Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce 7 dní v týdnu

Od: lucieb odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. Dostala jsem nabídku práce, kde je pracovní doba nerovnoměrně rozložena. Od pondělí do neděle. Standartně po-pa 7-14 hodin a 1x za 14 dní so+ne 9-14 hodin. S tím, že bysme byly na prodejně dvě a střídaly se, pokud by bylo nutné zůstat přesčas ( jde o prodej exkurzí v pivovaru, kdy otevírací doba v něm je 9-18 hod ), ty jdou pak vybrat jako náhradní volno. Ptám se, jelikož mám mít týdne 40 hodin, je toto možné?

Docela váhám, jelikož jsem zvyklá pracovat od po-pá v době od 6-14/15 hodin a docela se bojím ohledně předčasů, že je nebudu zvládat. Ono být v zaměstnání např., 3x v týdnu od 7-18 hodin ( cca., 33 hodin ) + 7 hodin si 4tý den dodělat a pak mít volno, nevím, nevím, zda na to mám.

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"nevím, nevím, zda na to mám."

Nezlobte se, ale kdo jiný než vy to má vědět? Bez vyzkoušení to asi nezjistíte. Sám dělám v nonstop provozu 24 hod směna, pak 2 dny volna a zvykl jsem si. Mám vlastně 20 dní volna v měsíci. No, neberte to*smich*

iz*
hodnocení

2x

Ano, je to možné. Pracovní dobu i rozvrh pracovních směn určuje zaměstnavatel, který je oprávněn v odůvodněných případech nařídit i práci přesčas.

Za práci přesčas a za práci o víkendu zaměstnancům náleží mzda + příplatky za práci přesčas (minimálně 25 % průměrného výdělku) a za práci v sobotu a neděli (minimálně 10 % průměrného výdělku).

Nebo "jenom" mzda a místo příplatku náhradní volno.

hodnocení

0x

Přesně jak píše satam..chce to vyzkoušet..no a taky jestli to bude stát za to-za ten výdělek. Já třebas osobně jsem si vzal ještě další přivýdělek k práci-o víkendech..ani nešlo tak o peníze, jak o tu "zajímavou" práci. Říkal jsem si, že to tedy chvilku zkusím a budu tam max jen pár měsíců a nechám toho. Nj, jenže mě to drží stále, penízky přibývají a víkendová práce mě baví a neplánuju, že bych v blízké době přestal (dokonce uvažuju, že víkendovou práci vyměním za hlavní)..jen je důležité umět odpočívat, i když dělám 7 dní v týdnu.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Na toto asi jednoznačnou odpověď nedostanete. Každému vyhovuje něco jiného. Dlouho jsem pracovala v režimu práce pondělí-pátek, jen dopolední směny. Pak jsem si našla práci s nerovnoměrnou pracovní dobou včetně sobot a taky to nebylo špatné. No a nyní jsem OSVČ a makám od nevidím do nevidím doma podle toho, kolik se mi nahrne práce, která se musí udělat. Asi bych se na vašem místě rozhodovala podle toho, jestli si můžete ve vaší situaci tuto práci odmítnout - jestli si seženete něco lepšího. Vždycky z té práce můžete odejít jinam, ne? A třeba se vám tam bude líbit. Na přesčasy si jde zvyknout, když je musí člověk dělat. Ale všeho s mírou v kontexu vydělaných peněz.

hodnocení

0x

Nikdo vám neodpoví, zda "na to máte" - a možná ani vy sama, dokud si tento systém nevyzkoušíte.

Ale pracovní doba, kterou uvádíte, myslím zvládnutelná je - 6 až 8 hodin přesčasů týdně dělám často i bez následného dlouhého volna, soboty podle potřeby (min. 1x měsíčně) a nijak zvlášť mi to nevadí.

alena350*
hodnocení

0x

Podle mne zalezi taky na tom, jestli dojzdite a kdyz ano, kolik casu doprava tam a domu zabere.

Pokud je to tak cca 15 minut, je ten vikend ok. Dny to tak nerozbije. Trosku jine rozvrhnuti casu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]