Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký materiál má mince?

Od: hankas® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám tuto minci 10 C z roku 1913 z bronzu,ale možná to neni čistý bronz. Jak to poznat?

Děkuji

comptoir-des-monnaies.com/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Není jisté, zda vůbec jde o bronz. Mluvit o "čistém bronzu"je nesmysl, protože se jedná o slitinu mědi a cínu, případně s malým množstvím dalších kovů. Druhů bronzu je velké množství. Laik to spolehlivě nepozná. Existují sice zkušebny drahých a mincovních kovů, ale ve vašem případě má smysl pouze nabídnout minci numismatikům, případně ji porovnat s numismatickým katalogem.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

2x

Zeptejte se raději tady coins.blog.cz/...

16.01.18 17:18
hodnocení

Děkuji :)

Já teda nevím, ale asi nerozumím otázce. Na Vašem odkazu vidím popis i cenu, za kterou se obchoduje. Nebo něčemu nerozumím?

hodnocení

To ano,ale mám minci bronz ,ještě s dalším materiálem +F,AU,MS,VF, nebo s EF?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]