Nejste přihlášen/a.
dobry den preji,
potreboval bych poradit prosim.zkracene:platim alimenty na dceru,matce sebrali dceru +2dalsi deti a umistily je do diagnostickeho ustavu,pred 2mesici a jsou tam na dale,otazka je ohledne alimentu ,zdali mam stale posilat vyzivne na dite a nebo to mam po zastavit a nebo je mam davat dceri stranou(sporit).nevim na jak dlouho tam budou pravde podobne nez se socialni situace na strane matky vyresi,ale jak je videt nema o to zajem.penize propiji a prokouri a prosutruje s chlapama,.dekuji za brzkou odpoved s pozdravem DAvid
Pohledejte si na netu stránky příslušného obecního úřadu, sociální odbor a tam si to s nimi upřesněte. Ale myslím si, že když platíte takovéhle matce a děti nejsou doma, má za co pít. Založte konto a tam ty peníze ukládejte. Nikdo, ani vy sám sobě, nebudete moci říci, že jste dlužen.
Takové vánoce vám vůbec nezávidím.
Davide, zapřemýšlejte ještě nad všemi možnostmi, jestli byste ji nemohl získat do výchovy. Já vím, že se vám do toho asi nechce, že s ní budou problémy, že pracujete v cizině, musel byste jí platit školy atd., ale co z ní takhle bude? Jestli je matka k ničemu a holka si bude podávat dveře mezi ústavy a takovou výchovou, je to zmařený život. Ještě je určitě šance jí pomoci, jednou budete starý a budete rád, že ji máte, věřte, je to vaše největší deviza, prosím, přemýšlejte o tom a pomožte ji, ona má jenom vás, na její matku se vykašlete a soustřeďte se na dceru, jste její jediná naděje.
do pece bych ji chtel,a diskutovali jsme o tom z pritelkyni,ze by to nebyl problem si ji vzit,ale je tam jeji sestra 5leta ,takze kdyby jsme je snazili je rozdelit nebyla by to ta spravna volba ,hlavne jedna spoliha na druhou.a vzit si obe v dnesni situaci nepripada v uvahu.ale to jsme odbocili od otazky kterou jsem zde polozil.zatim jsem nedostal zadnou rozumnou odpoved,pouze od STARENKY PT ktera je chytra jak radio a nevi o co jde,pouze se snazi montovat do veci o kterych nema ani paru jaka tam je situace.takze prosim napiste odpoved oc jsem zadal ,a nepiste mi vase rady nerady co kdo by udelal.dekuji
Lekvii, vám též a kdybyste změnil názor a rozhodl se o dítě (děti) zabojovat a cokoliv jste potřeboval, obraťte se na mne, budu se snažit pomoci, jak jen to bude v mých silách.
pane Davide ,take´ jsem vyrustal se svoji sestrou v DD,vim jake to je. matka je alkoholička, a bezohledná. otec byl slušny a je, ale nemohl nam poskytnout střechu nad hlavou a starat se o nas(kariera) .Po propušteni z DD nám otec mnoho pomohl a pomaha,a nikdo mu to z nás nevyčitá, že jsme vyrustali v děcaku možna naopak .Ja jsem vysokoškolák grafiky, a sestra kadeřnice, a nyni si děla nástavbu.takže to co tady pišou že děti v diagnostˇáku tvz.zvlči atd atd atd tak jsou na omylu. možna někde v kotěhulkách se to tato situace odehrava,nebo za totalitniho režimu se to stavalo.
co mohu doporučit nebo poradit ohledně financi ,matce bych nic neposilal, a založil bych dceři nˇáke spořeni,atˇsi těch peněz užije než aby si jich uživala matka ne:?ale samozřejme se domluvte ,nebo se spojte se socialkou nebo přimo z DD a tam vam ochotně poradi vic než tady:D,někdy rada i zadarmo je drahá.
