Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citlivé zuby na horké i studené

Od: verka* odpovědí: 7 změna:

Ahoj.

Poslední týden mám hrozně citlivé horní zuby - jedničky a dole 1,2 jak na horké, tak i studené. Horký čaj, polévku,... nebo naopak studené pití mi vůbec nesmí přijít na zuby, jinak bych se opravdu zbláznila :-D Nikdy jsem tímto netrpěla. Zkusila jsem Parodontax pastu, ale účinek žádný. Co by mi na to mohlo pomoci? :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi se objednat k dentální hygienistce, podívá se, co je příčinou?

elane
hodnocení

1x

Zkuste zubní pastu SENSODYNE Rapid Relief. Mě pomohla. Dneska se prodává taky jako Sensodine RAPID nebo Sensodine rychlá úleva.

A pokud máte zuby tak citlivé, že se jich ani nemůžete dotknout zubním kartáčkem, naneste si pastu na prst a asi minutu si citlivé zuby pastou masírujte.

*jasne*

karelkarel
hodnocení

0x

Neporadim ale mam to stejne. Ani kysele nedela dobre, kdyz jim topinky nebo toasty citim jak to drhne. A mam pk takove odrene zuby cely den. Sleduju Vasi otazku a tesim se na odpovedi.

hodnocení

0x

Ja používam Elmex senzitíve,mama hore napísanú.Obaja spokojnosť.

hodnocení

0x

Citlivost zubů na změnu tepla bývá odhalenými krčky. Některý zubař je umí "zalakovat", jinému se do toho nechce. ;) Ze všehe nejdříve vyměňte kartáček na zuby za malý a měkký. I na elektrický je k dostání náhradní kartáček sensitiv,

hodnocení

0x

Na citlivé zuby pastu seženete spíše, než pastu bez fluoru. To je docela problém sehnat. Sensodyne je prý dobrá na citlivé zuby. Jinak těch past je víc. Já nemohu delší dobu sehnat Paradontax bez fluoru.

doplněno 20.01.18 09:00:

Používejte mezizubní kartáčky.

tiffany*
hodnocení

0x

Zkuste vodičku Herbadent, je to malá lahvička, koupíte v drogerii nebo v lékárně. Kápnete na vatičku a přitisknete na zub. Na na 99% vám pomůže od bolesti. Dále je nezbytně nutné dodržovat zubní hygienu, prostě si čistit zuby, používat zubní pastu na citlivé zuby, je jich více. Velmi dobrý je elektrický zubní kartáček, určitě lepší, než ten obyčejný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]