Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou banku zvolit?

Od: banka odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer.

Plánuji si založit učet v bance. Zatím nevím jaký zvolit. Je mi 22, pracuji. Z mého pohledu se mi zdá nejlepší Equa bank – Běžný účet nebo Air Bank – Běžný účet Malý tarif. Rád si vyslechnu vaše názory a tipy jakou banku zvolit.

Přeji hezký zbytek večera.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý večer, každý má své potřeby a ty Vaše neznáme... debaty o účtech jsou tu tak 2 za měsíc... a vždy se tu hádáme, kdo má lepší. Jenže jeden platí kartou denně, jeden potřebuje často potvrzení, jeden chce jen internetové bankovnictví, jeden chce pobočky...

doplněno 15.01.18 20:55:

mBank neřeším bankomaty - vyberu si kdekoliv, protože to mám zdarma stejně jako vedení účtu nebo platbení příkaz... - ale prostě točím peníze...

Air Bank má oproti ostatním dvě výrazné výhody - úrok a momentálně rychle rostoucí síť vlastních bankomatů.

iz*
hodnocení

4x

Rok a půl mám Air Bank – Běžný účet Malý tarif a jsem s ním spokojená. Používám hlavně internetové bankovnictví, které mi oproti předchozí Poštovní spořitelně přijde velice "uživatelsky přívětivé".

hodnocení

3x

Před pár lety jsem odešel od loupeživé spořitelny k Fio a jsem spokojen.Chce to pár bank v dosahu obejít a informovat se.

radajz*
hodnocení

3x

Zmapuj situaci na trhu. Já osobně používám pro běžný účet ČSOB a mBank. Co ale vím, tak Air Bank je taky dobrá. Rozhodně nedoporučuju Českou spořitelnu nebo Komerčku. Najdi si účet, kde nebudeš platit žádný poplatky. Už to mají skoro všechny banky. Jen je to třeba podmíněný tím, že ti tam musí každej měsíc přijít určitá částka peněz, nebo že musíš platit kartou apod.

Jak tu padlo, každej bude chválit tu svou. Co ale vím, tak Air Bank je taky dobrá.

hodnocení

3x
Ono každá má své výhody a nevýhody. Equa výběry v ČR zdarma, v zahraničí jen 9 Kč, karta může být multimenova, když k ní priradis eurovy a dolarovy účet, nevýhody nevidím. Air výhodné úročení, pokud platíš kartou, nevýhody výběry z cizích bankomatu za poplatek. Fio výběry zdarma pokud používáš kartu, převod na Slovensko zdarma, rychlý převod peněz na jiný účet, ještě ten den, pokud pošleš peníze do 12hod. Takže já mám všechny plus ještě další dvě, které nepoužívám. Více info najdeš na stránkách bank, ceníky atd.

dave*
hodnocení

2x
Doporučil bych ti plus konto od ČSOB

hodnocení

0x

Každá liška chválí svůj ohon.

Rovněž i já budu chválit banku Air, páč tam mám několik účtů, pak Sberbanka a mBanka. Uniqu jsem zrušil, Českou již dávno ne.

Jak píše JMLC, každou chvíli je zde tato otázka, která nemá nejlepší řešení. Každý máme jiný nárok na banku. Já třeba, abych bance nic neplatil, ale platila mne ona.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

jak je psano vys, ono hlavne zalezi co od banky ocekavas

ja mam fio uz 8 let a jsem spokojen, zatim ani jediny problem, ale do banky mi nechodi ani vyplata ani jine penize, proste tam obcas vlozim a platim z toho trvale prikazy, sem tam vyjimecne zaplatim kartou

jinak sporici mam u sberbanku, airbanku, wuestenrot a prehazuju penize podle toho kde maji lepsi uroky, vsechny ucty vedeni zdarma, protoze aby banka tocila me penize, vydelavala na tom a ja ji za to jeste platil z toho uz sem vyrostl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]