Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, omlouvám se za hloupé dotazy, ale nemám s tím zkušenosti a tak se chci předem zeptat... Chci nám zarezervovat hotel na dovolenou v ČR, chtějí po mě číslo kreditní karty a do kdy platí, bez toho rezervace přes booking v tomto případě (a lokalitě) nejde.
Musí to být kreditní karta? Pokud použiji debetní bude to problém (nevím zda to poznají či nikoli a jaký je to pro ně rozdíl)?
Dají se tyto dva údaje zneužít? Pokud jsem to pochopila správně, když včas rezervaci nezruším, naúčtují mi na ní poplatky. Takže stačí číslo a platnost a hned můžou strhávat peníze a ani nemusí kartu fyzicky mít?
Děkuji
Vím, že se můžu zeptat ve své bance, ale tam už jsem zjišťovala více věcí a ne vždy mi odpověděli správně (což jsem samozřejmě zjistila pozdě a pak mi bylo tvrzeno, že to nemohli říct). Tak to zkouším zde aneb více věřím praxi než teorii.
V cizine a automaticky na cizich serverech se vseobecne platebnim kartam rika kreditni.
Sam mam jen debetni a zatim jsem ji vsude pouzil i misto kreditni.
Diky tomuto pouzivani v US filmech, spousta lidi u nas nezna rozdil mezi debetni a kreditni kartou.
Podle mne, si jen overi stav penez na uctu. V cizine mozneho kreditu (uveru) na karte.
K platbe samotne je jeste CVV (na zadni strane platebni karty).
Pred par lety jsem byl v Pcich krame s vypocetni technikou. U kasy byl papir A4 a na nem velkym pismem > Neprijimame kreditni karty <. To byl mazec jim vysvetlovat ze chci platit platebni kartou a nemam kreditni
S tímto jsem se setkala letos poprvé a taky jsem koukala jak blázen. Protože schválně nemám kartu, tak jsem tam dala číslo nějaké od manžela, dobrý a pak jsem stejně platila v hotovosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.