Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem poslat nevelký balíček. Obsah nemá velkou cenu, jen asi 120 Kč. Problém ale je, že se jedná o sklo, tudíž jsem požadovala tu nálepku "Křehké". Paní mi nabídla 2 možnosti, obě nestojí za nic.
1/ Balík do ruky - 168 Kč
2/ Cenný balík - 142 Kč.
Když jsem se ohradila, že se nejedná o cenný balík, že chci jen obyčejný, ale s tou nálepkou "Křehký", poučila mě, že tuto nálepku nelze dát na obyčejný balíček. S obyčejnými balíčky se asi tříská. Tak prý jenom jako cenný a tím ovšem zase narůstá cena zásilky.
Proto prosím ty, kdo znají poštovní problematiku, aby mi poradili, zda je nějaká levnější možnost poslání balíčku se sklem, které není drahé. Brala bych to tak do 70 - 80 korun.
Jinak pro zajímavost - mám zákaznickou kartu, která mi má poskytovat slevy. A na poště jsem se dozvěděla, že bez karty je balíček za 142 Kč. S kartou? Za 142 korun! Tak vážně nevím, k čemu ty karty jsou.
Poradíte mi, jak to mohu poslat? Děkuji - Jaga.
No, ale to je logické. K čemu by Vám byla nálepka křehké na obyčejném balíku, kde byste v případě poškození nemohla reklamovat, protože se na něj nevztahuje pojištění?
A jinak ano, flákají se všemi, balík by měl být údajně zabalený tak dobře, aby přežil bez úhony pád z výšky 120 cm.
Jediná šance je ta, pořádně probalit sklo, každý kus zvlášť třeba do novin a ještě do bublin a dát do dvou krabic. Mezi ty 2 krabice zas dát papír, polystyrén, nebo bubliny a zkusit s ním pořádně zatřást, jestli v něm necinká?
Záleží na váze balíku, pokud se vejdete do 2 kil váhy, nepotřebujete cenný a ani do ruky, ale můžete poslat jako doporučený s označením BA, tam je do kila cena 79 Kč, do 2 kil 83 Kč a je pojištěný na 760 Kč.
Jinak karta a slevy? Logiku v tom nehledejte, také jsem ji za ty roky nenašla. Slevy se dávají jen na některé zásilky, ale proč, to netuším?
Jinak ještě k té kartě.. já hodně posílám balík do ruky a tam ta sleva s kartou, pokud k tomu ještě dáte tlf, nebo e-mail adresáta je cca 13 Kč, ono to potom udělá slušnou částku, u RR mám 5 Kč, což je lepší než dloubnout do oka.
Dobrý den. Jak píše Jethro. Také bych zabalil do bublinek a ještě třeba vyložil novinami. Když by tam byla ta nálepka, já si nemyslím, že by ti maníci tomu při překládání věnovali pozornost. Je to takové množství zásilek, že bych se moc divil, kdyby každou studovali. Nerad bych jim ale křivdil.Co se týče té karty, mám ji také. Vím, že když se posílá pohled, tak je sleva 1,- Kč, doporučené psaní myslím 2,- Kč. Největší výhoda je , že se nemusí vyplňovat podací lístek. Na něco se to vůbec nevztahuje. Teda na většinu věcí se to nevztahuje. Jen pro zajímavost, když jsem letěl do USA, tak jsem vezl 2 becherovky. Zabalil jsem je do trička, každou zvlášť a pak jsem to dal mezi ostatní prádlo. Při zpáteční cestě jsem vezl 2 misky. zabalil jsem to obdobně. Vše dorazilo v pořádku a to mi kufr při cestě zpátky poslali omylem do Ruska. Přivezla mi ho služba ČSA asi po osmi hodinách, co už jsem byl doma. A to s těmi kufry zachází také všelijak. Viděl jsem to na vlastní oči. Takže, zatočte to do bublinek a ještě vycpěte papírem. Dejte nám pak vědět jak to dopadlo.
Zdravím, souhlasím s andy123. Nálepku křehké nedají na doporučený balíček, který je cenově pro nás výhodný - 60 až 85 Kč. Pokud je to menší věc, do 2 kg, rozměrově součet 3 stran do 90 cm, řeším zabalením do bublinkové folie, příp. zmačkaného papíru, dvě krabičky do sebe, mezi jejich stěny opět vrstvu. Obal musí být pevný, aby nedošlo k promáčknutí. Zatím vždy došlo bez problému i tenké sklo.
Je fakt, že ani nálepka křehké, neochrání před rozbitím. Dostala jsem balík označený křehké, do ruky - cena poštovného kolem 150 Kč. Přestože tam byla jen jedna porcelánová věc, důkladně zabalená, izolace od stěn balíku, přišla rozbitá. Není mi jasné, co s tím dělali. Naštěstí jsem zreklamovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.