Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím oddálit velkou wc potřebu

Od: fate odpovědí: 33 změna:

Dobrý den, moc prosím o info jestli existuje nějaký produkt v lékárně, který dokáže oddálit nutnost odskočit si na velkou potřebu. Potřebuji to z důvodu 100% ní nutnosti vydržet nonstop v autě 16h. Zítra jedu další jízdu a představa, že potřebuji, je moje noční můra. Zastavení nepřipadá v úvahu - nesmím zastavit. Díky

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

fate - včera jste psal, že dnes jedete další jízdu. Zřejmě máte nějakou nedobrou zkušenost z předchozí cesty. Pokud vnímáte stres z dané zakázky (jet nonstop, splnit náročný úkol, případně i obavy z možného přepadení), Vaše tělo nebude reagovat běžným způsobem. Projeví se to mimo jiné zvýšenou peristaltikou (střevo se potřebuje vyprázdnit v tu nejnevhodnější chvíli). Něco podobného, jako když jdete k zubaři, čekáte na nějakou zkoušku apod. Zatímco jindy jdete na wc třeba jen 1x denně, ve stresové situaci člověk musí jít opakovaně, klidně několikrát. Jakmile napětí skončí, tělo se vrací do normálu. Léky, které pomáhají - současně snižují pozornost, takže se nehodí pro řidiče. Poradili Vám kolegové řidiči, jak oni zvládají problém s wc?

fate
hodnocení

Právě jsem se vrátil ze své šesté jízdy. Špatnou zkušenost zatím nemám. Problém, ketrý zde řešíme mě spíše děsí, že jednou nastane a tak řeším, jak se na to připravit. Zatím to probíhá vždy tak, že odpoledne před odjezdem jsem vnitřně nervózní. Připrvuji si věci, kontroluji zda mám vše atd. No a během toho jsem schopen si ještě doma odskočit několikrát. Díky tomuto stresu se mi zatím vždy podařilo vyrazit "vyprázdněný". Třeba se to stane stereotypem, ale zatím to nevypadá. Největší strach mám z únavy, dodržení bezp. předpisů, pokut, atd.

Toto téma se s kolegy probírá na úrovni ironické zábavy, takže člověk nikdy neví, jestli to co slyšel je pravda nebo legrace. V podstatě jsem zjistil, že má každý své tělo naučené n nějaký rituál jak si dojít předem - viz. káva, cigareta, atd (v mém případě stres a strach)

ht*

Tělo si zvykne, v podstatě tělo dělá to, co mu přikážete. Já potřebovala celou šichtu nejít na velkou, tak jsem chodila brzy ráno ještě doma, zvykne te si. Strach z únavy je pochoitelný, pokud bude takový stres u vás přetrvávat, asi bych se poohlédla po jiné práci, z nervozity si uženete žaludeční neurozu, vředy, srdeční aritmii, to na zdraví fakt nepřidá.Zatím jste nováček, mělo by si to "sednout", ale kdyby ne, raději hledejte něco jiného, chápu, že je to velmi dobře placená práce, ale ne za cenu zničeného zdraví.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. A prosím, jak vydržíte nemočit celých 16 hodin? Pokud nebudete pít, riskujete dehydrataci - což za volantem volá vyloženě po nepozornosti apod. Dle mého názoru riskujete velice a můžete být nebezpečný za volantem nejen sobě, ale i druhým účastníkům dopravního provozu. Kromě toho nikdo nevydrží řídit 16 hodin bez toho, aby si neunavil svoji pozornost.

hodnocení

3x

Pokud jste zaměstnanec, pak 16 hodin dlouhá nepřetržitá jízda bez odpočinku je nezákonná a pro ostatní účastníky provozu vysloveně nebezečná. Ta otázka spíš zavání trollingem.

doplněno 10.01.18 11:05:

@fate: Pokud se to odehrává v Česku, pak je to nelegální. A jak to, že nejste zaměstnanec? To svěří převoz cenin někomu cizímu?

iz*
hodnocení

2x

Co je to za jízdu?

doplněno 09.01.18 15:38:

@ Satam → Právě proto se ptám, co je to za jízdu...

hodnocení

2x

...Malá potřeba se řeší močením na zem na parkovišti hned vedle auta...

