Nejste přihlášen/a.
Už s toho čtení tipuji,že jste vůbec neměl nikdy hulit.Marihuana tyhle stavy dobře podpoří(s alkoholem ještě líp) ,nekončí to dobře a nemusí jít ani o dlouhodobé užívání..At si příznivci legalizace říkají co chtějí,marihuana je spouštěč úzkostných stavů,depresí...a při neléčení,je to dlouhodobý problém.My Vám asi pomůžeme polknout tabletku,ale vážně se zamyslete,nad tím,že byste tohle měl kozultovat s příslušným doktorem a zavčasu řešit.
Píšeš, že něco bylo a je. A vypadá to, že máš pocit, že je pozdě něco dělat. To je hodně velký nesmysl! V první řadě přestaň hulit! Zůstaň sám sebou! A ne zhuleným tvorem!
A najdi pomoc u psychiatra a pak u psychologa.
Neurol je tak akorát na to, abys byl utlumený a všechno ti bylo lhostejné. Aby z tebe byl jen živočich. Nedovol to! Buď člověkem, který přemýšlí, má svá přání a cíle, kterému se líbí na světě. Přeji ti to z celého srdce, protože možnost žít, se už nikdy nebude opakovat.
asi to bude následek toho "hulení" - moje sestřenice kdysi taky míchala prášky s alkoholem, až se jí z toho vyvinula schizofrenie. S nervovou soustavou bych si nezahrávala - to není jako zlomená noha a nikdy nevíš, jak na tebe jaká droga zapůsobí... Neurolu 0.25 bych se nebála - ale ten nic neléčí, bych řekla, jenom tě trochu zklidní. A navíc - taková koncentrace je v podstatě "čajíček" .
Začněte brát Zoloft, tak jak vám jej doktor předepsal. Sám se z toho nedostanete. Až začne Zoloft správně fungovat (tak za 3 týdny), pokračujte s psychoterapií, která dokáže zjsitt příčinu úzkostí a odstranit je. Neurol berte jen pokud kvůli úzkosti nemůžete fungovat nebo spát, nemusí se brát pravidelně na rozdíl od Zoloftu. Zoloft Vám pomůže vrátit hladinu serotoninu (hormon nálady) zpátky do normálu.
Fakt se toho nemusíš bát, klidně zkus pro začátek jen půlku tabletky.
Dobrý den. Dostal jste nějaké léky na vaše problémy, ty léky neberete a stěžujete si, že máte stále problémy. Začarovaný kruh. Silou vaší vůle asi úzkosti neporazíte, že. Nejde to. Tak si pomožte léky, když už je vám lékař předepsal. Ale nečekejte, že vám zaberou ihned. Minimálně u toho Zoloftu to bude chvíli trvat... Vše ostatní je třeba konzultovat se svým ošetřujícím lékařem a nikoliv s laiky na internetové poradně, kteří tomu prd rozumějí.
Dobrý den,je pravda,že na Neurolu vzniká závislost,ale to byste ho musel brát dlouhodobě a vysoké dávky. Předpokládám,že Vám jej psychiatr předepsal na přechodnou dobu,než zaberou antidepresiva. Rozhodně se nebojte ty léky užívat,když Vám byly předepsány. Sám to evidentně nezvládáte,tak poslechněte radu lékaře a přestaňte vymýšlet katastrofické scénáře.
Já brala rok Oxazepam v nízké dávce a za týden se mi ho podařilo vysadit bez abstinenčních příznaků postupným snížením už tak nízké dávky. Psychiatr snad ví,co dělá a pakliže mu nedůvěřujete,najděte si jiného,kterému budete věřit víc. Doporučuji také sehnat si psychologa,se kterým budete o problému mluvit. Úzkosti jsou dobře ovlivnitelné psychoterapií.
Pominu tazatelovo užívání marihuany, které jisté jeho problémům příliš nepomohlo. Ale proboha proč by při užívání Neurolu 0,25 mělo být člověku všechno jedno? Já jsem dostala od lékaře tyto léky po úmrtí blízkého člověka, abych vše lépe zvládla. Vzala jsem si první dny jeden přes den a jeden na noc, po měsíci už pouze na noc. Pomáhal mi usnout. Ale množství účinné látky 0,25 v tomto léku je tak slabé, že rozhodně nezpůsobilo, abych tupě zírala před sebe a nebyla schopna čehokoli, včetně přemýšlení a normálního fungování. A rozhodně jsem i u jeho užívání měla svá přání i cíle. Dokonce i učit jsem se dokázala. Pouze je to pomocník k překonání toho nejhoršího. Navíc pod dohledem lékaře tak, aby nedošlo k návyku.
