Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych touto cestou poradit jak postupovat.Jsem před rozvodem.Alimenty s těžkým bojem už mám za sebou.Rozvod bude doufám bez problémů,ale největší oříšek jsou baráky v SJM.Já jsem dala návrh,že se jeden barák přepíše na něj a druhý buď na mě nebo děti.On na mě křičí,že by byl blbej,kdyby ten náš přepsal na mě.Chce vyplatit nebo to zůstane,tak jak je.Ale co by to potom byl za život,kdyby k nám už jako ex manžel chodil jako doposud a to znamená,kdy chce a dělá dusno.Bylo by nejlepší ho vyplatit,ale já nemám z čeho.Nechodím do práce starám se o syna,který trpí mentální retardací 1 stupně.Nikdo mi ani půjčku nedá.Je pravda,že mi to soud může nařídit i když nemám jak vyplatit?Je nějaká cesta jak se bránit,aby jsme barák nemuseli prodat?Syn je tu štastný a každá změna se podepíše na jeho psychice.
Bohužel, pokud se nedohodnete, soud může rozhodnout podle
NOZ § 765
(1) Zanikne-li manželství rozvodem, spravují se majetkové povinnosti a práva rozvedených manželů dohodou manželů nebo rozvedených manželů.
(2) Nedohodnou-li se rozvedení manželé o vypořádání, může bývalý manžel podat návrh na vypořádání rozhodnutím soudu.
Rozhodnutí může být i jiné, než byste si představovala - ale i jiné, než by si představoval váš manžel, případně vy oba. I když většinou se k péči o dítě přihlíží.
Já bych asi nechala odhadnout oba baráky, sumy rozdělila napůl a rozdíl už by nebyl tak velký. A vy se synem zůstanete doma a ten se pak po varovnání přepíše v katastru na vás a ten druhý na muže. Hlavně nepřistupujte na půlovinu z každého domu rovným dílem. Jinak si k vám bude muž chodit jak se mu zachce. To by pro vás i syna bylo nepříjemné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.