Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vydražila jsem na aukru notebook řádně jsem ho zaplatila, ale prodejce nekomunikuje... podala jsem už trestní oznamení. Jen by mě zajímalo jaká je šance, že mi aukro vrátí peníze. Někdo nějaká zkušenost?
Kontatujte Aukro...
Co to je Program ochrany Kupujících? |
Aukro je bezpečným místem pro obchodování, kde naprostá většina transakcí proběhne bez problémů. Bohužel se ale čas od času, tak jako v každé velké společnosti, přihodí i méně příjemné situace. Proto jsme pro Vás připravili nový Program ochrany Kupujících. Program umožňuje Kupujícímu získat finanční náhradu až do výše 20 000 Kč v případě, že Kupující:
|
Ovšem přečtěte si důkladně podmínky: www.aukro.cz/help/...
Dále též: www.aukro.cz/help/...
Najdete tam i odkaz na potřebný formulář...
Je dobře, že jste podala na PČR trestní oznámení. PČR věc prošetří, záleží ale dost na tom, jaká Vám vznikla škoda - jestliže je to do 5.000,- Kč, tak se jedná o přestupek. Jako poškozená máte právo nahlížet do spisového materiálu ale předpokládám, že to Vám na policii už řekli. Co se týče Aukra, tak pokud vím, mají nějaký limit pro případné náhrady škod ale nejlépe bude, když se budete informovat tam. Už veliký Lenin říkal : "Důvěřuj ale prověřuj" a tak pro příště volte možnost osobního převzetí a nebo hledisko mnoha pozitivních komentářů. Držím palce!
Můj podvodník měl 2 kladné (velmi kladné ) komentáře. Na aukru nakupuji tak cca 3 roky a peníze se posílají dopředu vždy, proto nic překvapujícího. Bohužel podvodník pak vystavil 4 aukce všechno ntb v ceně tak okolo 14 000, tedy podvedených je nás víc. Všechno ohledně podmínek na vrácení peněz od aukra mám načtený, ale neznám nikoho komu aukro peníze vrátilo. Proto jsem napsala dotaz.
Zaprvé: dva pozitivní komentáře je VELMI málo na platbu větší částky předem!
Zadruhé: peníze se dopředu neposílají vždy, u většiny aukcí je možnost zaslání na dobírku. Pokud tam tato možnost není, už to je podezřelé!
Zatřetí: systém na Aukru je velmi propracovaný, ale opravdu je třeba jej využívat, a před účastí na aukci popřemýšlet nad získanými informacemi. Tím chci říci, že Váš obchod byl od počátku velmi riskantní, a viníkem není Aukro, ale (s prominutím) Vaše lehkomyslnost...
Nezlobte se, ale domnívám se, že podání TO na podvodníka a ani účast v POK ještě nezaručují vyplacení ztracených peněz, které člověk pošle na účet podvodníkovi. Stačí si pročíst vlákna právě na Aukru. Ano, jsou tam i ti, jimž štěstí přálo a peníze dostali vyplaceny. Ale jsou tam i ti, jimž štěstí nepřálo.
Aukro varuje před Nigerijskými podvodníky, ale o fintách českých podvodníků založené vlákno nemá a především Nováčci na to doplácejí.
Ins.
Také jsme na Aukru narazili na podvodníka. Měl nejméně 5 kladných hodnocení. Poukázali jsme předem peníze na jeho účet a čekali. Na první urgence reagoval omluvou. Když uplynul měsíc, neozval se vůbec ani na telefon. Postupně se přihlásili další podvedení. Aby šlo o trestný čin, spojili jsem se dohromady (proběhla diskuse na fóru), každý zvlášť podal trestní oznámení na PČR (po uplynutí 1 měsíce) a pak zveřejnil číslo jednací. Aukro rovněž prodávajícího zažalovalo . Proběhlo soudní jednání, škodu má podvodník nahradit, soud mu zablokoval účet, ale neměl dost peněz. (Nevím, jak je to dál). Hochštapler připravil kupující asi o 200.000 Kč. Bylo to nepříjmené jednání, ale peníze jsme dostali zpět. To je výhoda prodeje na Aukru.
Ještě poznámka. My rovněž preferujeme dobírku , ale ani v tomto případě nemáte jistotu. Jednou jsme dostali balík plný cihel. I takoví jsou prodejci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.