Z předchozího příspěvku to vyznívá, že užívání tohoto léku má na člověka vliv téměř jako mozková lobotomie.
No, ono je rozdíl brát Neurol, když vám zemře někdo blízký, což je ojedinělá událost, který přebolí, ano je to tak, přebolí. A na panickou poruchu třeba. S panickou poruchou žijete celý život, není to jen chvilková záležitost. Znám to ze své vlastní zkušenosti. Chápu tazatelův strach z užívání Neurolu, protože kór u úzkostných poruch snadno dojde k tomu, že spadnete do závislosti, i na tom 0,25 jednou denně. Protože ty stavy, panické, jsou takové, že si je normální, zdravý člověk nedokáže představit. Sama užívám Neurol 0,25 půlku jen ve stavu největší nouze, jakože hodně největší. Chce to mít pevnou vůli a krize zvládat bez něj (ano, i když jste na AD, občas jsou krize, AD totiž člověka úplně nevypnou). Něco jiného je mít strach z antidepresiv, Zoloft, v případě tazatele. Tam se užívání nebát, pomohou, ale ne hned, musí se vychytat správná dávka a někdy vyzkoušet dokonce více antidepresiv, než se přijde na to, která sednou. Je tam strach z užívání taky, ale ne tak velký jako z Neurolu, AD netvoří takový návyk, co Neurol, není potřeba zvyšovat dávky, až si to sedne. Ale pro tazatele, nebojte se jít do AD, s Neurolem opatrně, jen když už to OPRAVDU JINAK NEJDE. Napůlit si ho, i ten nejslabší... Ne pravidelně, jinak hrozí návyk, jak psychický, tak fyzický. A budete muset časem zvyšovat dávky, když to budete brát pravidelně (tj. na uklidnění vám postupně nebude stačit půlka 0,25, ale celá, pak ne jeden prášek, ale dva 0,25, až se dopracujete, vy víte kam...)
Souhlasím,já brala oxazepam-to je něco podobného jako neurol a k tomu ještě jiné léky,antidepresiva a neuroleptika a rozhodně mi nebylo všechno jedno!Teď jsem bez oxazepamu,jen na AD a neuroleptikách a není mi jedno vůbec nic!To je jen zažitý mýtus,že po lékách je člověku všechno jedno. Můžete být otupělejší,unavenější,ale rozhodně to nefunguje tak,že je Vám všechno fuk.
Určitou dobu jsem od doktora měl předepsán také oxazepam - prý 1-0-1 denně - no dal jsem si jeden večer a zjistil, že rozhodně toto nemůžu brát tak často, jak psal lékař.
I po tom jednom večer jsem ráno (po krásně prospané noci) nechápal základní lidské potřeby... ještě do oběda jsem cítil, že jsem tak nějak mimo.
Pak jsem si bral půlku na noc a to jen ob den - pokud někdo není zvyklý na léky a najednou si vezme tak silnou dávku, může to s ním zamávat...
Nebylo mi "všechno fuk" - ale později jsem reagoval na běžné podněty... než únava, spíše otupělost.
Já jsem po nádorovém léčení také dostala Neurol a byla jsem hodně mimo. Něco jako zombie. A to jsem nechtěla. Nebrala jsem ho. Za dva roky jsem začala mít šílené, fakt šílené sny. Mladá to povyprávěla psycholožce u nich v práci a ona řekla, že jsem se tvrdě postavila té nemoci, jakože přežiju. Ale mozek to nezpracoval a uložil to na později. A teď že je ta doba "později". Že o tom musím mluvit a poplakat si a vůbec, dovolit, aby to hlava zpracovala. Jiná doktorka mi dala na noc Tritiko. A tak jsem se v tom cachtala asi nějak půl roku. A když jsem měla pocit, že by to šlo, tritiko jsem pomalu vysazovala. A pak jsem měla pocit, že jsem se probudila a věděla jsem, že teprve teď je konec.