Tak se vedle toho auta i vykad. Vzdyt jde o hovno...

fate
hodnocení

Stačí že močím na kolo auta pod několika kamerama. I toto překonat mi dalo zabrat.

Napadlo mě pořídit chemické WC a neprůhlednou plachtu (deku) přes sebe. Postavit vedle auta a zakryt se.

Nestojí to moc, dá se pořídit od 1000kč. Ovšem není to zrovna skladné zařízení (40 x 48 x 33 cm) a vozit to pokaždé jen pro sichr asi není ono.

hodnocení

1x
Použijte lék proti průjmu,např.Endiaron.
Hodinu před cestou a pak pro jistotu třeba za další 3 hodiny.
Ovšem před užitím byste na tu velkou potřebu zajít měl:)
doplněno 09.01.18 17:46: mytrix: ten Endiaron píšu z vlastní zkušenosti a funguje to s ním bezvadně.
Pro tazatele: není třeba ho užívat dopředu,prostě stačí tu hodinu před.

hodnocení

1x

Dojdi si predem nebo si vem plenu.

Ve 24h zavodech se moci primo do kalhot, kdyz to jinak nejde...

hodnocení

1x

Pokud bych už na něco podobného přistoupila, tak bych se vyvarovala všech experimentů a nechala to na přírodě. Nejdůležitější je dojet živý. Takže se vyvarujte přípravků, na které nejste zvyklý a které by mohly způsobit bolesti až křeče v bříše. Bolest by snížila pozornost, ke konci cesty víc než důležitou.

Zejména bych se bála projímadla předem, zde na poradně poměrně hodně doporučovaném bodováním. Průjem vás odvodní. Nedostatek tekutin se někdy neprojeví žízní, v každém případě ale vyvolá plíživou únavu.

Protože budete stále sedět, nerozhýbou se vám střeva a potřeba vyprázdnit se se pravděpodobně vůbec nedostaví. Pro jistotu si ale na cestu vemte zalepovací plenu pro seniory. Dá se rozlepit a zase zalepit při močení, nakonec i několik litrů moče bezpečně pojme. A pokud dojedete do cíle s bobkem v pleně, tak se jen umyjete. Při experimentech s léky by to mohlo dopadnout hůř.

mytrix*

Projímadlo zdravému člověku nic neudělá. Navíc psal jsem den předem, takže očekávání, že následující dny bude člověk unavený, nepozorný a nebo dokonce bude žíznit, jsou naprosto lichá.

S projímadly zkušenost nemám, ale s únavou z odvodnění ano. Tazateli radím, aby při náročné cestě toho bylo pokud možno co nejvíc v normálu. Sama cesta je mimořádná, bála bych se dalších vybočení ze zvyklostí.

A věřím, že nám po návratu napíše, jak si vedl.

Všeobecně se nedoporučuje užít neznámý (nevyzkoušený) lék před extrémním výkonem. Reakce nemusí být standardní.

hodnocení

1x

Takovou práci bych zcela jistě nedělala, i kdyby mi měsíčně dávali statisíce. Pařit se až 16 hodin v pokálené pleně, to snad není možné ani v sebehorším starobinci. I tam se vyměňuje častěji. Navíc pleny nikomu nezvednou sebevědomí, zvláště mladému člověku, který si to uvědomuje. .

Stejně tak byste asi byl vítaným soustem pro policii, sedět 16 hodin v kuse za volantem, bez přestávky, bez rozhýbání, to už je opravdu na ohrožování sebe i ostatrních na silnici. Ztrácíte pozornost, bdělost, přichází únava, nepozornost...

Takovou práci bych nedělala, ať si najmou roboty, kteří se nebudou vyměšovat. U lidí je tato činnost naprosto normální a běžná.. Prostě: Když musíš, tak musíš! A brát nějaké léky, z toho by pak mohla být chronická zácpa, případně časem až neprůchodnost střev.

Záleží na tom, jak moc si ceníte vlastního zdraví a vlastního sebevědomí. Někdo je pro peníze ochoten udělat cokoliv. Jiný by do toho nešel. Jaga.

