Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Definice obratu firmy

Od: banik odpovědí: 1 změna:

dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to s obratem firmy... něco jsem se ruzně dočetl ale pokaždé jsem to pochopil jinak... máme pul roku firmu a zajímalo by mě jeslti se počítá do obratu i vložený kapitál na rozjezd firmy? a příklad... vložil jsem 10kč vydělal jsem 20kc, zaplatil jsem 15 kč kolik mám obrat? 45? 30? nebo 5? díky za odpovědi... s pozdravem a přáním všeho nej do začatku roku...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Definice obratu je následující: Zákon o účetnictví definuje v § 1d odst. 2). čistý obrat jako výši výnosů sníženou o prodejní slevy, tzn. že obrat je úhrn částek na účtech účtové třídy 6. Mám takový dojem, že vklad vlastního kapitálu do účetnictví se ve třídě č. 6 vůbec neprojeví - logicky, nemůže být znovu zdaněn. Takže podle mého by do obratu vůbec neměl být započítáván. V třídě 6 se účtují veškeré příjmy firmy z provozu firmy - prodej zboží, materiálu a služeb apod. Takže podle mého laického pohledu bych ten vlastní kapitál vůbec do obratu nezapočítávala. Ale jestli je to dobře...nejsem profesionální účetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]