoci.

doplněno 19.01.18 20:30:

Myslím, že ho klidně můžeš vzít před spaním. Já chodím spát okolo druhé hodiny, tak by pro mě i ta půlnoc byla možná brzo. :-D

To si děláte legraci, ne? Znamená to jeden prášek večer a rozhodně se nemusí čekat na půlnoc.

pb®
hodnocení

0x

Záleží na tom jaké všechny léky člověk užívá a jak se právě ty dané léky užívat mají. Některé (třeba benzodiazepiny) si má člověk vzít těsně před ulehnutím, nejlépe už v posteli, jiné léky se berou společně s jídlem. Třeba naše babka užívá jedny léky na lačno a pak 3x s jídlem. Takže pro ní by tohle shcéma znamenalo, že si ten daný prášek vezme společně s večeří.

hodnocení

0x

U některých léků je dávkování až 4x denně, tedy co šest hodin; může být tedy dávkování 1-1-1-1, 0-0-0-1, 1-0-1-0, 1-0-0-1 atd., podle toho, jak určí lékař...něco tady ...tabulka na konci...šlo by to napsat i jinak, ve vašem případě 1x denně, ale...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]