Arizonko, máte pravdu v každém slovu. Mnohdy je lepší mít bolavé rělo, než duši. Vím to.
@babkazov: Chválím vás za váš přístup, že jste to tak zvládla bez léků, ale ne každý má takové štěstí, že jen něco v něm, co pomine a pak je v pohodě. Když má někdo panickou poruchu často není žádný důvod, proč ji má prostě ji má. A když se brání léčbě, adekvátní tj. AD spolu s OBČASNOU berličkou třebas Neurolu, tak se jen trápí. A to nejen psychicky, i fyzicky. Vím o čem mluvím, vážit 43 kg fakt nebyl med, nemožnost jíst. Taky občas člověk ten spouštěč těch úzkostí zná, ale momentálně s tím nemůže nic dělat, nejde se ho zbavit. Tak mu AD umožňují provizorní fungování a zvládání situace. AD mohou a nemusí být na celý život. Něco se dá překonat bez nich, ale něco prostě ne. Rozhodně se AD (pod vedením ZKUŠENÉHO psychiatra nebát), dávat SI POZOR hodně na ten Neurol, to jo, a ostatní benzodiazepiny, často i zkušený psychiatr je vám klidně napíše jako bonbóny, i dávkování, a musí se s tím opatrně no, protože hrozí ta závislost. OPRAVDU MÍT NEUROL JAKO TABLETKU POSLEDNÍ ZÁCHRANY, a zvládat to třebas se zaléčením AD.
Napsal jsem to špatně,, já už nehulím.. ted to budou 2 roky co jsem prestal a byl jsem moc v pohodě jen ty uzkosti prerostli proste vsechno jsem zvladal. Ted je mi proste nejak spatne nedokazu jit uz ani ven proste jsem byl venku asi 5 minut a musel jsem domu, protoze jsem to tam nezvladl, myslel jsem ze se zhroutim prostě to prerostlo az moc.
Mám tu Neurol 0.25, kterej bych chtěl zkusit jestli to nejak pomuze, ale narovinu mam z toho totalni paniku si to vzit, ze mi po tom bude hrozne, ale mel jsem ho uz tak pred 6 lety a presne si nepamatuju co udelal, ale nic spatnyho to nebylo a myslim ze jsem jen usnul. Bojim se ze ten lek nejak nezvladnu nebo ja nevim co..
Ahoj, hlavně zachovej klid. Bude to dobré. Vím, že ti je špatně a dokážu se vcítit, jak ti je. Píšeš, že ti dělá problém chodit ven. Čeho se venku bojíš, co se ti tam stane? Bojíš se venku něčeho konkrétního? Jaký je tvůj největší strach venku? Že bys omdlel a nikdo ti nepomohl? Že by ti bylo špatně? Pozvracel by ses nebo by se ti chtělo na velkou?
S Neurolem 0,25 mám zkušenosti. Pokud se bojíš vzít celou tabletu, vem nůž a rozpul si ho. Vem si půlku. Nic ti to neudělá, nebude ti po tom hůř, jen se uklidníš. Neusneš po něm. Budeš jen klidnější. NEBUDE ti po něm špatně. Doporučuji se co nejdříve objednat na kontrolu k psychiatrovi nebo psychologovi, všechno s ním konzultovat. A začít brát taky ten Zoloft. Opravdu pomůže. Neurol je jen krátkodobé řešení. Zoloft ti také nic neudělá, nemusíš se bát.
Bojím se, že omdlím nebo tak něco, prostě když jedu v šalině tak čím déle tam jsem je to horší a už po 5 minutách to nezvládám. Stalo se to jednou když jsem jel autobusem který má zastávku až za 12 min a bylo tam tolik lidí, že jsem se nemohl ani pohnout . Bylo to pro mě utrpení fakt jo.. od té doby se úzkost hrozně mockrát projevila až se to přesunulo úplně na všechno prostě ndokážu ani jít ven, ale můžu za to celkem sám, když nejdu ven ani se znamýma a jsem skoro jen sám doma furt a nedělám nic.
Bojím se, že nějak spanikařím a budu chtít okamžitě zastavit a vyjít a ono to nepůjde a já tu situaci nezvládnu, psychologa si už budu hledat co nejdříve. Protože hrozně moc rád jsem čas trávil venku a nebo v nějakých obchodnácích i jsem rád jezdil.
