Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat myslet ,co si o mně ostatní myslí

Od: 12345* odpovědí: 11 změna:
Potřeboval bych pomoc s tímto problémem, pořád při každém vystupování, ať už ve škole nebo s cizími lidmi mám potřebu hodnotit svoje vystupování, takové podvědomí v hlavě, že to nesmím zkazit. Trvá to pořád, půl roku s tím bojuju, ale pořád se mi tyto pocity vrací a nevím, jak se toho zbavit. Nemáte nějaké tipy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, docela vás chápu, mám něco podobného. Večer usínám až tak kolem 4-5 hodiny , jelikož se mi vše honí hlavou a tak stále myslím na to , že nesmím na nic myslet. *smich* Takový začarovaný kruh. Kdo nepoznal nepochopí.

U vás je to asi pocit malého sebevědomí. Poznal jsem jednoho takového mladého kamaráda - školáka ve fitku. Tak jsem se ho ujal a začal jsem ho tam trošku ,,trápit" ( tím myslím tvrdej trénink). Asi za půl roku byl z něj úpně jinej člověk a i přiznal že mezi studentama hodně vzrostl v tom pomyslném potravinovém žebříčku.

Jo , každý z nás potřebuje někoho aby nám říkal jak jsme dobří a pak se choval tak, jako by sám tomu věřil.

hodnocení

1x

Říkejte si, že to co si o Vás myslí druzí není ani Váš problém, ani Vaše starost. Vypovídá to o nich, ne o Vás. Buďte sám sebou a nenechte se znervóznit. Více si důvěřujte!

hodnocení

0x

Nepřemýšlejte nad tím, buďte sám sebou.ČÍm víc se budete kontrolovat, tím nejistěji budete na okolí působit. A to jistě nechcete. *stop*

ht*
hodnocení

0x

Nikdy se nezavděčíš všem, zbytečně se tedy snažíš! Bud sám za sebe, sklidníš se a budeš v pohodě. Lidé hodnotí sebejistotu, názor je až ten druhý v pořadí. Nenech se zviklat.

iz*
hodnocení

0x

Domyslete, co by se stalo, kdybyste někdy něco zkazil. Zjistíte, že nic světoborného.

72mona3*
hodnocení

0x

To přijde věkem a zkušenostmi. Většinou to mají lidé s nižším sebevědomím. Až vám dojde, že i ostatní něco pokazí (nejsou dokonalí), tak to bude první krok... M.

12345*
hodnocení

Všem vašim radám rozumím, ale když příjdu do reality, tak jako bych na ně zapomněl a odehrává se stejný scénář, přitom slýchávám komplimenty, že dobře vypadám, pravidelně posiluju činkama, ale jakoby vnitřní hlas ve mně mě pořád podceňoval, takové pocity, že to nezvládneš, i když se jich snažím zbavit, tak podvědomě na ně furt musím myslet :/

12345, to jaké máš sebevědomí, tedy vědomí si sebe, s tím ti nikdo nepomůže. To musíš sama! A řekni, jak tě mají uznávat jiní, když se neuznáváš ty sama.

instalater*

Já ti velice dobře rozumím. Zkus se vrátit myšlenkama nazpátek a přemýšlej kdy to začalo. Co je toho pravou příčinou. Přehnaná starost rodičů ochránit tě od všech problémů? ( to nedělej aby jsi nenarazil, nech to na to nemáž, neublížil sis,...) Není tvoje matka náhodou učitelka? Zjistit příčinu a od toho se odrazit. A v těch myšlenkách se nepatlej moc osobně, spíš si představ, že jsi taková figurka na šachovnici a drž si od toho odstup... Ono mít dobrou paměť , to je někdy požehnání i prokletí současně.

doplněno 15.01.18 21:02:

Vyvaruj se ve svém okolí negativních lidí tzv. vysavačů energií a naopak vyhledávej pozitivní lidi a snaž se s nimi držet krok.

radajz*
hodnocení

0x

Chybí ti sebevědomí, to je celý. Zní to možná moc prostě a myslíš si třeba, že máš sebevědomí v pořádku. Pravdou ale je, že kdybys měl zdravé sebevědomí, tak nepotřebuješ řešit, jestli se v nějakým slově přeřekneš nebo jestli moc nepoužíváš slovo "jakoby." ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]