Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec mě obtěžuje

Od: terkad odpovědí: 26 změna:

Ahoj. Tady je Terka. Nevím, kdy přesně to začalo...Ale už od 8 let spím s rodiči. Né furt jen když mám hnusné sny, nebo když se v noci probudím a nemůžu usnout. Začalo to tak před 4 měsícama ,kdy jsem se začínala probouzet kvůli toho, že můj otec v noci chodíval na zachod, se opláchnout. Nevěděla jsem proč to dělal, tak jsem prostě vždy hned usnula. Takhle to bylo skoro pořád, když jsem u rodiču spala. Moc jsem to nevnímala prostě jsem si asi říkala, že chodí na záchod a jako normální člověk se potom vždy umyje. No ale asi před 2 měsícama, tu byly moje 3 nejlepší kámošky, přespávaly u mě. A rodiče napadlo, že by se mohli roztáhnout u mě na gauči a v posteli a já půjdu k nim. Ten večer jsem moc nemohla usnout. Ale usla jsem. Nevím v kolik, ale v noci jsem se probudila s cizí rukou mezi mýma nohama. Dělala jsem, že spím, protože jsem se bála. Asi víte co dělal...Proto si chodíval umývat ruce :) Došlo mi to. Tu noc jsem prostě nemohla usnout a od té doby nerada spím uprostřed postele. Vždy když jsem si šla lehnout k rodičům, dala jsem mamku do prostřed a já byla na boku. Ale tátovi to začalo vadit, že se mamka nevyspí atak. Asi před třemi dny jsem to teda zkusila zas uprostřed. V noci jsem se probudila zas stejně jak před dvěma měsícama, ale ted to bylo horší. Šahal mi úplně všude. A já už fakt nevím co s tím, vždy jsem radši dělala že spím ,aby z toho nebyl průšvih. A dělám jakoby nic. Mamka taky nic neví a vždy jsem se ji, když jsme se bavili o úchalácích a vztazích. Znáte to :d Tak jsem se ji ptala co by dělala, kdyby me otec obtěžoval. Řekla, že by ho udala a ihned se s ním rozvedla, ale že on by toho nikdy nebyl schopen...Haha. Co mám tedy dělat? Prosím poradte!

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ahoj Terko. To je velmi vážná věc tátu obvinit, že Tě tímto způsobem obtěžuje. A může to poznamenat celou rodinu, to si musíš uvědomit. Ale pokud je to pravda, měla bys o tom promluvit se svojí mámou a ta by to měla začít řešit. Další možnost je, svěřit se s tím třeba paní učitelce. Pokud bys nedokázala o této věci mluvit ani s jednou z nich, pak je zde možnost zavolat na Linku bezpečí a svěřit se se svým problémem tady na tomto bezplatném čísle: 116 111. Ale opravdu to začni řešit jen v případě, že je to skutečně pravda. Ať neublížíš sobě i rodičům!

hodnocení

5x

Tak za prvé! Jsi už velká holka a v ložnici rodičů nemáš co dělat. A vůbec ne v jejich posteli! *bum*Tam začni!

terkad
hodnocení

Bohužel jsou i případy kdy děti spí v posteli svých rodičů. Jsem na to zvyklá už přes 3 roky..Taky se za to nesnáším ,ale v mém pokoji se prostě usnout nedá..

Skutečně "kvalitní" vysvětlení, proč to jinak nejde.

terkad
hodnocení

:) Jak jinak bych to asi měla vysvětlit? Mám noční můry, od 8 let se bojím sama usnout v pokoji. Mám vidiny (postava stojí vedle mě např..) o kterých jsem nikomu něřekla. Občas když na mě někdo udělá děsivej pohled zafiksuju si ho do hlavy a nemůžu spát. Ale v ložnici mě to vše přejde. Nevím sakra proč..

dylin
hodnocení

5x

A proč pro pána jána lezeš rodičům do postele? Tam nemáš absolutně co pohledávat, i kdyby si měla u sebe pod postelí 100 strašidel a venku byla bouřka jak sviňa. Dost možná ta úchylyta tvého otce pomine, až budeš spát u sebe v posteli jako 99% dětí.

terkad
hodnocení

Jenže já nepatřím mezi těch 99% děcek! Prostě už to tak je, trápím tím sama sebe, ale už si pomalu začínám zvykat sama v pokoji. Ovšem furt mám strach a nutkání jít do ložnice. Nemůžu si pomoct, ale to mě teď trápí omnohem méně než můj problém kvůli kterému jsem sem přišla.

hodnocení

3x

Tomuhle příběhu vůbec nevěřím. Tohle je výplod trochu bujnější fanatazie buďto od pubertálního adolescenta, kterému pracují hormony v mozku, nebo dospělého jedince, který si tady našel úrodné pole působnosti.