Chápu tvůj strach. Pocit na omdlení je hodně nepříjemný. Oceňuji tvůj přístup, že si hledáš co nejdříve toho psychologa. Neboj, bude ti s tím umět pomoci. Dá se to léčit. Jen pro začátek, zkus se někomu svěřit, se svými problémy, někomu, komu důvěřuješ, a zkoušet chodit ven s tou osobou. Nemusíte pro začátek nic extra, jen se projít, jít nakoupit třeba svačinu do sámošky apod. Budeš mít tak jistotu, že kdyby se ti náhodou udělalo špatně, omdlel jsi, že tam nebudeš sám, a ta osoba ti pomůže.
A ještě jednou, Neurolu se neboj, neusneš po něm, nebudeš po něm omdlívat nebo tak něco, zkus půlku. Nejdřív doma, když máš strach. Pak s ním můžeš chodit i ven, až zjistíš, že půlka je opravdu neškodná a neusneš po ní, neomdlíš nebo něco podobného. Opravdu ti to nic neudělá. A jak jsem řekla, Zoloft taky nasaď co nejdříve, všechno konzultuj s psychologem a psychiatrem. Držím ti palce. Věřím v tebe. Jsi silný bojovník.
jusup
- já to vidím tak, že léky začaly fungovat - a to jste chtěl, ne? - teď jde o to, abyste si to zase nepokazil nějakým blbým rozhodnutím. A od toho je právě ten psychiatr, či psycholog, aby Vás "hlídal" !
- nechápu, proč se těch antidepresiv, čili léků na "mozek" - lidi pořád tak bojí? Když máte zápal plic, nebo co - berete léky docela samozřejmě ne? - a mozek je orgán jako každý jiný a když je jeho funkce nějak porušena, musí se léčit. Jenom je to složitejší - úměrně složitosti mozku - a holt delší .
A taky nechápu, proč si lidi myslí, že antidepresiva musí nutně jenom oblbovat ! Léky se volí podle typu onemocnění a pokud je nalezen správný lék, či kombinace - úplně Vám to změní život. Když ovšem budete taky chtít sám, bez Vaší spolupráce to nejde. A v dalším rozhodování, jak dál - Vám právě pomůže ten lékař, ať už psychiatr, anebo alespoň psycholog - s někým si prostě "pokecat" musíte !
Ahoj všem,
Tak jsem si ho dal, nepochopím ten strach, kterej mi bránil si ho dát :D Jsem fakt blbej. Neurol 0.25 mi neudělal skoro nic popravdě ani trochu mě neuspal, ale dokázal jsem v pohodě jet a spíš jsem si sám řekl, že to zvládnu, jako trochu působil.
Děkuji všem moc za odpovědi
To ráda slyším, že jsi to zvládl. Člověk někdy mívá neopodstatněné strachy. Takže tě plně chápu. Teď je pro tebe úkol jasný, hledej si psychologa, jestli ještě žádného nemáš. A pravidelně k němu choď. Dál taky k psychiatrovi. S tím byste pomale měli nasadit ten Zoloft, je to lepší než brát pořád Neurol. S tím opatrně, jak jsem již psala výše. Jsi hodně statečný. Jen tak dál.
Je dobře, že chodíš k psychiatrovi, ale stejně. Hlídej si ten Neurol. Zdá se mi, že ho začínáš jíst jak lentilky. Je prostě návykový. Sice ne hned, ale stejně.
Zatím bere jen 0.25, až bude brát 1mg 4x denně, tak už by to bylo k zamyslění. Je potřeba počkat, až zabere ten Zoloft, to trvá tři týdny. Náladu to sice nějak zvlášť nezlepší, ale zabrání to vzniku těch svazujících úzkostí. Pak ten Neurol zas pomalu vysaďte, ale ne najednou, postupně snižujte dávky. Jste na správné cestě.
Taky si říkám, ale je hrozně těžký být ve škole. Sice je to 20 minut od domova, ale cítím se hrozně ztažený a je to těžký o tom mluvit prostě jakobych už bez neurolu nedokázal být. Ten psychiatr byl jen na krizovem centru kam sem zasel prtooze uz nevedel jak dál.
