Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrovka příznaky

Od: fbxn odpovědí: 21 změna:
Jak se pozná začátek cukrovky jake jsou první příznaky kromě toho jít k doktorovi na krev?dekuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

2x

Hlavně je třeba rozlišit léčený-kompenzovaný a neléčený diabetes, ještě než se na cukrovku přijde. U neléčeného diabetu, má pravdu kapka a ten další za ní, omlouvám se, že si nepamatuji kdo. A tak jen trochu mých zkušeností.

Pokud opravdu máte neléčený diabetes, nikoliv něco málo navíc, ale rok a víc s tím běháte, situace se postupně zhoršuje. Dostanete se nad hranici 20mmol, únava. přijdete z práce, lehnete na gauč, a spíte. Dostanete žízeň, vypijete 5-7litrů, úměrně tomu močíte, díky tomu ztrácíte nadměrně minerály a mohou vás postihnout křeče atd. Začnete hubnout, objeví se vám cukr v moči, a co hlavně, objeví se malátnost, můžete začít ztrácet vědomí. A to už je stav, kdy se stáváte za volantem nebezpeční okolí. Nejhorší na tom je, že si ten vážný stav neuvědomujete. Když jsem dojel v tomto stavu s obsahem 27,2mmol do nemocnice, tak už mě nenechali ani přeparkovat auto. Okamžitá hospitace atd.
Když se povede diabetes správně kompenzovat, tak už je to v pohodě. nastane většinou jiný problém. Přebytek cukru v krvi způsobí, že si na něj okoi zvykne. Jakmile mu ten cukr vezmete, a snížíte jeho obsah, tak oko než si zvykne na nižší příděl cukru, tak máte tak rozostřené vidění, že si nic nepřečtete. I to auto musel odřídit syn. Buď vyhodíte peníze za brýle na měsíc až dva, nebo to vydržíte. Ale srovná se to na původní hodnoty. Ale to je otrava čekat a nevidět.
A na závěr. Jsou to jen mé zkušenosti. Nejsme stejní, je pravděpodobné, že u jiných to bude jiné.

hodnocení

1x

Neuhasitelná žízeň a sucho v ústech, časté močení, náhlá ničím nezapříčiněná ztráta váhy, slabost a vyčerpání, rozostřené vidění, křeče ve svalech, nevolnost a zvracení...

Další info zde:

toplekar.cz/...

pecenkav*

Žízeň je o něco větší, ne neuhasitelná, močení je dost časté, hubnutí dost rychlé, to ostatní, jako slabost, vyčerpání,svalové křeče, nevolnost a zvracení asi nemá každý, zatím jsem se s tím u nikoho ze začátku nesešel, to přijde až časem

tondac*
hodnocení

1x

Můžete se nechat změřit od příbuzného nebo známého, který má glukometr nebo si za cca 400Kč koupit balíček 50ks proužků, ke kterým se občas v akci přidává i glukometr.

Za zvýšenou glykemii na lačno se označuje glykemie od 5,6 do 6,9mmol/l, což je prediabetes, který by měl být také léčen. Možná se vám režimovým opatřením podaří dosáhnout toho, že diabetes nepropukne nebo ho o pár let odsunout. Většina lidí s prediabetes nemá žádné příznaky, většinou až s diabetem přichází větší žízeň, častější močení, rozmazané vidění nebo extrémní únava.

BTW podle posledních výzkumů není diabetes 1.typu výhradou dětí a mladých. Velmi často jsou totiž starší "jedničkáři" považováni za "dvojkaře" a je jim nasazena léčba, která jim nezabírá. Lékař by měl zpozornět u každého štíhlého diabetika. Příkladem je prý i současná britská premiérka.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, údajně nesnesitelná žízeň. Ovšem, to už je v době, kdy je rozpoznatelný zvýšený cukr v moči a i v krvi. Zdravím!

doplněno 09.01.18 21:37:

dvd99 - čtěte pozorněji. Nepíši o Vás a Vašich zdr. problémech, které nikoho nezajímají.

doplněno 09.01.18 21:52:

dvd99 - no, tak teď jste to zrovna nevylepšil. Přečtěte si svůj příspěvek, jestli není od dědka .

A slovo údajně asi neznáte.