Přeji hodně štesti TOMAS
tomini, taky jsme byli s bratrem V DD, je pravda, že je to již víc jak 50 let, ale do dnes nemám dobré vzpomínky. Je pár vyjímek dětí, které minula nehezká budoucnost v dospělosti. Oba jsme s bratrem vystudovali, můj bratr i UK. Ale rozhodně tak nedopadne každý. A pokud ta možnost je a David o ní uvažuje, je lépe dětem u rodičů, kteří jsou jim oporou a mají domov. Musela jsem to napsat. PT /stařenka/
Ano vim ,prošel jsem si obojim (DU,DD),a neviděl jsem rozdil.A některe děti maji mnohem horší vychovu včetne vzdělaní i v normalně" nenormalnich" rodinach.A pokavad nepoznali nic hezkeho z minulosti,tak věřte ze se tam budou mít mnohem lepe ne? Ale myslím si že panDavid se ptal na neco jineho. Děkuji Tomas
Jo jo, takže se nám snažíte namluvit, jak je DD skvělý a lepší než rodina a že jste vděčný otci, že dal přednost kariéře před vámi a nechal vás v děcáku a pak si léčil špatné svědomí a vycpal vás financemi a jak jste teďka v pohodě, máte super rodinku a tak. Tak jo, když je čas vánoční, je čas pohádek, tak ještě třeba tu o Karkulce zkuste.
Tomáši, ten příšerný strojopis vás učí na vysoké škole (aby se vám lépe vypracovávaly seminární a jiné práce), nebo jste ho jenom odkoukal od Davida?
Jinak omlouvám se za OT, strojopis či gramatiku obvykle neřeším... na druhou stranu nemám ráda, když mě někdo tahá za fusekli.
Milý Tomáši, možná máte trochu zkreslený pohled - píšete o otci, že byl slušný, ale kvůli kariéře se nemohl starat o děti. To je ovšem přinejmenším neslušné. Bylo by hezké, kdyby si dcera "užila" peněz od otce, ale ona hlavně potřebuje lásku a pocit bezpečí, je lépe se uskromnit a investovat do vztahů. Holce se dětství nevrátí, ústavní výchova nechá na ní stopy na celý život a ovlivní i její potomky.
lekvii, potrefená husa se vždycky ozve. A jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. Přečtěte si své příspěvky na mou adresu a pak diskutujte. Ale je vidět, že jsem se trfila do živého, protože mám pravdu. Lituji Vaše dítě, za to, jakou jste jí vybral matku. PT /stařenka/
Vážně jsem ráda, že jste to uznal, to vás jen ctí. Nebuďte, jako dcerky máma a dělejte všechno pro to, ať je dítě u vás. Vy si neumíte představit, jak tam ta malá vnitřně strádá. PT /opravdu stařenka/
Pokud je dítě v ústavní péčí bere alimenty ústav! Mám několik známých co vyrostli v domově a věřte mi, že ani jeden z nich nebyl schopen uzdržet si svou vlastní rodinu a dobře se starat o výchovu svých vlastních dětí.Když mi bylo asi 16 let pozvala jsem spolužačku z dětského domova na Vánoce-jediné co jí zajímalo bylo jídlo, neznala kostkový cukr a když měla svojí rodinu a děti tak si ze spoustou běžných věcí neuměla poradit.Dětem v domově chybí vzor rodiny, neznám vaši situaci a nechci vás soudit ale udělejte vše pro to aby děti byly šťastné a to v žádném ústavu jistě nebudou.
liduš, já to taky prožila na vlastní kůži a chápu, že to lidé nechápou. Jsem ráda, že to zaznělo i z jiných úst. PT /stařenka
doplněno 23.12.09 19:00:Moc jsem Vám chtěla dát bodík, ale už je mám vybrané, tak příště, PT /stařenka/
Já bych s tím věštěním nepřeháněla, nikdo neřekl, že jde o příbuznou... A že byste ji do LDN nedala? Myslíte, že nemůže nastat situace, kdy je to nutné? Kamarádka bydlí v garsonce s manželem a se dvěma dětmi a pochybuji, že by se i přes to dokázala ještě postarat o dalšího člena rodiny, řekněme švagrovou, nebo vzdálenou sestřenici, třeba 10, 20, 30 let. Nebo že by jí financovala domácí ošetřovatelku z mateřské a učitelského platu manžela?
