Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stravenky a alkohol

Od: lee* odpovědí: 12 změna:

Byla jsem dnes v Bille a kupovala jsem potraviny za asi 150kč a pak lahev vína. Pokladní jsem dávala 100kč stravenku a zbytek jsem chtěla doplatit kartou. Začala na mě dost nevybíravě držkovat, že alkohol nelze platit stravenkami! V klidu jsem jí vysvětlila, že mám potraviny za 150kč, stravenku za 100kč a tedy že si za stravenku alkohol rozhodně nekupuji. Pořád trvala na svém, poměrně hlučně dokola pronášela, že nejsou žádný Albert, kde pro kšeft udělají cokoliv a prodají i chlast na stravenku. Stále ještě slušně jsem ji požádala, ať tedy láhev stornuje, že zaplatím potraviny za 150kč stravenkou s doplatkem a zvlášť lahev... Načež začala vykládat, že tedy transakci již uzavřela a PRO TENTOKRÁT mi prodá i ten alkohol na stravenku.
Je fakt, že jsem byla docela konsternovaná a nějak jsem nezvládla reagovat. Zajímá mě ale, proč nemůže být na paragonu se stravenkami alkohol? Rozumím tomu, že na stravenku se alkohol neprodává, ale když mám 2x 100kč stravenku, nákup potravin za 500kč a lahev za 150kč tak přece stravenku mohu použit? V čem je problém? Víte někdo? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Problém? Ve špatné náladě pokladní. A nakonec i tvojí.

doplněno 09.01.18 21:45:

Je to jenom o ne/ochotě zkombinovat několik druhů platby, o ničem jiném.

lee*
hodnocení

Tak já se nehroutím :) jen mě napadlo, jestli v tom skutečně není nějaký legislativní problém o kterém nevím. Billu u nás obecně nemusím, ale když vstáváte ve 4, pak nějaká práce a k tomu ca 420km za volantem, vezmete v 19h večer zavděk prvníma potravinama, i když mizernýma, jen proto, abyste si někde koupil aspoň něco do žaludku, no :)

doplněno 09.01.18 21:53:

Mně to také tak přišlo. Ohání se tím, že jde platit jen potraviny a nealko, nelze alko a drogerii... A nedávno jsem tamtéž platila šampon a toaleťák stravenkami v pohodě

vilik*
hodnocení

1x
Taková situace by mě donutila zavolat velmi nahlas a velmi důrazně vedoucího pracovníka.
lee*
hodnocení

Problém je, ža vedoucí je ještě o trochu větší důra, která byla přivolána jako výpomoc na pokladnu kvůli frontám a nahlas na adresu zákazníků pronášela - voni sem furt lezou, se snad na nás domluvili... No takže tam bych asi neuspěla. Napsala jsem svůj dnešní zážitek na info mail, nepatřím k chrobným stěžovačům, práci v marketech znám víc než dobře, ale tohle bylo i pro mě hodně přes čáru. Jenže s dnešním nedostatkem pokladních... :)

hodnocení

1x

To je fakt, že Billa není Albert. Je mnohem dražší a méně pružná. A to Albert rád nemám a chodím tam vyjímečně. Nedávno jsem nakupoval v Tescu a až za pokladnou si uvědomil, že mám i lahvinku bílého rumu a platil jsem celý nákup stravenkami. A problém nebyl, takže na tom asi moc nezáleží.

lee*
hodnocení

No tak já už moc nevím, kam chodit. Hyper albert je ok, ale je na dlouho. Malý Albert, to je trochu hrůza - pokladní se tam střídají snad po týdnu, nedávno tam pokladní řvala na zákaznici, že je k@nda *ticho* Penny nám teď předělali a to asi jde, Lidl mi nikdy nevadil, ale mají omezený sortiment - třeba tam nekoupím ricottu a bohemku brut... prostě ne vždy u nich vyberu... Já tedy chápu, že pokladní jsou utahané a někdy načuřené, ale čeho je moc... sama jsem na té kase seděla a nikdy bych si tohle nedovolila. Tak prostě nechápu, no :)