Nemáte pravdu, měl jsem cukr přes 20, při zjištění cukrovky a žízeň jsem vůbec neměl, snad jedině nechuť na sladké! Je to inviduální, jednoho bolí ruce, druhého nohy, někdo má žízeň atd.

doplněno 09.01.18 21:48:

Ben - přečtěte si všechny příspěvky tady a je to většinou inviduální a ne co jedna bába(dědek) napsal(a) na net.

doplněno 09.01.18 21:55:

ben - to je přesně ono, mlácení prázdné slámy (údajně), čili jedna bába povídala...

ht*
hodnocení

0x

nejsem diabetik, jen je mám v rodině- únava, velká žízeń, bolesti, třeba tchána bolely nesnesitelně ruce,zjistili mu vysokou cukrovku.

sasanka*
hodnocení

0x

Diabetikům-mužům prý při vyšší glykémii lepí podlaha na záchodě (když se netrefí). *hi*

liska*

Sladká moč.

,,No to jsem se nasmála -sladká moč..

eulalie*

Moč je u cukrovky sladká. To není k smíchu. Dříve, když neexistovala jiná diagnostika, zjišťovali lékaři cukrovku ochutnáním moče pacienta.

A taky tím, že se na ni slétali vosy.

doplněno 11.01.18 18:16:

Není pravda, že se tělo zbavuje cukru močí, resp. není to žádný cílený mechanismus. Není žádný hormon, který by v ledvinách vypnul vracení glukozy do krve. Ledviny glukozu vrací dál, ale při koncentraci nad 10 mmol už ledviny glukozu prostě nedokážou všechnu vracet a zůstává v moči. Protože je osmoticky aktivní, bere sebou i množství vody, proto cukrovkáři hodně močí a pak mají žízeň.

nikdo*

Ano je to pravda, ale jen u nekompenzovaného diabetu, při dost vysokých koncentracích cukru v krvi, se ho tělo začne zbavovat močí. U kompenzovaného diabetu cukr v moči není.

hodnocení

0x

Popisují se tu příznaky ale -už deset? let se léčím na diabetes ale žádný příznak nemá sand jedině větší močení ale to má jinku příčinu se kterou se léčím 20 let. takže asi tak. Při ko na dia mám průměr kole 8,5 ...,kolega o asi 6,5-7- ale má "psycho" , problém s očima a já nevím co-je to prostě indivuduální!

doplněno 11.01.18 18:09:

nevím co to je psycho-to tvrdí on že má díky cukrovce "psycho"-výkyvy nálady,atd.s očima nevím i když jsem jej vozil ko KN na oční,kdy po zásahu nehohl řídit,navíc u něj to zhoršuje i zákal ale dobrý lékař-diabetolog odesílá 1x ročně pacienty na kontrolu na oční něco m,álo napsal dole myslím p.Nikdo.

rqweew

Co je psycho problém s očima?

ht*
hodnocení

0x

třeba je třeba rozlišit diabetes typu 1 , to je cukrovka obvykle od dětství a ta druhá je tzv. stařecká.Já znám 3 diabetiky a všichni měli a mají typ 2, všechny přepadala hrozná žízen, unava a časté močení.

pecenkav*

I. typ není od dětství, ten přijde kdykoliv

liska*

Ten první typ je autoimunní. Tělo likviduje slinivku, konkrétně místa/ ostrůvky/, kde se tvoří inzulin. Tady je víc zastoupena genetika. Cukrovka druhého typu je často o tom, že tkáně si cukr nevezmou, i když koluje v krvi. Ten mechanismus předání zprostředkovává insulin, ale tkáň je vůči němu netečná. Tady jsou zas především civilizační vlivy. Strava, ne-pohyb, stres, alkohol.. První etapy metabolismu cukrů probíhají v játerch. Ty je třeba udržet v kondici.

Tak jsem diabetik č2 a vůbec jsem nepoznala že ím jsem ,,Nic mi nebylo,,žádné pití,únava a pod jak je tady zmíněno.Ani změny váhy,,,každý to má asi jiné.

eulalie*
hodnocení

0x

Diabetes 1.typu - ztráta hmotnosti, velká žízeň - to dohnalo pacienta jít k lékaři a následoval okamžitý nástup do nemocnice. Odpozorováno ze života...

hodnocení

0x

Větší únava,silnější pocení,zvláště v noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]