Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev ve stolici

Od: 01 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi čerstvých 18 let a už třetí den mám krev ve stolici, ze začátku je stolice v tuhém stavu a po chvíli je až průjmová po utření krev zabírá 30-40 % procent místa na papíře, má světle červenou barvu. a už týden mám problém se spánkem (po celou noc jako kdybych se probouzel a nemůžu se vyspat) dřív jsem se spánkem problém neměl a poslední dobou mám křeče v levé nože (ale to jsem měl už dříve, napsal jsem to jen abych napsal vše) jelikož příští týden mě čekají pololetní písemky tak si nemůžu dovolit chodit po doktorech, je to tak vážný že musím hned nebo to může ten týden počkat? Jinak omlouvám se, pokud jsou některé informace přehnaně detailní. Budu vám vděčný za každou radu, děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, patrně máte problém se žilním systémem dolních končetin (viz křeče v noze) a toto by mohl být také další žilní problém - hemoroidy. Cítíte při utíráni pálení v konečníku? K lékaři si dojděte nebo do lékárny pro čípky (až po návštěvě ordinace). Zdravím!

doplněno 11.01.18 17:53:

01 - píšete o tuhé stolici a ta by mohla způsobit poranění konečníku či otevření hemoroidu. Jezte více ovoce a zeleniny (vlákninu) a budete mít ukázkové hovínko, které "nedrhne".

hodnocení

3x

Dobrý den. Je to Vaše zdraví, ale u doktora už jste měl být. Nechte se vyšetřit! Příčinu Vám zde nikdo neřekne a krev ve stolici je dost závažný problém, takže jej nepodceňujte a k lékaři jděte hned!

lucie*
hodnocení

3x

Krev ve stolici jsem řešila už ve 20-ti,není to nic neobvyklého.Můžou to být polypy ve střevě a nevhodná strava je podře a krvácí,stejně tak vnitřní hemoroidy atd.

Zajděte k obvodnímu lékaři,který dá žádanku na vyšetření kolonoskopii-kamera.Žádný strach je to rozhodně příjemnější jak kamera do žaludku*jasne*věřte,že nejhorší na tom je,nejíst min.12hod.samotný zákrok je v pohodě.Rozhodně je dobré vědět co se uvnitř děje,takže nečekat a utíkat k doktorovi.;)

doplněno 11.01.18 18:44:

Neboj,zajdeš jen pro žádanku k obvoďákovi.On si stejně nelajzne udělat diagnozu jen od oka.Může tě poslat na chirugii,kde dělají vyšetření i prstem do konečníku,jestli to nejsou hemeroidy v konečníku nebo trhlina.Častější ale bývá,že se chodí rovnou na kolonoskopii,kde se stejně objednáš...a jelikož na to chodí snad všichni důchodci a preventivně (myslím)chlapi po 40-tce,tak to chvíli potrvá než tě vezmou.Takže písemky stihněš,to bych se nebála.

Samozřejmě přeju,at jsou to jen polypy nebo hemoridy a vhodnou stravou to zlepšíš,chvíli to trvá,ale jde to.*jasne*

Světlá krev = čerstvá krev = čerstvá ranka, tj. ke "zranění" dochází během vykonávání potřeby. Velmi pravděpodobně půjde o hemoroid, jak už psali ostatní (nemusí být hmatatelný na povrchu řitního otvoru). Můžete vyzkoušet sedací koupele s dubovou kůrou, ale moc bych to nepokoušela. Jestli nejde o pár kapek, ale takovéto velké množství krve, nečekala bych a zašla k lékaři. Ten těch řití viděl už mnoho. Tady jde spíš o to, aby se vám do otevřené ranky nedostala stolice a s ní nějaké špatné bacily, které by vám mohly zaneřádit krevní řečiště a tělo celkově.

hahanaj*
hodnocení

2x

Já bych návštěvu lékaře neodkládala a upalovala hned ráno k lékaři.

Mohou to být jen hemeroidy ,ale i cokoliv jiného .Já se tedy radši radím s lékařem a čím dřív s zahájí léčba tím líp.

01
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi, asi mi nezbývá než jít k tomu doktorovy resp. doktorce (o to je to trapnější) a s těmi písemkami to budu muset holt nějak pořešit ale podle vaších odpovědí bude lepší když tam zajdu co nejdříve než pak řešit nějaké další problémi a ještě jednou děkuji.

Asi takhle-kantor musí uznat ,že lékař a nemoc=její léčení má přednost před písemkou .Nyní to možná přeženu, ale na co by bylo vzdělání pokud by šlo například o rakovinu tl. střeva a pak , v lepším případě zbytek života s mimotělním vývodem,v horším-cesta ve dřevěném spacáku na hřbitov?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]