Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte o co by mohlo jít? Velké asi 2 cm hnisave bolaky na celém těle asi 6. Bolí to.
Ale tahle rána není čerstvá. To nemáte od včera. Takto vypadala noha mého dědy a ten měl prokázané Bércové vředy. Tady si to pročtěte.
A podle fotky už je ten vřed otevřený delší dobu. Jestli to je ono, tak to není vůbec žádná legrace. Stačí se někde bouchnout do nohy a jede to nanovo na jiném místě. Dost špatně se to léčí. Nevím jak je tomu nyní, ale tenkrát to ani vyléčit nešlo. Tak jestli máte podobné příznaky, jako jsou v tom článku, tak jděte na pohotovost, protože s tímhle Vás nemohou odmítnout. Jen se asi, a oprávněně zeptají, proč jste čekal tak dlouho.
no to je síla. Nebyl jste na zimní dovolené někde na Bali? Vypadá to, jako by vás pokousaly nějaké šestinohé potvory a vy jste si ty boláky pořádně rozvrtal.
Cosi podobného jsem si pořídil kdysi uprostřed léta, kdy mě pokousaly muchničky. Hryzance svěděly a já jsem si je rozškrábal až do krve. Zůstaly mi po nich velké fialové skvrny, které pomalu černaly. Ale naštěstí se časem odhojily a úplně zmizly.
Být vámi, na nic se neptám a jdu šupito presto rovnou k doktorovi.
Rozhodně k lékaři ihned. I k cizímu nebo na pohotovost do nemocnice. S tímhle byste mohl mít ve čtvrtek gangrénu a mohl byste přijít o nohu nebo dostat cekovou sepsi (lidově otravu krve) a umřít. Neznám vaše celkové onemocnění pokud máte (cukrovka, hypertenze), pokud jste mladý a zdravý, je to nějaká hnisavá reakce na nějaké kousnutí hmyzu, případně přenesení nějakého parazita (leishmanioza?). Nebyl jste teď někdy v tropech nebo nepracujete na letišti? To je důležité.
praktický lékař ti stejně nepomůže a pošle tě k odborníkům. Já bych nečekal a šel tam rovnou.
Dobrý den, no, vypadá to jako bolavá noha. Internet Vám těžko pomůže určit diagnozu a léčení. Proč s tím nejdete za lékařem? Jak dlouho to máte? Zdá se, že to je docela závažné. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.