Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ockovani na Sri Lanku pro deti

Od: halo* odpovědí: 3 změna:

Je potreba ockovani na dovolenou na Sri Lanku? Jedna se mi o deti ve veku 1,4 a 8 let. dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když jsem tam před pár měsíci byl, nic takového po mně nikdo nechtěl. Jen připomínám, že jsem tam plul lodí z okolního státu. Pokud tam letíte, tak na letišti mohou požadovat něco jiného.

hodnocení

2x

Základní informace:

Srí Lanka
Povinné očkování: žádné, ale může být vyžadováno potvrzení o očkování proti žluté zimnici při příjezdu z rizikových oblastí výskytu
Doporučené očkování: hepatitida A; břišní tyfus; tetanus; hepatitida B (osoby v úzkém kontaktu s místním obyvatelstvem, pobyt delší než 3 měsíce, rizikové chování); vzteklina ( u osob profesionálně ohrožených a cestovatelů procházejících venkovskými oblastmi s dobrodružným charakterem cesty) dle uvážení; cholera po zvážení epidemiologické situace; poliomyelitida (osoby starší 30 let) a záškrt ( osoby starší 50 let )po zvážení individuál. rizika a epidemiolog. situace
Informace: doporučena antimalarická chemoprofylaxe; velmi frekventované jsou infekce přenášené vodou a potravinami – prevencí je důsledná osobní hygiena a dodržování pravidel hygieny stravování; velký význam mají i infekce přenášené hmyzem a členovci (závažná horečnatá onemocnění – např. horečka Dengue) – používat repelentní přípravky

zuusti.cz/...

Situace se může měnit v čase - přesně, včetně např. doby mezi očkováním a odletem, by mělo zodpovědět kterékoli pracoviště cestovního lékařství.

halo*
hodnocení

Dekuji za odpovedi. Take jsem se docetla, ze zadne ockovani neni povinne. Nazory na jednotliva ockovani se hodne lisi. Nejspis zalezi, jestli budeme nekde v resortu nebo venku. Jde mi hlavne o deti. Nemam nic proti ockovani, ale zase je nechci ockovat za kazdou cenu. Zavolam na hygienickou stanici. Chtela jsem spise znat vase prakticke zkusenosti. dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]