Docela by mě zajímalo, jak tento problém řeší ostatní ti řidiči. Podělte se o jejich zkušenosti.

ht*

Zase to neberte tak tragicky,mnohdy člověk nejde na velkou klidně víc hodin , jak 16.A nemyslím si, že by byl zakladatel nucený za volantem jet plných 16 hod. má kolegu, se kterým se prostřídává, předpokládám, ikdyž tedy nesmí opustit auto.

liska*

V lékárně koupit zivočišné uhlé / Carbosorb ap./ , více tabled způsobí krátkodobou zácpu a nemělo by ublížit. No a sehnat si plenkové kalhotky pro seniory. Nejlépe na suchý zip , např.:TENA nebo Molicare apod. Jsou velikosti S,M,L,navíc označené super maxi plus, což vyjadřuje kolik nasáknou a poberou. Ty pak sbalíte a vyhodíte. Takže několikery. Ale celý balík / 2o až 30 ks/ stojí určitě přes 4 stovky. Tak od někoho, kdo má doma ležáka nebo od nějaké pečovatelky, či z LDNky

fate
hodnocení

Pleny nepoužíám ani nehodlám začít. Nedokážu si v tom představit sedět ani minutu.

Ano 16h je masakr. Během cesty se mi asi třikrát stane, že jsem na pokraji svých sil. Používám proto kombinaci různých triků, které na mě zabírají. Policii je to jedno. Nejezdíme na AETR. Do 3,5 t není stanovena maximální doba jízdy a nelze ji ani změřit.

liska*

V pamperskách někdy musely vydržet i pokladní v hypermarketu. Už jsou to vymakané savé materiály a ani to není nápadné. A ani nepocítíš vlhkost.

Viděla jsem paní s chlapečkama v dálkovém autobuse. Vyndala plastové láhve od mlíka a chlapečci se do nich vyčurali pauza nepauza. Tak si jich pár vezměte na cestu. Na velkou to řešte tím živočišným uhlím.

fate
hodnocení

Díky za příspěvky. Bál jsem se přesně toho, že nebudou k hlavnímu tématu. Ten endiaron musím podrobně prozkououmat. Vzhledem k tomu, že se bere dopředu, musel bych ho brát pravidelně, což asi není dobrá. Navíc bych ho často bral zbytečně. Důvod proč to celé je tak jak to je se mi nechce příliš rozebírat, tak jen stručně. Celé je to takto z důvodu převozu cenin. Jezdí se vždy několik aut za sebou. Co auto jeden řidič. Na zastavení platí tak přísná pravidla, že vykonání velké potřeby není možné. Auto musí vždy zastavit pouze pod kamerovým systémem a nesmíte se od něj vzdálit na určité metry. Vždy ho musíte mít v přímém dohledu. Tzn. že návštěva wc na benzínce nejde a zastavit na parkovišti a jít do přírody také nejde - nebývá kamerový systém. Malá potřeba se řeší močením na zem na parkovišti hned vedle auta nebo za jízdy do speciální nádoby. Předem samozřejmě chodím, ale úplně na povel to neumím. Problémy s nepřetržitou jízdou a únavou jsou další problémy se kterými bojuji. Nejme zaměstnanci.

doplněno 10.01.18 22:56:

satam: Jak to myslíte v Česku? Jízdu nebo sídlo společnosti? Jízda samozřejmě probíhá v rozsahu celé Evropy. (na 16h jízdy je česko malé).

V současné době lze pomocí právních kliček obejít úplně všechno. Stačí k tomu různé smlouvy o spolupráci, živnostenský list, smlouvy o pronájmu vozidla a dalšího vybavení, pojištění, blankosměnka, atd.

mytrix*

Musím říct, že mě to vysvětlení docela pobavilo. Ale jinak k odpovědi.

Endiaron určitě ne, ten Vám v ničem nepomůže. Mohlo by pomoct například Imodium, který způsobuje zpomalení práce střev.

Osobně bych však šel na to ale úplně opačně. Kupte si nějaké projímadlo a když to tak musím říct vyse*te se z podoby, tak den předem :D Mohu Vás ujistit, že opětovné zaplnění střev nějakou dobu potrvá, takže těch 16 hodin s přehledem. Pokud byste pak trpěl plynatostí, tak postačí druhý den pár tabletek živočišného uhlí.

neprihlasena

Tak si vem s sebou nějaký hodně pevný sáček a je to ;).

damiss
hodnocení

0x
Dej si pod sebe noviny, stahni kalhoty a udekej potrebu. Noviny pak poloz na vedlejsi sedadlo a do pripravene igelitove tasky.

