Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych trochu poradit. Chci změnit zaměstnání i co se týká oboru v kterém nyní pracuji. Zajímám se o pozice jako obchodní zástupce, ale jelikož jsem v současné době zaměstnaná mimo obor, potřebovala bych aspoň pár odpovědí k tomu jaká hrubá mzda se reálně mezi obchoďáky pohybuje. Mé kamarádky jsou všechny také mimo tento obor
Počítám s tím, že často je to pohyblivá složka ale zda je reálné jít pak hrubou mzdou například na 30tis.
Pokud můžu soudit na základě (i) svých zkušeností, obchoďák u firmy, kde jsem pracoval před cca pěti lety bral něco poblíž minimální mzdy (řekněme 14 000) plus podíly na obchodech. A ty byly opravdu velmi pohyblivé - jeden měsíc pět tisíc, druhý třeba třicet. Takže nic pro lidi, co žijí od výplaty k výplatě a jakýkoliv neplánovaný výpadek je rozhodí. Obecně bych řekl, že mít pravidelně tu třicítku hrubého znamenalo věnovat tomu dost času a úsilí, než obligátních 8 hodin a fajront, a navíc mít velké štěstí na klienty.
S tím totiž souvisí ještě jeden poznatek - pokud je těch obchodních zástupců ve firmě více, často ti mazáci "vyzobávají hrozinky" a na nováčky se dostanou jen problematičtí klienti. To je potřeba si pohlídat a mít někdy ostré lokty, proříznutou pusu a být zadobře s šéfem.
Je obchoďák a obchoďák. Jsou pěšáci co vnucují produkt kde komu a ti mají fakt málo za velkou pakárnu. Pak jsou obchoďáci jako třeba v marketech, co vesměs jen udržují vztahy - jezdí od Coly, autodopňků... Navštěvují odběratele, nabízí jim novinky, vyjednávají s nimi podmínky a snaží se o akvizici nováčků.
Jinak nejvíc záleží na oboru. Můj známý je v podstatě obchoďák (pozice se jmenuje na oko trochu lépe) se zajímavým produktem pro lékaře - pomůcky pro operace. Nabízejí kvalitní produkt za dobrou cenu, spoustu výhod pro lékaře jako školení a semináře v zahraničí... Je o ně opravdu zájem... Mzdu má 28000 základ a reálně vydělává (průměr, splatnost provizí je různá) okolo 80tis.úměsíčně. K tomu k dispozci Superb (každé 3 roky nové auto) a špičkový telefon (nejnovější Samsung), notebook...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.