Děvče, které by bylo opravdu takto traumatizováno, nebude končit svůj šokující příběh slovy "haha", co mám dělat?" A to je za prvé. Za druhé by po takovéto zkušenosti už nikdy nevlezlo do stejné postele, kde by spal i otec. Nikdy by nenapsala, že dělala že spí, aby z toho nebyl průšvih. Chtěla bych vidět matku, která by se běžně se svou dcerou bavila bez mrknutí oka, o úchylných otcích, kteří ohmatávají vlastní dcery v posteli a která by reagovala popsaným způsobem.

Je to hrozné, když se někteří jedinci uchylují k tomuto druhu zábavy a vymýšlí si podobné otázky. Já náhodou znám případy, kdy se to skutečně stalo. Samozřejmě že ne popsaným způsobem, to je absurdní, ale opravdu jde o děvčata, která byla zneužita vlastním otcem. A věřte mi, že to byla tragedie a vůbec nebylo lehké propracovat se k pravé podstatě věci a dostat se do fáze, kdy byly ochotné mluvit. Ty děti byly nesmírně traumatizované a nešťastné. Nedokázaly si připustit, že jejich vlastní otec je sexuálně zneužívá. A z drtivé většiny o tom nedokázaly mluvit a už vůbec ne s vlastní matkou. Bály se a cítily vinu u sebe.

terkad
hodnocení

Ty posliš..nejsem tak hloupá abych si vymyslela něco takového .Styl psaní nijak nezávisí na tom, že by to mohla být lež, tak si laskavě strč ty svý psychologiský rady někam, děkuji.

Mám prostě svůj styl, nejsem nějaká chudinka co se nad tím hned rozpadne. Jen se tím prostě trápím. Tak bych raději prosila o radu, než o tyhle hovadiny které mi jsou houby platný.

slon

Souhlas, nějakej tydýt si tu pustil z uzdy svou sexuální fantazii a dost možná, že si u čtení odpovědí drandí kačera (nebo kačenu)

Poslední dobou je toho tu povícero.

terkad
hodnocení

Ten tydýt má dost svých problému. A ty tvoje kecy o tom, že je to hloupost a vše vymyšlené mi moc nepomáhají. Nechápu proč si většina myslí, že je to jen z mý hlavy..

Ovšem děkuji těm, kteří mi aspoň poradili.

Holčičko, co kdybyste se aspoň p o k u s i l a vyjadřovat se slušněji?

Cokoli se dá změnit - ale zdá se mi, ža vám se zas tak moc nechce.

asd1
hodnocení

2x

Nedělat jakobynic, ale hned mu jednu fláknout a zdrhnout za mámu. Ať si přivoní k jeho ruce jestli nevěří. Tvůj táta úchyl je, chceš čekat až tě osouloží?

hodnocení

2x

Tak především bych se vyvaroval nějakého unáhleného jednání, jako volání na Policii nebo linku bezpečí. Tohle je hrozně těžké, já bych se asi svěřil mamce, ale pozor, nemusí tomu uvěřit, to je největší problém. Tohle zkrátka nikdo nechce slyšet, že zrovna můj manžel mi osahává dceru. :(

Zkus to ještě párkrát třeba, lehnout si doprostřed, ale rozhodně nedělej, pokud k tomu opět dojde, že spíš. Ani bych ale po tátovi nevyjížděl, můžeš dělat překvapenou a zeptat se jen "tati, co to děláš"..když budeš dělat mrtvolu, tak nemá důvod přestávat že? Potom, když zjistí, že o tom víš, příště si to už třeba nedovolí (bude mít strach).

Moje rada je hodně, ale hodně diplomatického rázu ( v případě, že oba rodiče stále miluješ) , samozřejmě to můžeš řešit tvrdě a rozvrátit tím celou rodinu, pokud k otcovi cítíš už odpor za to, co dělá, klidně bych volil i tenhle agresivnější způsob, nic tím nezkazíš...sebe osvobodíš a mamka se zbaví úchyláckého incestního pedofila, ALE musíš si tím být naprosto jistá, tím co dělá...nevím co víc říct, tohle je opravdu složitá problematika.

petula00*
hodnocení

1x

Ahojky Terko.Nejdříve Ti popložím několik otázek.Kolik let je Ti v součané době?Je to tvůj biologický otec?A nyní odpovědi.Jak je vidět uvědomuješ si,že to není úplně v pořádku.Pokud máš svoji postel tak choď spát do ní.A rodičům řekni,že se s nimi špatně vyspíš.Sice na začátku píšeš,žekvůli škaredým snům jsi k nim začala chodit spát,ale situace se vyvíjí špatným směrem,který by Ti mohl moc ublížit.Pokud se nic nezmění až budeš spát ve své posteli,zkus kontaktovat některé bližší členy rodiny,např tetu,či babičky.