Dobrý večer, také jsem jako brigádník za mlada dělal v těch hangárech. Pokladnu jsem za den opustil, nabídli mi jít dělat do zeleniny, tož jsem šel. Ale to s tím nesouvisí, zda stravenky a chlast nebo zboží za ceny, již uvádějí. Albert...tak jsem si do košíku naskládal deset piv po 9,9Kč (taková tam cenovka byla), přijdu k pokladně, pokladní to se mnou rozebírala, že je leták, ta cena platí až zítra. No tak to bylo něco na mne. Odvětil jsem, že mě ten leták nezajímá, já jsem si to zboží do košíku naskládal, tedy projevuji vůli si je koupit a zaplatit v ceně, jakou tam uvádějí, a byla bylo tam označení ceny 9,90. No pak zavolala vedoucí, ta vypadala jako sopka nevybuchlá, ale nakonec v pohodě, zaplatil jsem, jak to bylo, pak mi peníze vrátili. Pověděl jsem jen tak...Cenovka u zboží je maximální cena, za kterou to zboží prodat můžete, můžete je prodat i za nižší cenu, než uvádí cenovka, ale nikdy za to zboží nemůžete chtít více, než je na cenovce.. Ta je pro zákazníka svatá. (no ony že už to chystají na zítra), mě nezajímá, zákon hovoří jinak, a ještě jsem jim dal ponaučení pro příště - cenovky se mění hned ráno, co akce začne, ne večer ještě v otvírací době. Já bych ale také mohl být inspektor z ČOI, zkusit to na něho, to by asi viděly ten fofr. Tak jsem to měl za akční cenu ještě v době, kdy ta akce nebyla. mohli si za to sami, v podstatě to byla jen jejich pohodlnost, a především blbost..

hodnocení

1x

Nákup placený stravenkou (i částečně) nesmí obsahovat zakázané položky. Před časem jsem se podílel na vývoji pokladního systému, a tam se to dalo v nastavení pokladny přímo zakázat.

Nicméně neochota pokladní je děsná - správně měla sama navrhnout rozdělení nákupu na dva (třeba v Lidlu jsem to tak nedávno viděl - osobně mám zkušenost, že kvalita personálu v Lidlu je v průměru výrazně lepší, než v ostatních supermarketech).

Ano. Lidl dava nejvetsi platy z obchodnictvi a proto si muzou dovolit si lidi vybrat. Lide se tam kvuli platu hrnou.

hodnocení

0x

Obecně platí zákaz prodeje alkoholu a tabákových výrobků za stravenky.

Ale paní pokladní zřejmě někdo namíchl a vy jste se jevila jako ideální oběť - případně se poblíž pohyboval někdo, komu chtěla předvést, jak je "bdělá a ostražitá".

Nejjednodušší řešení je předem upozornit, že chcete nákup rozdělit na dva - naštvete ji úplně stejně, ale v mezích zákona :)

hodnocení

0x
Skoro vsechny obchody chcou at placeni stravenek hlasite dopredu. (Prave kvuli tomu , at kdyztak nakup rozdeli)
Nektere obchody primo zakazuji mit v nakupu alkohoo ci tabak, kdyz platite stravenkou. A je jedno kolik mate jidla a kolik platite stravenkou. Muze nekdo na to prijit , nebo videt pokladni a uz dostane vyhubovano.
Nektere pokladni systemy vubec tohle neumoznuji a zakazou platbu stravenkama.
Urco pokladni byla nastvana , nekdo ji mohl nastvat uz predtim , nebo jste byla xy nakupujici se stravenkama , ktera vubec nevi , jak ma vypadat nakup stravenkama.

bell*
hodnocení

0x

V Lidlu mají toto dobře ošetřeno přímo v systému a vy tak můžete přímo na displeji sledovat částku, kterou lze platit stravenkami, takže žádné rozdělování nákupů není třeba. Takže v legislativě problém nevidím.

Domnívám se, že v té vaší Bille si toto musí hlídat pokladní sama, (což se těžko provádí, pokud jí nesdělíte předem, že chcete platit stravenkami) a problém je na světě. Každopádně to chování je teda děs, běs.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma billa stravenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]