Bojím se nejvíc v noci dneska a další dny, že se probudím a nebudu moct dýchat a prostě.. to všechno
Celkově už tak 3 měsíce mě nic nezajímá a je mi vše celkem jedno a nedokážu se radovat, nálada mi skáče každou hodinu nebo tak. Jen sedím a nic.. to jsem delal skoro celej zivot no
Ahoj, je dobré, že ses přestal bát Neurolu, ale sám vidíš, že není všemocný, že nepůsobí dlouhou dobu, a že i s ním je to těžké. Proto bys měl už pomalu nasadit antidepresiva, které by ti měl doporučit nějaké, ten tvůj psychiatr. Neurol opravdu není dělaný na dlouhodobé braní, protože na něm vzniká ZÁVISLOST. Když začneš brát antidepresiva, bude to jednodušší, nebudeš potřebovat Neurol. I ta nálada se ti zlepší. Evidentně trpíš úzkostně-depresivní poruchou. A Neurol ještě nějakou chvíli brát budeš, ale prostě musíš co nejdříve nasadit ty antidepresiva, samozřejmě pod vedením psychiatra.
Hlavně pamatuj na to, že to bude dobré. Musíš být silný. Naučil tě psychiatr, jak se uklidnit, i když cítíš, že Neurol ne dobře zabírá nebo bez něj? Doporučuji si přečíst tuhle knížku, pro začátek: lundbeck.com/...
Pečlivě si ji celou pročti. A začni docházet na terapie i psychologovi, ten tě právě naučí, jak to všechno překonat.
Si na tom bohužel podobně jako dcera, má stejný problém. Také dostala zoloft a odolávala 3 roky, že to zvládne sama a nezvládla, ted ho začala brát tak uvidíme jestli se stav zlepší. Má sociální fobii, asi stejně jako ty, Máš štesti že máš vůbec přítelkyni a že to snáší dobře, většinou tito lidé zůstavájí sami. přečti si o této nemoci je hodne informaci socialnifobie,info
Děkuji všem,
Beru Zoloft 0.25mg od 16.1. a od 23. to začnu brát po 50mg. Dnes je to 6. den od kterého promukla moje úzkost a panika na maximum a těžko se mi o tom mluví i píše, chce to čas prostě bude pár fází kterými si projdu např., že to příjmu že to mám atd..
Neurol si píšu kolikrát denně to beru a je to maximálně 4x denně 0.25mg zatím a beru ho od 13.1. , ten 4. neurol beru když se probudím v noci abych se rychle uklidnil protože to zatím sám nedokážu, kdybych spal tak beru jen 3 denně. Tj. hned ráno a ve škole kolem 11-13h. Napsal bych o tom více a poradil nebo tak něco, ale teď je o tom těžké mluvit, dcera to určitě zvládne. Neurol ráno hned a pomalu se začít zapojovat zase do života a dělat ty věci kterých se nejvíc bojíte, ale pomaleji. Po pár dnech ucití už lepší náladu.
Teď jen nevím jak brát neurol :D Co když mi nebude jedna tableta ráno stačit? ale pořád si říkám, že bude. Mám si vzít vždycky jednu a nebo rovnou dvě když si budu myslet že ten den bude větší nárok na mě, větší zátěž tak si předtím vzít dvě nebo jednu a nebo prostě kdyby něco tak vzít druhou i kdyby to bylo třeba jen hodinu od doby co jsem si vzal pilulku.
zatím si říkám, že bude stačit ty 4 tablety každých vlastně 20 hodin, ta poslední je od 1-3 ráno podle toho kdy se vzbudím. Předtím jsem se nikdy v noci nebudil ale teď se vždycky vzbudím, ale začínám si více věřit . Děkuji za přečtení
blbý je, že na ten neurol si tak po týdnu, 10-dnech zvyknete, takže přestane působit - ve vlastním zájmu si ho tedy berte jen v případech, že se nutně potřebujete uklidnit.
Ona je i v případě užívání uklidňujících léků nutná nějaká sebekázeň. Současně se tak učíte kontrolovat své pocity, jinak léky samy nic nezmůžou, musíte spolupracovat.
