Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezervace pokoje - kreditní karta a údaje

Od: bekkie123 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, omlouvám se za hloupé dotazy, ale nemám s tím zkušenosti a tak se chci předem zeptat... Chci nám zarezervovat hotel na dovolenou v ČR, chtějí po mě číslo kreditní karty a do kdy platí, bez toho rezervace přes booking v tomto případě (a lokalitě) nejde.

Musí to být kreditní karta? Pokud použiji debetní bude to problém (nevím zda to poznají či nikoli a jaký je to pro ně rozdíl)?

Dají se tyto dva údaje zneužít? Pokud jsem to pochopila správně, když včas rezervaci nezruším, naúčtují mi na ní poplatky. Takže stačí číslo a platnost a hned můžou strhávat peníze a ani nemusí kartu fyzicky mít?

Děkuji

doplněno 10.01.18 00:57:

Vím, že se můžu zeptat ve své bance, ale tam už jsem zjišťovala více věcí a ne vždy mi odpověděli správně (což jsem samozřejmě zjistila pozdě a pak mi bylo tvrzeno, že to nemohli říct). Tak to zkouším zde aneb více věřím praxi než teorii.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Používám při rezervování na bookingu vždy debetku a nikdy problém nebyl.

hodnocení

0x

V cizine a automaticky na cizich serverech se vseobecne platebnim kartam rika kreditni.
Sam mam jen debetni a zatim jsem ji vsude pouzil i misto kreditni.
Diky tomuto pouzivani v US filmech, spousta lidi u nas nezna rozdil mezi debetni a kreditni kartou.
Podle mne, si jen overi stav penez na uctu. V cizine mozneho kreditu (uveru) na karte.
K platbe samotne je jeste CVV (na zadni strane platebni karty).
Pred par lety jsem byl v Pcich krame s vypocetni technikou. U kasy byl papir A4 a na nem velkym pismem > Neprijimame kreditni karty <. To byl mazec jim vysvetlovat ze chci platit platebni kartou a nemam kreditni :)

iz*
hodnocení

0x

K dopolnění otázky: Je otázka, jestli by Vám banka mohla odpovědět. Nějaké informace sice mít může, ale podle mne nebude znát vše. Na otázku, jestli lze do systému, který požaduje kreditní kartu, uvést debetní, by měl odpovědět provozovatel toho systému.

hodnocení

0x

Laicky: Karta jako karta. Hlavně, že je krytá. Víc nikoho nezajímá.

vilik*
hodnocení

0x
Debetní karta funguje na booking.com naprosto v pohodě.

hodnocení

0x

S tímto jsem se setkala letos poprvé a taky jsem koukala jak blázen. Protože schválně nemám kartu, tak jsem tam dala číslo nějaké od manžela, dobrý a pak jsem stejně platila v hotovosti.

vanilka81*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

Má zkušenost z rezervace z minulého týdne je taková, že sice psali, že chtějí kartu kreditní, ale má debetní jim stačila. Platit bude manžel při odjezdu a nic by strhávat neměli. Naštěstí to měli na webu vybraného hotelu vše hezky popsané a vysvětlené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]