Můj otec se celé roky staral o svou matku, kterou denně myl, přebaloval, krmil, atd - jako malé dítě. Babička vážila přes metrák. Bydlel u ní, a naše matka se starala v našem malém bytě o nás, sama.Otec nemohl samozřejmě chodit do práce, ale teprve poté, co mu samotnému hrozilo ochrnutí a invalidní vozík díky manipulování s babičkou, byl ochoten uvažovat o LDN. Nesuďte a uvědomte si, že o všechno se jeden člověk vždycky postarat nemůže. Každý soudíme, dokud se neocitnem v podobné situaci.
A nic ve zlém, upřímně
Pro ostatní doplňuji, že je řeč také o tématu "Umístění kvadruplegika"
moxa, já jsem to prožila se svým otcem 10 let, vím o čem tu píšete. Ale vaše kamarádka má vyhrocenou situaci, snad má i jiné příbuzné, kteří nebydlí v malém bytě, kdyby nedej Bóže, taková situace nastala. Váš otec i matka si zaslouží pozlatit, za to, co dokázali. Víte co, jediná spravedlnost na světě je, že každý bude jednout čelit smrti. Víc už nemá cenu psát. PT /stařenka
doplněno 23.12.09 16:36:moxa, jenže v případě paní ,,kvadruplegiga,, , jí chce do LDN nacpat manžel se synem. PT /stařenka/
Davide a byl jste za svou dcerou? Jak bude trávit Vánoce? Co s ní bude dál? Tohle mne třeba podstatněji víc zajímá než alimenty. Což tam zajít ji navštívit a při té příležitosti se tam vyptat na tohle sociálky? Jistě s tím mají tam zkušenost.
ano taky mne to trapi ale,jsem4000km daleko pracovne,a vanoce travim mimo republiku,a navstevuji jak se casto da kazdou dovolenou co dorazim do CR atd. ale jde mi o finance ze kterych nic nema a ktere ani nevidi o to mi jde.je to socialni pripad,nechci ji okradat nebo neco podobneho ,ale chci aby ty penize prisli do spravnych rukou.ne aby je dostavala matka ,ktera nema zajem o deti,.ale to jako zena nevnimate ze?
Davide a když jste s ní šel do postele, tak Vám nevadilo jaká je? A klidně s takovou ženštinou máte dítě? Jste nezodpovědný, tak teď plaťte, nazdar. PT /stařenka/
pane davide pokud matce odebrali deti ona je povinna platit ustavu vyzivne na deti tudiz myslim ze byste mel spis kontaktovat ten ustav a domluvit se a optat tam...a na druhou stranu k vam,to ze jste 4000 km daleko vas neomlouva pokud byste sve deti miloval vzdate se vseho ,kontaktujete prislusne urady s tim ze si sezenete praci bydleni a deti si vezmete,nebo tam kde jste ted pracovne,je to zdlouhave ale ja bych za svyma detma sla az na kraj sveta...dle meho vase otatzka je proto ze vam jde jen o ty penize,jelikoz nechapu jak muzete preousnout tu myslenku ze vase deti jsou ted chudinky sami v ustavu a to co prozivaji ty pocity a uzkost je vam jedno?kez byste mel vanoce jako oni
dobry den preji ,
dekuji za rady zkusim stim neco udelat a presto vam dekuji,a hlavne preji vam vsem moc hezke Vanoce a stastny novy rok.
David
doplněno 22.12.09 17:53:a samozrejme vam dat vede jak to vse dopadlo,ale asi to nebude otazka tejdnu ba mesice ale pokusim se .ppresto dekuji
Tak si to tak pročítám a lecos začínám chápat, ony vás ty modré odpovědi prozradily, že jste s Tomindem jedna a táž osoba. Jestli jste prošel, Davide, DD i DÚ, jste rozvedený a dceru sám ponecháte v DÚ a nepřijde vám na tom nic divného, sám vidíte, jak vás ústavní výchova v rodinných vztazích poznamenala...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.