Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pauza ve vztahu

Od: zak* odpovědí: 15 změna:
Dobrý večer.
Mám problém s přítelkyní. Mě je 22 ona o 4 roky mladší. Jsme spolu přes 2 roky. Náš vztah byl z mé strany bezproblémový (občas nějaká hádka), ale vždy jsem si to urovnali. Před Vánocemi mi z ničeho nic řekla že chce pauzu, chce být chvíli sama. Tak říkám dobře, něco si ji přehnalo přes hlavu. No už je to pres měsíc,a ona furt neví co chce. Párkrát jsme se viděli a promluvili si se sebou. Když jsem se jí zeptal co jí k tomu všemu vede. Odpověděla že chce být sama, resp. Chce být s přáteli v práci a okolí. Že jsme spolu trávili až moc času. Přitom to byly jen víkendy a to ne každý. Říkám jí že to snad není důvod pro to abychom se vlastně kvůli tomu rozcházeli. Přitom když si někdy napíšeme nebo i osobně něco řekne tak mi tvrdí že mě miluje Nikdy jsem ji nic nezakazoval, pouze se ptal kde zrovna je. V závěru bych řekl že toho divadla mám plný zuby. Furt se trápit jak to dopadne.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Takový vztah nemá budoucnost. Je mladá, nechce být vázána vztahem. Respektujte ji a žijte si také svůj život po svém.

amo
Ja bych to videla tak, ze se chce porozhlednout, jestli by se nenasel nekdo lepsi, tak vyckejte, mozna zustanete favoritem :)

ladinpraha*
hodnocení

5x

Tak se netrap a odpískej to. Nemá to budoucnost, věř mi. Najdi si takovou, se kterou si nebudeš muset nic urovnávat.

radajz*
hodnocení

4x

Jak už tu padlo, pauza je konec. Jen ti to nedokáže říct narovinu. Je zbytečný řešit, co za tím je. I kdyby ses zeptal, tak ti na 99% pravdu neřekne. Ukonči s ní jakejkoliv kontakt a dej čas tomu, aby sis zvykl, že už ve tvým životě není.

hodnocení

3x

Jse spolu od jejích ani ne 16 let - zřejmě ji dohnal pocit, že si nic neužila, že je pořád jen s vámi (i když vám se to tak nejeví) a že je příliš "pod kontrolou" - "pouze se ptal kde zrovna je". Mimochodem - tuhle informaci jste jen přijal, nebo jste k tomu měl nějaké připomínky?

Tak jí (i sobě) tu pauzo dopřejte - nic horšího, než že se rozejdete, se stát nemůže - a ve vašem věku to skutečně není tragédie.

hodnocení

3x

Rozhodnutí je čistě na vás. Jen se smiřte s tím, že ať se rozhodnete tak či onak, budete časem litovat. Tak to prostě je a nic s tím nenaděláte. Pokud se tedy trápíte, vztah slušným způsobem ukončete. To je rada má. :)

iz*
hodnocení

3x

Podle mne je obrat "pauza ve vztahu" eufemismem pro rozchod (ukončení vztahu). Ten, kdo o partnera stojí, obvykle žádnou pauzu nepotřebuje, pokud se vyskytne nějaký problém, řeší jej.

Možná, že neví, co chce, ale s největší pravděpodobností ví, co nechce. A to je podle mne vztah v té podobě, v jaké právě je.

Už tu zaznělo, že dívka byla na začátku příliš mladá, prakticky nic/nikoho před Vámi nepoznala. Vztah od ± 16 let? Podle mne to bylo moc brzy. Je pochopitelné, že se v 18 ještě nechce vázat.

eivlis*
hodnocení

3x
Ivzes ma naprostou pravdu a vidim to stejne..Pokud bych nekdy nekomu ja rekla, ze chci tzv.pauzu ve vztahu, tak mu tim "nezne" rikam, ze je neco jako konec a chci jit dal a bez nej.. Pro me osobne pauza ve vztahu rovna se konec vztahu.. V dobrem vztahu bych nikdy nerekla, ze chci pauzu.. Z vaseho psani mi prijde, ze ona nevi co chce.. Hned chce pauzu a hned, ze vas miluje..Nema to budoucnost..

majsterjoe*
hodnocení

1x

Jste oba mladí. Nemá cenu to už v budoucnu řešit, krom vzpomínek na to hezké. Najděte si někoho jiného, u kterého nebudete muset řešit negativa. A ber to jako ponaučení. Hodně štěstí.

hodnocení

1x

je to jasný váš vztah je v cílové stanici *cteni*

přítelkyně je mladá a typuju že jí zaujal někdo jiný

vem to jako chlap dej jí volnost a poohlídni se po jiné *palec*

bublanina*
hodnocení

1x

Jak už radili jiní, je to z její strany snaha vyvázat se ze vztahu. Sám musíte cítit, že ve vztahu vznikl nepoměr. Pokud člověk miluje (zvlášť ve vašem věku), chce být se svým protějškem co nejvíc, vítá každou příležitost. Vaše přítelkyně naopak o vaši přítomnost nestojí. I kdyby byl důvod jakýkoliv, je to špatně a vy to tak nechcete, budete se pro to jen trápit a užírat se. I když pro vás bude rozchod jistě bolestný a těžký, přinese vám aspoň jedno důležité ulehčení - budete jasně vědět, na čem jste a nebudete se ničit planými nadějemi.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Ani se nedivím, že si vaše přítelkyně dala o vztahu pauzu. Od 16 let být jen s jedním klukem v tomto věku je přinejmenším dost náročné. A ta představa, že nikoho dalšího už nesmí nikdy poznat je ještě děsivější. Vy to cítíte asi jinak, protože jste starší než vaše přítelkyně. Ale ona je zatím ještě pískle, které se teprve vylíhlo z hnízda a chce poznávat svět se vším všudy. Určitě to s vámi bylo fajn, ale jí to nestačí. Chce poznávat dál. Respektujte to a už na ni netlačte. Zbytečně byste ji dusil v rozletu. Tento váš vztah asi skončil. Ale ani to není jisté. Stále máte šanci se k sobě vrátit. Ale vaše přítelkyně potřebuje dospět. Bez vás.

zak*
hodnocení

0x

Tak moc děkuji za odpovědi. Dám tomu ještě tak dva týdny, v klídečku. Uvidím jak se to vyvine. :)

pecenkav*

A já to vidím tak, že se už porozhlédla a zkouší jestli to bude lepší, šel bych od toho.

zak*
hodnocení

0x

Kéž bych vám mohl všem dát aspoň ,,dobrou odpověď . Mám v prinicipu stejný názor jako vy. *plac* Inu co se dá už dělat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]