Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na dovolenou?

Od: kkozelik* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, jsem docela vybíravej při výběru dovolené u moře. Mám několik podmínek:

1) Rád bych menší letovisko, které má svojí historii, ducha.

2) žádné hotelové komplexy, bazény, paneláky.. raději malé hotýlky + místní restaurace

3) pokud možno Evropa

4) Pláž s pískem, pokud možno členitá, žádné kilometry rovné dlouhé pláže plné slunečníků..

Tot vše.. jen si dovolím poznamentat, že mě štve nabídka cestovek, kde ve velké míře najdu jen foto interiéru hotelu, který mi je absolutně ukraden. V dnešní době už asi není možné se ubytovat v zavšiveném hotelu, takže fotka dřevěné nebo kovové postele mě nezaujme. Občas si připadám, že na místo nabídky dovolené koukám do letáku Ikei. Je pro mě zkrátka důležité okolí a ne interiér hotelu, kam se chodím jen stejně vyspat.

Díky za rady a postřehy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na řeckých ostrovech se dají najít velmi roztomilá zákoutí. Třeba taková Kréta - severní pobřeží je bohapustá komerce, čtyřicet kilometrů hotelů jeden vedle druhého, ale jižní pobřeží je něco, co by tě mohlo oslovit.

Požadavek Evropa + žádné hotelové komplexy si vysloveně odporuje. Každý stát kde je možné vyždímat peníze z turistiky u velkohotelů dříve či později skončí. Podívejte se na Bulharsko. Z původně klidných lokalit je dneska jedno obrovské staveniště, vsude ploty a cedule soukromý pozemek.. Trochu se tomu ještě vyhýbá Chorvatsko a některé části Řecka kde mají tolik pobřeží že si ho ještě nestihli celé zabetonovat. Co se týče památek , povídal mi jeden historik, že rád jezdí do Turecka. Že tam, kde v Řecku stojí u každého šutru děda s kašičkou, vybírá a hlídá , se člověk v Turecku člověk pohybuje bez povšimnutí.

hodnocení

2x

Ohledně lokality si radit netroufám - ale jako už po několikáté doporučím instant street view. Tam si okolí můžete prohlédnout téměř detailně na mapě, z ptačí perspektivy i procházkou.

kkozelik*
hodnocení

Ano, ten používám.. jenže procházet každou nabídku cestovek přes street view je zdlouhavé.

matesj
Hledejte nejdříve pěkné místo dle vašich požadavků a až posléze řešte cestovku...Vždy tam jsou domy,penziony na pronájem...takže už zbývá jen doprava...sorry,ale takhle bych uvažoval já.

Zvolte opačný postup - od místa, které by vám konvenovalo k zajištění pobytu. Jen se obávám, že všechny vaše podmínky dohromady bude splňovat jen velmi málo míst.

ht*
hodnocení

1x

zjevně ván cestovky nesedí.Jedte na blind, bude to pro vás výzva, z vašeho příspevku cítím nudu.když pojedete na blind prohlednete si vse na vlastní oci a budete nadávat jen sobe, když to nebude dokonalé.)

hodnocení

0x
Já myslím,že nejdříve byste si měl zjistit,jací turisté a z jakých zemí budou ve Vaší blízkosti.
To proto,abyste jimi nemusel pohrdat,když je v hotelu budete míjet nebo s nimi sedět u stolu.
Měl byste si zjistit,jak luxusní pokoje mají zaplacené abyste jimi nemusel pohrdat,že mají levný pokoj s výhledem na dvorek a ne na moře
Musíte okouknout,jak mají drahé plážové vybavení,abyste jimi nemusel pohrdat,že si sportovní náčiní a plavky koupili ve výprodeji.
Asi jsem neodpověděl úplně podle Vašich představ ale prostě mi to nedalo.
Přesto Vam přeji hezkou dovolenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]