Ahoj, za braní toho Zoloftu chválím. Jen buď připravený na to, že zabere a pomůže třeba plně až za několik měsíců. Takže do té doby musíš přežít. A taky buď připravený na to, že se ti dočasně tvoje úzkosti zhoršují. Když začínáš brát antidepresiva, tak je to typické. Nesmíš ale zmatkovat nebo tak něco. K Neurolu, zkus nezvyšovat dávky, 3 tablety je takové maximum, co bys za den měl mít. Myšlenky, že ti nebude stačit jedna ráno, zažeň. Bude. Přečti si příručku, jak jsem psala výše. Dáš se pracovat při úzkosti na dechu, ten tě pomůže celkově uklidnit, relaxace. Atd. To by tě měl vést zkušený psycholog, protože nemůžeš mít berličku jedině Neurol. Takže snaž se nezvyšovat Neurol, pak by se ti špatně odvykalo.
Tak jsem od pátku přestal brát neurol a jsem spokojený :D Nějak jsem si řekl, že to překonám a začnu vklidu dýchat, tu knížku jsem si uložil v mobilu, ale zatím jí číst nechci. Chtěl jsem na tu úzkost a paniku úplně zapomenout a dost mi to pomohlo, sice jsem teď doma dohromady tak do středy, protože jsem nemocnej, takže ani není důvod brát neurol. Asi jsem se jen vystrašil od té jedné noci a od úterý začnu brát Zoloft po 50mg, snad to zvládnu.. už bude týden zamnou a citím se líp po 25mg, ta panika byla způsobena asi mojí hlavou a myšlenkama atd a tím že jsem si vzal větší dávku zoloftu. Byly i návaly úzkosti fakt jen malé, ale během minuty jsem se uvědomil a byl jsem OK.
Takhle jsem to měl i minulé měsíce, prostě dva týdny úzkosti a pak to přešlo a za měsíc se to zas vrátilo nebo tak. Ale teď už to nenechám jen tak a budu se snažit. Hlavně už jsem zažil pár panik a přežil jsem je ikdyž to bylo těžký když to máte prostě poprvé a ještě k tomu vás to v noci vzbudí, absolutně jsem nevěděl co dělat prostě myslel jsem, že umřu že to nerozdejchám :D Bylo to fakt divný, to se stalo v pondelí v noci. Snad se to už po tom 50mg zoloftu nestane když to beru týden, ale nebojím se už jak dříve . I k vůli vám děkuji . Určitě to zvládnu a i ostatní by měli stačí dýchat a nepanikařit přesně tak. .)
Zítra na 11:00 jdu na ortodencii jen na výměnu gumiček, tak uvidím. Neurol beru s sebou, ale je to jen 10 minutek šalinou tak snad to zvládnu. Nejhorší je asi ta škola no a ještě když jsem sám tak se cítím sklíčený. Ještě, že mám přítelkyni která příběhne fakt kdykoliv :D Idykž bydlí 1h ode mne. Chodí semnou i do školy takže je to pohodička
To ona mi pomohla taky dost , hlavně první noci kdy jsem nespal, stačilo vědět že vedle mne spí a byl jsem v pohodě. Ale nejvíc mě stejně naučí když jsem sám, přece nemůže být pořád semnou to je jasný
Ahoj, víš, proč se cítíš líp? Protože léky pomalu zabírají. Tak to má být. Ale prosintě hlavně nedělej blbosti a nevysazuj. Není na tom nic špatného, že ty léky bereš. Jakmile vysadíš, takhle po krátké době, nastoupí remise. Tj. značné zhoršení stavu. Chápu, že máš pocit, že to jde bez léků. Ale zkus v jejich braní vytrvat. URČITĚ jdi za tím PSYCHOLOGEM, i když je ti líp, a všechno tohle, jak nám to tady píšeš, tak s ním prober.
Uvědomuješ si, co to děláš? Po několika málo dnech máš pocit, že víš a znáš, ačkoliv chápeš, že tvůj stav je dlouhodobý proces, který se nemůže měnit a řešit co pár dní. A tvoje poslední psaní je veliký oblouk na začátek. Meleš si své, ale neřešíš! Podívej e, kdy jsi tady napsal poprvé! A teď jsi zase na začátku.
NECHEJ TOHO! Běž za psychiatrem a VĚŘ MU! Dělej to, co ti řekne. Nechej svých úvah!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.