To si tedy v praxi nedovedu představit.

damiss

To není tak složité. Pokud to na mě jde - a nedá se to už vydržet - zvednu se nad sedadlo a jednou silněji zatlačím - píšu to jak to je bez příkras. Nejlépe někde na rovince, kde je méně aut, ne v hustém městském provozu. Volant na chvíli nedržíte (jde to) a papír pod sebou pak přemístíte. Při přemístění papíru na sousední sedadlo nemusíte jet stovkou, ten řidič jen nesmí zastavit. A člověk se nemusí ani utírat, stačí pak v cíli cesty zajít na WC..Ano, je to nehygienické, ale menší zlo, než tlaky v břiše, křeče a neustále vnímat potřebu jít na velkou. To co píšu je jen krajní nouzové řešení, když se člověku opravdu chce hodně na velkou a nemá na výběr. vycházím ze situace řidiče, který nesmí 16 hodin zastavit.

ht*
hodnocení

0x

bud jíst něco, co způsobí zácpu, mi by pomohlo třeba sníst dvě kgy banánů, nebo naopak nejíst nic, třeba dva dny předem a projet to nic ještě šaraticí a není možná, abyste to nevydržel.)

hodnocení

0x
Produkt v lékárně existuje.
Kupte si pleny pro dospělé a je to.
zbozi.cz/...

pohanka*
hodnocení

0x

No, a ptal jste se kolegů? Jak to dělají oni? Zde začněte, rada od nich, by byla ta nejlepší, prověřená.

Ty pleny asi ne /leda jako jistota/. Pokud by ostří hoši káleli do plen, po otevření dveří aut by mohli být všici udušení.

Prostě to by byl odér, jako když vozí policie smečku psů.

Musí být nějaký způsob.

Jinak si vyzkoušejte třeba pár dní předem klystýr. Po vyčištění zbytkové vody byste nemusel dva-tři-čtyři dny jít na velkou.

Ale i klystýr se musíte sám sobě naučit aplikovat, nelze jít do práce bez předchozích zkušeností. Třeba ho ani nezvládnete.

Pokud omezíte i potraviny s velkým obsahem vlákniny, jistě dosáhnete dobrého výsledku.

Podívejte se na ,,bezezbytková strava,,. /dieta/ Je povoleno pečivo, nízkotučné sýry a tvaroh, těstoviny, rýže, libové maso atd. Jedná se o to, abyste hodně potravy vstřebal a do střívek odcházelo malé procento nenadýmavých zbytků.

U močení se používá pet láhev se širším hrdlem, to by Vám řekl každý jeřábník. Nelze s každým kropením slézat z výškové jeřábu.

Někde jsem slyšela, u nějakého sportu?, že mají pohlavní úd napojen na hadičku a láhev. To vše vedené nohavicí. Jak je vyřešen přímo kontakt údu s hadičkou, to nevím, jistě bude nějaká specialita. poptejte se v prodejnách zdravotnických potřeb.

Kdo cestoval, nebo čte cestopisy, tak ví, že tam, kde je nedostatek potravy, tak i potřeba vyměšování probíhá jednou - dvakrát týdně. Myslím že Masajové a článek byl v časopisu Země a život.

kolemjdouci
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @strejc z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x

Na velkou jdu po ranní kávě a když si nedám za den další tři kafe, tak už znovu chodit nepotřebuju. Nevidím teda takový problém vydržet 16 hodin bez potřeby.

Větší problém bych viděl v udržení bdělosti a ostražitosti. Asi teda celou dobu řídit nebudete, co jsem pochopil, ale i 8 hodin není málo pro člověka, který není zvyklý. Navíc bez jakékoliv přestávky.

hodnocení

0x

Rad je tu plno, ale trvám na jediném - potlačovat potřebu je nebezpečné a nutitr někoho k jízdě 16 hodin je nezákonné, brala bych to jako trrestn čin.

megie
hodnocení

0x
Ano, Imodium tbl, v lékárně volně prodejné. Zastaví,zpomalí peristaltiku střev... Na přechodnou dobu. Ale neprehanet. M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]