Nejste přihlášen/a.
Mám v plánu ukončit studium na VŠ. Našel jsem si práci a nástup bych měl 1.2. k jakému datu je nejvýhodnější podat ukončení studia a kdy ho podat případně jak jinak postupovat? Momentálně je zkouškové, které končí 12.2. a vím, že nemám šanci projít.
Nespěchejte s ukončením VS. Možná po týdnu v práci zjistíte, že to není místo pro vás a odejdete. Neukončením studia budete pořád studentem.Počkejte, až vám škola ukončí studium sama. Alespoň za vás stát bude hradit zdr. pojištění a vy si v tuto dobu můžete hledat odpovídající zaměstnání.
Pokud do měsíce zistíte, že v práci budete zůstávat, odhlaste se sám.
Já bych studium ukončila k 31. lednu a 1. února nastoupila. Ale můžete ukončit hned. Za část ledna za Vás ještě stát uhradí zdravotní pojištění. OBZP hradí pojist/..., nikoliv za jednotlivé dny či týdny.
Přesný postup Vám poradí na studijním oddělení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.