Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Delší dobu mám problémy s jídlem. Nevím jak moc vážné jsou, jelikož jsem schopen normálně fungovat ale pravda je že mám dost malou váhu na svou výšku. (177 cm a 60 kg). Strašně moc rád bych přibral jenže se nedokážu donutit jíst víc. Hodně brzo mám plný žaludek a další pocit hladu se dostaví až po dlouhé době. Nevím jakou roli v tom hrají prášky (beru Risperdal a Euthyrox na štátnou žlázu, 50 mg a 1/4), při minulých prášcích jsem to měl naopak. (hodně velká chuť k jídlu, velká váha - 60 kg jsem vážil i před sedmi lety a měl jsem o 20 cm méně). Když jsem je vysadil chuť k jídlu ustala a až do současnosti se víceméně nezměnila - vážil jsem 50 kg a pak skoro šest let horko těžko přibíral zpět na 60. Správně bych měl vážit nejmíň o 10 kg více. Fyzicky jsem slabší než většina mých vrtsevníků, ale dokážu dělat běžné činnosti bez omezení, snad kromě vrcholového sportu. Doposud moje problémy nebyly tak vážné aby někdo uvažoval že by se to mělo nějak řešit - sním normálně čtyři až pět jídel denně. Ale absolutně bez rytmu - snídám buď po tom co vylezu z postele nebo na cestě do školy, ve škole svačím, po škole oběd - ve všední dny nemůžu obědvat dřív než ve tři hodiny, bez přestávky na oběd jedeme do dvou a neexistuje ani školní jídelna. Po obědě svačina v pět až šest hodin a večer sním někdy ještě něco malého. Navíc moje obědy jsou takové všelijaké - běžná porce je pro mě moc velká, hodně brzo mám pocit plnosti, ale to už se opakuju. Poslední dobou mám navíc takové prapodivné pocity - je mi jakoby na zvracení, ale nebolí mě přitom břicho a sem tam se mi zdá že mám hlad - v takových stavech toho ale moc sníst nedokážu. Hodně rád bych to vytáhl alespoň na 70 kg, zná někdo řešení? Nemyslíte si, že by to bylo něco vážného jako např. anorexie, že ne? Myslíte si, že by se to do budoucna mohlo vyvinout ve větší potíže? Pokud ano, jak jim předejít?
Pro úplnost dodávám, že je mi 19 let.
Díky za odpovědi
V 19 letech už byste mohl vědět, že nikdo nedokáže diagnostikovat přes internet. Solidní lékaři přes internet neordinují. Obojí "na dálku" přes internet dělají jenom šarlatáni.
Medikaci řešte se svým lékařem (nebo se poraďte alespoň s lékárníkem). K lékům bývají přiloženy příbalové letáky s důležitými informacemi → ty už jste si přečetl?
Záleží-li Vám na zdraví, nikdy nekonzultujte zdravotní otázky s cizími lidmi přes internet! Laikové nedokáží Vaše problémy odborně posoudit a pokud jim bude Váš popis něco připomínat, mohou Vám v dobré víře poradit něco, co Vám uškodí.
177 CM a 60kg? To asi ani nedokážu představit, vždyť musíš být jen kostra potažená kůží. I těch 70kg bude na tvou výšku celkem málo.
Pokud chceš přibrat, tak prostě musíš jíst, jíst. Nemáš hlad? No a co, prostě pokud chceš přibrat, musíš jíst. Jak myslíš, že to dělají kulturisti, si myslíš, že mají hlad? Ne, ti jedí, ikdyž hlad nemají, ale jedí proto, aby přibrali, stejně tak to budeš muset dělat ty. Jestli si dáváš na snídaní rohlík nebo chleba a na oběd polívku, tak z toho těžko přibereš. Začni pořádně jíst! Ve tvém případě klidně co 2 - 2,5h. Prostě budeš to muset zvládnout, pokud chceš přibrat.
Jinak určitě bych změnil lékaře, protože pokud toto lékěř neřeší a nepříjde mu to divné, tak to není lékař, ale pako! 60kg, to snad váží víc i 14letí kluci a né 19letý, dospelý "chlap". Jinak samozřejmě se nech někde vyšetřit, zajdi k jinému lékaři, ať ti udělá nějaké testy a hlavně jíst a jíst.
Tohle je pro lékaře a ještě psychologa dohromady. Nic si sám nevysazujte a objednejte se co nejdřív. Je možné, že ty dávky nebo lék sám o sobě, Vám nesedí. Hormonální systém je propojen a může to souviset s obdobím růstu, s Vaším vývojem. Sám neexperimentujte a určitě to řešte co nejdřív s odborníkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.