hodnocení

0x

A ted babo rad.
Promluvit si s mamou > promluvit s tatou > promluvit na fizlarne.
Je to tezke..

jofa*

U táty to může být síla zvyku. V noci si neuvědomí, že tam leží někdo jiný než manželka a ruka automatický jde najisto. Nespávat uprostřed. *zmateny*

doplněno 11.01.18 16:02:

A s tím udáním si to rozmyslete. Jednejte nejdřív s ním a taky se snažte situaci nenahrávat. Vemte rozum do hrsti a jednejte s rozmyslem , jestli to je vše dlouhodobě, záměrně atd. Zničit život druhému, kde je pomoci není dobré.

pak by mu nemuselo vadit kdyz uprostred spi manzelka > Ale tátovi to začalo vadit, že se mamka nevyspí atak

asd1

Přesně tak. Pokud do toho nechce tahat mámu (= konec rodiny), tak až bude sám na záchodě tak "jestli mě ještě budeš osahávat tak si mě nepřej", pepřák do ksichtu a zdrhnout.

V každém případě k němu bych si už nelehnul. Tohle se musí jasně stopnout hned v začátku.

terkad
hodnocení

Je vzhůru :) MOC dobře si uvědomuje co dělá. Avšak děkuji za radu.

radek1*
hodnocení

0x

ahoj terko.pořadně si vše rozmyslet,než někomu ublížíš...pokud je to pravda tak zaprvé..jsi velká holka jako taková si stát zasvim a žádat od rodiču svuj pokojík at se děje co se dějea za druhé a to každopádně svěřit se mamce a trvat na tom že pokud nezakroči že to ohlasíš a za třetí urrčitě se svěřit paní učitelce nebo alespon na linku duvěry jak ti tu již někdo radil..

figurek*
hodnocení

0x

v televizi byl kdysi pořad a v něm na toto téma mluvila jedna právě takto obtěžovaná američanka. Odvahu promluvit našla až po deseti letech.

Tady máš její radu co dělat, když se něco takového stane : Začni ječet, vyběhni a vyklop to prvnímu policajtovi, kterého uvidíš. Jinak se dočkáš pouze toho, že bude hůř.

iz*
hodnocení

0x

Terko, jestli je to pravda, pak nejde o obtěžování, ale o zneužívání. Rady už tu máš, já bych poradila napřed zavolat na linku bezpečí. Nemusíš se představovat, můžeš si nechat jenom poradit, co/jak dál.

A nechoď spát k rodičům!

mirex*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

pecenkav*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

pohanka*
hodnocení

0x

Slečno, byl zde dotaz, kolik je Vám let.

Odpovězte prosím. Snad jsem to nepřehlédla.

Píšete, že jste začala spát v posteli s rodiči a od té doby dochází k sexuálním útokům od Vašeho otce? Pokud to je Váš vlastní otec.

Víte, že to je trestný čin? Ohrožování mravní výchovy dítěte?

A ten, kdo se o tomto dozví, je povinen to nahlásit na policii?

Tedy z nás tady děláte viníky. My jsme se dozvěděli o Vašem sexuálním zneužívání, tedy potřebujeme vědět, kolik Vám je let. Nemyslete si, že jste zde anonymní. Policie si všechno dokáže dohledat, Vaši adresu, jména a vyšetřování není pro nikoho příjemné.

Všechny sociální a i jiné weby jsou kontrolovány a monitorovány, takže o Vašem problému mohou vědět i jiné odpovědné osoby, které již mohou jednat.

A jak píše již rádce nade mnou, byl zde již také podobný dotaz, děvče psalo za sebe, ale jakmile se dozvědělo, že to někdo nahlásí na policii, tak to okamžitě zahrálo do autu, že dělají průzkum, nebo něco píší, nepamatuji si přesně.

Takže se vyjádřete, jestli to je pravda, protože takové věci nejsou žádná sranda.

Pokud máte nějaký problém, tak na anonymní linku výše uvedenou od Ivzez /linka bezpečí/, můžete telefonovat, použít e-mail, skype, ale v žádném případě takto veřejně.

A též by Vás - Tě matka měla objednat na vyšetření u psychologa. Protože hodně věcí v Tvém životě není v pořádku. Noční běsy, nutkání spát s rodiči v posteli i když Ti otec sahá mezi nohy, možná by stálo se i zamyslet, jaké výrazy sama používáš při odpovědích v této poradně.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]