Nejste přihlášen/a.
Od listopadu mám brigádu kam jsem nastoupila 7.11. Od tohoto data mám i podepsanou dohodu o provedení práce (přesně od 7.11. do 31.12.). Za listopad ani za prosinec jsem ale nedostala žádné peníze a teď už po mně chtějí podepsat novou smlouvu na nový rok. Peníze za prosinec dostanu prý až 15.1., to je v pořádku, ale za listopad jsem peníze nedostala a ta co mě zaměstnává mi napsala, že ani nedostanu, protože jsem tam v listopadu byla prý jenom na zaučení (byla jsem tam 2 dny, jeden 9 hodin a druhej 5 hodin což dělá 980Kč). O tom mi ale dopředu nikdo neřekl a v dohodě nic o žádném zaučování nemám.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
iz*
4x
Zákoník práce žádné "na zaučení" nezná. Zaměstnavatel je povinen Vám za práci zaplatit. Ovšem pokud to neudělá dobrovolně ani na písemnou výzvu, budete jej muset žalovat.
Poradila bych najít si jiného zaměstnavatele. Ten, kdo s Vámi nejedná korektně hned od začátku, tak nebude jednat ani v budoucnu.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]